in , , , , ,

Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Μαξιλάρι για έναν Καλό Βραδινό Ύπνο

επιλογή μαξιλαριού,γεμίσματα μαξιλαριού,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,
επιλογή μαξιλαριού,γεμίσματα μαξιλαριού,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Τα πρώτα μαξιλάρια ήταν στην πραγματικότητα σκληρά και κυριολεκτικά κατασκευασμένα από πέτρα. Ευτυχώς, στις μέρες μας είναι πολύ πιο μαλακά και μας βοηθούν να κοιμηθούμε ευκολότερα. Ωστόσο, πριν διαλέξετε ένα νέο μαξιλάρι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις στάσεις ύπνου και τα υλικά των μαξιλαριών, καθώς και με το γιατί είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη. Πώς να Επιδιορθώσετε τα Εξογκώματα στα Μαξιλάρια

Στάσεις ύπνου

brightside

Θα πρέπει να επιλέξετε το μαξιλάρι που σας ταιριάζει σύμφωνα με τη στάση ύπνου σας. Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι:

  • Μπρούμυτα
  • Ανάσκελα
  • Στο πλάι

Εάν κοιμάστε μπρούμυτα

brightside

Θα μπορούσατε να κοιμηθείτε χωρίς καθόλου μαξιλάρι ή με ένα μαλακό μαξιλάρι που δεν προκαλεί υπερβολική πίεση στο λαιμό και τη σπονδυλική στήλη. Ο ύπνος μπρούμυτα είναι η πιο αγχωτική στάση που υπάρχει. Οι ειδικοί συνιστούν ότι εάν μπορείτε και θέλετε, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κοιμάται σε άλλη στάση.

  • Επιλέξτε ένα μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα, όπως φτερά για παράδειγμα.
  • Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μαξιλάρι που είναι μαλακό και όχι πολύ γεμάτο.

Εάν τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στομάχι και τη λεκάνη σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον πόνο στην πλάτη.

Εάν κοιμάστε ανάσκελα

brightside

Το καλύτερο μαξιλάρι για άτομα που κοιμούνται ανάσκελα είναι αυτό που στηρίζει το λαιμό και το κεφάλι, αλλά δεν πρέπει να σπρώχνει το κεφάλι προς τα εμπρός. Πρέπει να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια φυσική στάση ύπνου.

  • Διαλέξτε ένα μαξιλάρι με γέμιση από hollow fiber ή μάλλινο γέμισμα.
  • Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μαξιλάρι μεσαίου πάχους. Όχι πολύ γεμάτο ή πολύ επίπεδο.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε Χωρίς Μαξιλάρι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν κοιμάστε στο πλάι

brightside

Για αυτή τη στάση, είναι σημαντικό το μαξιλάρι να σας παρέχει στήριξη για το κεφάλι, με επαρκές ύψος για βέλτιστη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε τα μαξιλάρια με πρόσθετη στήριξη λαιμού.

  • Διαλέξτε ένα σταθερό μαξιλάρι. Ο αφρός μνήμης είναι μια καλή επιλογή.
  • Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα πιο γεμάτο μαξιλάρι για να ανακουφίσετε την πίεση στον ώμο σας.
  • Επιλέξτε ένα μαξιλάρι που να είναι τόσο παχύ όσο η απόσταση μεταξύ του αυτιού σας και του εξωτερικού σας ώμου.

Γεμίσματα μαξιλαριού

Υπάρχουν 2 είδη γεμίσματος μαξιλαριών, συνθετικά και φυσικά. Τα φυσικά είναι γενικά καλά για άτομα με αλλεργίες και συνήθως διαρκούν περισσότερο, περίπου 7 έως 10 χρόνια. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα συνθετικά γεμίσματα, γιατί διαρκούν μόνο από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συσσωρεύουν και υλικά που χειροτερεύουν τις αλλεργίες.

Συνθετικά γεμίσματα

© Shutterstock.com
  • Polyfill — Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μαλακά όσο και για σταθερά μαξιλάρια. Είναι μια λεπτή ίνα και οι κλωστές της δεν συνθλίβονται εύκολα.
  • Αφροί (Polyfoam, latexfoam και memory foam) — Γενικά είναι πολύ ευέλικτοι και εύπλαστοι. Δεν συνιστάται να τους πλένετε και συχνά μπορούν να βρεθούν σε ρυθμιζόμενα μαξιλάρια.
  • Hollowfibre — Κατασκευασμένα από 50/50 πολυεστέρα και hollow fiber, κάνουν τα μαξιλάρια να έχουν μια παχιά εμφάνιση για να είναι άνετα και να παρέχουν στήριξη.

Φυσικά γεμίσματα

© Shutterstock.com
  • Μαλλί — Είναι μια πυκνή και φυσική ίνα και είναι υποαλλεργική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Είναι επίσης ένα πολύ αναπνεύσιμο υλικό.
  • Πούπουλο και φτερό — Είναι ιδανικά για να δίνουν στο μαξιλάρι μια πιο απαλή αίσθηση, ενώ παράλληλα παρέχουν κάποια υποστήριξη. Είναι πολύ εύπλαστα και αναπνέουν, καθώς και πλένονται εύκολα.
  • Φαγόπυρο – Χρησιμοποιείται σε μαξιλάρια για να παρέχει μια σταθερή, αλλά ακόμα εύπλαστη επιφάνεια ύπνου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άτομα που θέλουν να ανακουφίσουν τον πόνο στον αυχένα τους.

Μια ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη

brightside

Τώρα που ξέρετε με ποιον τύπο μαξιλαριού πρέπει να κοιμάστε, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε γιατί τα μαξιλάρια έχουν τόση σημασία. Οι μαλακοί ιστοί που βρίσκονται στη σπονδυλική στήλη πρέπει να χαλαρώσουν, γιατί κυριολεκτικά δεν σταματούν ποτέ να λειτουργούν. Αυτό είναι απαραίτητο για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας.

Η σπονδυλική στήλη μπορεί να θεωρηθεί ως πύλη μεταξύ του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, επομένως πρέπει να τη φροντίζετε κι εσείς και, όταν αυτοί οι ιστοί ξεκουραστούν σωστά, θα έχετε έναν βαθύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

Δείτε επίσης 4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λεύκανση κιτρινισμένων ρούχων,γαριασμένα ρούχα,φυσική λεύκανση ρούχων,καθαρισμός ρούχων,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

6 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε Κιτρινισμένα Ρούχα Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

5 Χρώματα Μαλλιών που Αξιζει να Δοκιμάσετε το 2022 και το 2023

5 Χρώματα Μαλλιών που Αξιζει να Δοκιμάσετε το 2022 και το 2023