in , , , ,

10 Σημάδια ότι το Σπίτι σας Παρακολουθείται από Διαρρήκτες

σημάδια διαρρηκτών,συμβουλές για διαρρήκτες,χρήσιμα,περίεργα
σημάδια διαρρηκτών,συμβουλές για διαρρήκτες,χρήσιμα,περίεργα

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους. Κάποιοι επιλέγουν συναγερμούς, ενώ άλλοι βασίζονται σε θωρακισμένες πόρτες με σύνθετες κλειδαριές. Αλλά ακόμα και οι πιο παρατηρητικοί δεν διακρίνουν πάντα ότι οι διαρρήκτες έχουν ήδη αρχίσει να παρακολουθούν το σπίτι τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Δώστε προσοχή σε μερικά σημάδια που μπορούν να συνδεθούν με διαρρήκτες ακόμα κι αν φαίνονται ασήμαντα με την πρώτη ματιά. 10 Μέρη στο Σπίτι που Δεν Ψάχνουν Ποτέ οι Κλέφτες

Λείπουν σκουπίδια

© Pixabay

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι πετούν περιττά χαρτιά στα σκουπίδια που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης, τον τόπο εργασίας, τον αριθμό διαβατηρίου και άλλα δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα είναι ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για τους δικούς τους σκοπούς. Γι’ αυτό θα πρέπει να σκίζετε πάντα σε μικρά κομμάτια τυχόν χαρτιά με προσωπικά στοιχεία πριν τα πετάξετε. Και αν παρατηρήσετε ότι κάποιος ψάχνει στα σκουπίδια σας δεν είναι πάντα ένας άστεγος που ψάχνει για φαγητό.

Η εξαφάνιση του σκύλου σας

© Pixabay, © Pixabay, © Depositphotos

Τα σκυλιά που φρουρούν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα είναι εμπόδιο για τους διαρρήκτες. Γι’ αυτό μπορεί να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από τον «φύλακα» τραβώντας τον έξω όταν οι ιδιοκτήτες δεν είναι στο σπίτι. Μετά από 2 ημέρες, οι ληστές θα επιστρέψουν χωρίς να φοβούνται πλέον ότι θα τους δαγκώσει ο σκύλος. Φυσικά, ένας εξαφανισμένος σκύλος δεν σημαίνει πάντα μια διάρρηξη, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται και αυτή η επιλογή.

Άδειο ρεζερβουάρ αυτοκίνητου

© Pixabay, © Pixabay

Προκειμένου να αποτρέψουν τους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού από το να επιστρέψουν νωρίτερα στο σπίτι, οι ληστές μπορεί να στραγγίσουν τη βενζίνη των αυτοκινήτων τους. Στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα μπορείτε καν να φτάσετε στο βενζινάδικο, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψετε στο σπίτι ακόμα αργότερα. Γι’ αυτό, αν αισθάνεστε σίγουροι ότι χθες είχατε γεμάτο ρεζερβουάρ και σήμερα είναι σχεδόν άδειο, ζητήστε από κάποιον να επιβλέπει το σπίτι σας μέχρι να επιστρέψετε.

Ένας νέος καθαριστής

© Depositphotos, © Pixabay

Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εταιρειών καθαρισμού και είναι πάντα ο ίδιος εργαζόμενος που σας παρέχει την υπηρεσία, τότε η εμφάνιση ενός νέου θα πρέπει να σας κάνει να ανησυχείτε. Ειδικά αν η ίδια η εταιρεία δεν ενημέρωσε γι’ αυτό. Θα μπορούσε να είναι ένας διαρρήκτης που θέλει να ελεξχει το σπίτι για τιμαλφή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε θα ήταν να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία και να ρωτήσετε εάν υπήρξαν αλλαγές στο προσωπικό τους και γιατί αντικαταστάθηκε ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Σπασμένο παράθυρο

© Depositphotos, © Depositphotos

Μερικοί διαρρήκτες πετούν πέτρες στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου ή ενός σπιτιού για να ελέγξουν αν οι ιδιοκτήτες είναι στο σπίτι και αν ο συναγερμός θα λειτουργήσει. Εάν κανένας από τους ιδιοκτήτες ή τους γείτονες δεν βγει έξω για να δει τι συνέβη και δεν έρθει ούτε η αστυνομία, τότε μπορεί να βοηθήσει τους διαρρήκτες να υπολογίσουν την καλύτερη ώρα για τη ληστεία. Εάν είστε στο σπίτι και κάποιος σας έσπασε οποιοδήποτε τζάμι, καλέστε αμέσως την αστυνομία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 6 Έξυπνοι Τρόποι για να Μείνετε Ασφαλείς όταν σας Ακολουθούν. Γυναίκες σε κίνδυνο!

Προβλήματα με το φως

© Depositphotos

Εάν υπάρχουν εγκατεστημένα φωτιστικά με αισθητήρες κίνησης στην αυλή σας, ελέγξτε τα αμέσως σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Οι ελαφρώς ξεβιδωμένοι αλλά όχι καμένοι λαμπτήρες είναι ένα σημάδι ότι κάποιος θέλει να μπει κρυφά στο σπίτι σας παραμένοντας απαρατήρητος.

Διαφημιστικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα

© Depositphotos, © Pixabay, © Pixabay, © Pexels

Οι διαρρήκτες επισημαίνουν σπίτια και διαμερίσματα με τη βοήθεια διαφημιστικών φυλλαδίων και απλών αυτοκόλλητων. Φυσικά, μερικές φορές ένα φυλλάδιο είναι απλώς φυλλάδιο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να το ξεφορτωθείτε αμέσως. Εάν πρόκειται να φύγετε για διακοπές, ζητήστε από τους γείτονές σας να πάρουν όχι μόνο διαφημιστικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα, αλλά και την αλληλογραφία σας. Ένα σωρό χαρτιά στο γραμματοκιβώτιο είναι ένα προφανές σημάδι ότι οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονται στο σπίτι, γεγονός που δίνει πράσινο φως στους διαρρήκτες.

Παράξενα σημάδια

© Depositphotos

Διαγράψτε τυχόν ύποπτα σημάδια που εμφανίζονται στην πόρτα του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας, σε φανάρια κήπου ή απλά κοντά στο σπίτι σας. Είναι μια άλλη μέθοδος για τους διαρρήκτες να επισημαίνουν σπίτια που μπορούν εύκολα να εισέλθουν ή όπου απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες.

Κλήσεις από άγνωστους αριθμούς

© Depositphotos, © Depositphotos

Προκειμένου να μάθουν πότε λείπουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, οι διαρρήκτες μπορούν να καλέσουν το τηλεφωνικό νούμερο του σπιτιού και να διακόψουν την κλήση. Εάν ένα μικρό παιδί σηκώσει το τηλέφωνο, μπορούν να προσπαθήσουν να πάρουν κάποιες πληροφορίες από αυτό. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να πουν τίποτα σε αγνώστους και μην αγνοείτε τις επανειλημμένες κλήσεις – είναι καλύτερα να απευθυνθείτε στην αστυνομία εκ των προτέρων.

Μια σπασμένη κλειδαριά

© Depositphotos, © Depositphotos

Δυσλειτουργία μιας κλειδαριάς ή γρατσουνιές στην πόρτα είναι σημάδια ότι κάποιος έχει ήδη προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σας. Λάβετε μέτρα αμέσως, καλέστε την αστυνομία, αλλάξτε τις κλειδαριές σε πιο ασφαλείας και σκεφτείτε να εγκαταστήσετε συναγερμό.

Δείτε επίσης 5 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Πορτοφολάδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 61

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

νερό από βράσιμο ζυμαρικών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

‘Εβρασες μακαρόνια; Μην πετάξεις το νερό από τα ζυμαρικά. Ρίξε το στα φυτά σου

ξύλινα σπιτάκια,ξύλινα σπιτάκια κήπου,έτοιμα ξύλινα σπιτάκια,σπιτάκια amazon

Τα μαγικά Ξύλινα Σπιτάκια της Amazon:  Έρχονται όπου θες, στήνονται σε λίγες μέρες, είναι άνετα και η τιμή τους ξεκινάει από 4.000€