in , ,

6 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι Κινδυνεύετε Χωρίς καν να το Καταλάβετε

σημάδια κινδύνου,συμβουλές,χρήσιμα,περίεργα,
6 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι Κινδυνεύετε Χωρίς καν να το Καταλάβετε

Η εποχή της νέας τεχνολογίας έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας, αλλά φέρνει και πιθανά προβλήματα. Χάκερ και απατεώνες χρησιμοποιούν κάθε δυνατό τρόπο για να κλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα καθώς και τα χρήματά μας. Υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να προσέξετε για να μην βρεθείτε σε κίνδυνο. 10 Σημάδια ότι το Σπίτι σας Παρακολουθείται από Διαρρήκτες

Η μπαταρία στο κινητό σας εξαντλείται πιο γρήγορα.

© leonardo255 / Depositphotos.com

Εάν η μπαταρία σας έχει αρχίσει να αδειάζει πιο γρήγορα από ό,τι παλιά, μπορεί να οφείλεται στο ότι το κινητό σας έχει παραβιαστεί. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό που δεν βλέπετε εκτελείται στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια. Οι συνέπειες αυτού μπορεί να είναι απώλεια δεδομένων, κακή χρήση προσωπικών πληροφοριών και οικονομική απώλεια.

Ένα άτομο με το οποίο μιλάτε στο διαδίκτυο σας κάνει υπερβολικά κομπλιμέντα.

Στη σημερινή εποχή, πολλοί άνθρωποι συναντιούνται και βγαίνουν ραντεβού μέσω κοινωνικών δικτύων ή εφαρμογών γνωριμιών. Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με άτομα που δεν γνωρίζουμε, είναι σημαντικό να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Εάν ένα άτομο με το οποίο μιλάτε ξεκινά την επικοινωνία με υπερβολικές φιλοφρονήσεις και συναισθήματα, υπάρχει ο κίνδυνος να έχει κάποια κρυφά κίνητρα. Αν ζητήσουν τη διεύθυνσή σας, ζητήσουν οικονομική βοήθεια ή ισχυριστούν ότι έχουν χηρέψει πρόσφατα με παιδιά, όλα αυτά είναι σημάδια και πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πριν συνεχίσετε τη συζήτηση.

Ένας εργοδότης σας ζητά να στείλετε χρήματα.

brightside

Εάν είστε χαρούμενοι που βρίσκετε δουλειά, αλλά ο νέος εργοδότης σας ζητά να στείλετε κάποια χρήματα, μην το κάνετε ποτέ. Μερικές φορές οι απατεώνες θα ζητήσουν χρήματα ως εγγύηση εργασίας για να «κρατήσουν» τη θέση σας ή για να πληρώσουν για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή πιστοποίησης. Ποτέ δεν πρέπει να πληρώσετε για τη εργασία σας – ένας πραγματικά νόμιμος εργοδότης δεν θα σας ζητήσει ποτέ να το κάνετε αυτό.

Δείτε ακόμη Οι Καλύτερες Κρυψώνες που θα Εξαπατήσουν Οποιοδήποτε Διαρρήκτη

Ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σας δείξει το σπίτι του.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες, αλλά απατεώνες που θέλουν να κλέψουν χρήματα. Αν μιλήσετε με έναν πιθανό ιδιοκτήτη που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το ακίνητο, αλλά δεν μπορεί να το δείξει φυσικά επειδή δεν βρίσκεται στην πόλη και μπορεί να μοιραστεί μόνο φωτογραφίες/βίντεο, αυτό είναι απάτη. Συνήθως, αυτοί οι απατεώνες υπόσχονται να σας στείλουν το κλειδί μόλις πληρώσετε για το ενοίκιο και την κατάθεση, αλλά, στην πραγματικότητα, απλώς θα πάρουν τα χρήματά σας και δεν θα στείλουν ποτέ τίποτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η διεπαφή του τηλεφώνου σας έχει αλλάξει.

© Carkhe / Shutterstock.com

Στην εποχή της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα μας και να μας θέσουν σε κίνδυνο. Μερικές φορές δεν ξέρουμε καν ότι κάποιος προσπάθησε να κλέψει τα δεδομένα μας μέχρι να είναι πολύ αργά. Ένα από τα σημάδια ότι οι έχουν χακάρει το τηλέφωνό σας είναι η αλλαγή του χρώματος και του σχήματος (βλ. παράδειγμα παραπάνω) συμβόλων ή θεμάτων. Αν δείτε ότι κάτι έχει αλλάξει στην τρέχουσα διεπαφή σας, υπάρχει πιθανότητα να έχει παραβιαστεί το τηλέφωνό σας.

Ο φίλος σας λέει ότι έχει πρόβλημα.

© Inventing Anna / ShondaLand

Εάν ο φίλος ή μέλος της οικογένειάς σας σας στείλει ένα μήνυμα ότι έχει πρόβλημα και σας ζητήσει να στείλετε χρήματα αμέσως, μην το κάνετε. Υπάρχει πιθανότητα οι λογαριασμοί του να έχουν παραβιαστεί και να γίνετε θύμα μιας οικονομικής απάτης. Φυσικά, αν φοβάστε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, απλώς καλέστε τους – οι απατεώνες δεν θα κάνουν τίποτα σε αυτή την περίπτωση.

Δείτε επίσης 8 Σημάδια για να Αποφύγετε την Εξαπάτηση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γυάλισμα Μωσαϊκού μόνος μου με Φυσικό τρόπο

Γυάλισμα Μωσαϊκού μόνος μου με Φυσικό τρόπο

Πώς να Ξεχωρίσετε τη Διαφορά Ανάμεσα στο Άρωμα, την Κολώνια και το Eau de Toilette

Κολώνια, Άρωμα, ή Eau de Toilette: Τι σημαίνουν και πώς να ξεχωρίσετε τις διαφορές τους