in , , ,

Πως να Φτιάξετε έναν Πίνακα με Κοχύλια

Πως να Φτιάξετε έναν Πίνακα με Κοχύλια
Πως να Φτιάξετε έναν Πίνακα με Κοχύλια

Για να κρατήσετε το καλοκαίρι για πάντα και να προσθέσετε λίγη παραλία στη διακόσμησή σας, μπορείτε να φτιάξετε έναν DIY πίνακα με κοχύλια που πιθανόν μαζέψατε το καλοκαίρι. DIY Μελωδός με Κοχύλια και Πεταλίδες

Πως να Φτιάξετε έναν DIY Πίνακα με Κοχύλια

Θα χρειαστείτε

100+ κοχύλια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη
Μετροταινία
Κορνίζα Shadowbox ή κορνίζα με βαθιές άκρες
Ακρυλικά χρώματα σε μπλε τόνους
Πινέλο μεσαίου μεγέθους
Πιστόλι κόλλας
2 κομμάτια χαρτόνι
Μολύβι
Κοπίδι
Σουρωτήρι ή λεπτό κόσκινο
Σπάγκο
Σφυρί
Συρραπτικά ή μικρά καρφιά

Προετοιμάστε το φόντο

Μετρήστε το μήκος του πίσω χώρου της κορνίζας. Μην συμπεριλάβετε την εξωτερική άκρη της στις μετρήσεις σας. Με το μολύβι σχεδιάστε ένα κύμα ίδιου μήκους στο χαρτόνι. Αυτό θα είναι το κύμα σας στο φόντο. Η καμπύλη του κύματος πρέπει να καμπυλώνεται προς τα αριστερά.

Μετρήστε την εσωτερική άκρη της κορνίζας. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή του ίδιου μήκους κάτω από το σχήμα του κύματος. Μόλις το κύμα κοπεί και συναρμολογηθεί, αυτή η επιπλέον άκρη θα καθίσει στην εσωτερική άκρη της κορνίζας.

Με το κοπίδι κόψτε το κύμα από χαρτόνι. Βάψτε το σε σκούρο μπλε ακρυλικό χρώμα. Αφήστε το να στεγνώσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εν τω μεταξύ, βάψτε το πίσω μέρος της κορνίζας σε πιο ανοιχτό μπλε για να μοιάζει με τον ουρανό. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Μόλις στεγνώσει, με το μολύβι σχεδιάσετε ελαφρά ένα κύμα στην αριστερή πλευρά του πίσω μέρους της κορνίζας. Αυτό θα είναι το κύμα φόντου. Η καμπύλη του κύματος πρέπει να καμπυλώνεται προς τα δεξιά.

Προετοιμάστε τα κοχύλια

Καθαρίστε τα κοχύλια για να αφαιρέσετε την υπολειμματική άμμο και βρωμιά. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τα σε ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο ή σουρωτήρι και ξεπλύντε τα με νερό. Εάν είναι ιδιαίτερα αμμώδη, μπορείτε επίσης να τα πλύνετε με ζεστό, σαπουνόνερο. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

Χτυπήστε ελαφρά τα παχύτερα κοχύλια με ένα σφυρί για να τα σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτά τα κομμάτια για να γεμίσετε τυχόν κενά στο σχέδιό σας.

Μόλις στεγνώσουν, ομαδοποιήστε τα κοχύλια ανά χρώμα και μετά χωρίστε τα περαιτέρω σε μικρά και μεγάλα. Αυτό θα σας ευκολύνει στο να βρείτε κομμάτια για να γεμίσετε διάφορα μέρη του έργου σας.

Για το κύμα στο προσκήνιο, ομαδοποιήστε λευκά κοχύλια. Για το κύμα φόντου, ομαδοποιήστε γκρι και μωβ κοχύλια. Τέλος, αφήστε στην άκρη πορτοκαλί κοχύλια για τον ήλιο.

Φτιάξτε μοτίβα αλλά κάντε πρώτα μια δοκιμή

Αυτή είναι η στιγμή να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να ρέει! Πριν κολλήσετε τα κοχύλια, κάντε μια δόκιμη τοποθετώντας κοχύλια στο κύμα προσκήνιου και στο κύμα φόντου. Για το πρώτο χρησιμοποιήστε κοχύλια σε λευκούς και γκρι τόνους. Τοποθετήστε μεγαλύτερα κοχύλια προς τα κάτω και μικρότερα κοχύλια επάνω.

Μην προσθέτετε κοχύλια στην επιπλέον άκρη του κύματος προσκηνίου, καθώς θα χρειαστείτε αυτή την άκρη για να συνδέσετε το κύμα στο πλαίσιο.

Τοποθετώντας τα κοχύλια από το μεγαλύτερο στο μικρότερο ανεβαίνοντας το κύμα στην καμπύλη, θα έχετε περισσότερο έλεγχο στη δημιουργία της τέλειας κυματικής σπείρας. Τα σπασμένα κομμάτια των κοχυλιών είναι ιδανικά για τη δημιουργία της καμπύλης του κύματος.

Δείτε ακόμη 40+ καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια

Προχωρώντας στο κύμα φόντου, αρχίστε να τοποθετείτε μεγαλύτερα γκρι κοχύλια προς το κάτω μέρος. Προσθέστε περισσότερα κοχύλια καθώς προχωράτε χρησιμοποιώντας μικρότερα κοχύλια στην κορυφή. Και πάλι, χρησιμοποιήστε θραύσματα για να γεμίσετε τυχόν κενά και να δημιουργήσετε τη λεπτομέρεια στην κορυφή του κύματος.

Στην επάνω αριστερή γωνία του πίσω μέρους της κορνίζας, τοποθετήστε πορτοκαλί κοχύλια για να δημιουργήσετε έναν ήλιο πάνω από τα κύματα. Χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό, σπειροειδές κέλυφος μαλακίου για το κέντρο του ήλιου και επτά μικρά όστρακα χτενίων για τις ακτίνες του ήλιου.

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με τη διάταξη, είναι η ώρα να τα κολλήσετε.

Συναρμολογήστε και παρουσιάστε το έργο σας

Μόλις στεγνώσουν όλα, κολλήστε το κύμα προσκηνίου στην κορνίζα. Πρώτα, λυγίστε την επιπλέον άκρη κάτω από το κύμα σε γωνία 90 μοιρών, ώστε να είναι λυγισμένη πίσω από το κύμα. Με αυτόν τον τρόπο, το κύμα θα πρέπει να μπορεί να κάθεται όρθιο αν το βάλετε σε ένα τραπέζι.

Στη συνέχεια, κολλήστε την επιπλέον άκρη του κύματος στην εσωτερική άκρη της κορνίζας. Κρατήστε το στη θέση του μέχρι να στεγνώσει.

Τα κοχύλια του κύματος φόντου θα είναι κρυμμένα πίσω από το κύμα του προσκηνίου αλλά θα εξακολουθούν να είναι ορατά από ορισμένες γωνίες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κόλλα μεταξύ της δεξιάς πλευράς του κύματος προσκηνίου και της δεξιάς άκρης της κορνίζας για σταθερότητα.

Τέλος, κόψτε τρία κομμάτια σπάγκου μήκους περίπου 20 εκατοστών και πλέξτε τα μεταξύ τους. Αυτό θα κάνει τον σπάγκο πιο δυνατό και θα ξεχωρίζει περισσότερο στην κορνίζα. Στερεώστε τον πλεγμένο σπάγκο στο πίσω μέρος της κορνίζας με ζεστή κόλλα. Για επιπλέον σταθερότητα, προσθέστε συρραπτικά ή μικρά καρφιά.

Αν σας περισσεύουν κοχύλια, μπορείτε να τα κολλήσετε στο εξωτερικό πλαίσιο της κορνίζας.

Έπειτα, κρεμάστε το στο σπίτι σας ή δωρίστε το ως αναμνηστικό για τις ξένοιαστες στιγμές στην παραλία!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να φτιάξετε κουρτίνες-γιρλάντες από κοχύλια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λαθεμένες καθημερινές συνήθειες,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα,

10 Καθημερινές Συνήθειες που Μάλλον Κάνετε Λάθος και Πώς να τις Κάνετε Σωστά

6 Μικρά Πράγματα που Μπορούν να Βελτιώσουν τη Σχέση σας

6 Μικρά Πράγματα που Μπορούν να Βελτιώσουν τη Σχέση σας