in , , , , ,

6 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε Κιτρινισμένα Ρούχα Χωρίς Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

λεύκανση κιτρινισμένων ρούχων,γαριασμένα ρούχα,φυσική λεύκανση ρούχων,καθαρισμός ρούχων,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
λεύκανση κιτρινισμένων ρούχων,γαριασμένα ρούχα,φυσική λεύκανση ρούχων,καθαρισμός ρούχων,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Όλοι έχουν λευκά ρούχα στη ντουλάπα αλλά με τον καιρό, έχουν αποκτήσει μια ελαφρώς κίτρινη απόχρωση. Εάν δεν ξέρετε πώς να τα κάνατε ξανά λευκα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Υπάρχουν μερικοί φυσικοι τρόποι για να λευκάνετε τα ρούχα σας χωρίς να χρησιμοποιείτε επιβλαβείς χημικές ουσίες ή λευκαντικούς παράγοντες. Πως να Χρησιμοποιήστε Ξύδι για να Κάνετε τα Λευκά Ρούχα Λευκότερα

Χρησιμοποιήστε το απόλυτο λευκαντικό, τον ήλιο.

© maxpixel

Μόλις πλύνετε τα ρούχα σας, κρεμάστε τα σε ένα σκοινί και αφήστε τον ήλιο να τα στεγνώσει. Παραλείψτε το στεγνωτήριο. Οι ακτίνες του ήλιου θα λευκάνουν τα ρούχα χωρίς τη μυρωδιά και τους κινδύνους της χλωρίνης.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου σπάνε τους χημικούς δεσμούς στο λεκέ, προκαλώντας το ξεθώριασμα του χρώματος των λεκέδων. Αυτή είναι η ίδια δράση που κάνουν οι χημικοί λευκαντικοί παράγοντες.

Μουσκέψτε τα κιτρινισμένα ρούχα σε διάλυμα λεμονιών.

© depositphotos.com, © maxpixel.net

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα εξαιρετικό λευκαντικό που μπορεί να δώσει στα κιτρινισμένα ρούχα μια νέα λάμψη και δεν διακινδυνεύετε να τα υπερλευκάνετε όπως θα κάνατε αν χρησιμοποιούσατε χημικό λευκαντικό. Αναμείξτε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και μουλιάστε τα ρούχα σε αυτό το διάλυμα για μια ώρα ή ακόμα και όλη τη νύχτα.

Βγάλτε τα ρούχα, ρίξτε το υπόλοιπο στο πλυντήριο και πλύνετε τα ρούχα όπως θα κάνατε συνήθως.

Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από τα ρούχα. Απλώστε χυμό λεμονιού πάνω από τον λεκέ σκουριάς και πασπαλίστε με λίγη κρέμα ταρτάρ πάνω από το χυμό. Τρίψτε το διάλυμα πάνω από το λεκέ και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Ο λεκές πρέπει να φύγει. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε μια δόση από λευκό ξύδι ενώ πλένετε στο πλυντήριο.

© depositphotos.com, © pixabay.com

Το ξύδι πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος των ρούχων. Από τη λεύκανση και την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων μέχρι την απόσμηση, το ξύδι μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα. Για να λευκάνετε τα κιτρινισμένα ρούχα, φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού με 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα ως εναλλακτική λύση στη χλωρίνη.

Εάν έχετε ρούχα με δυσοσμία, μπορείτε να τα αποσμήσετε προσθέτοντας 1 φλιτζάνι ξύδι στο πλυντήριο κατά τον τελευταίο κύκλο ξεβγάλματος.

Δείτε ακόμη Πώς να αποχρωματίσετε κιτρινισμένα λευκά αθλητικά παπούτσια και να γίνουν σαν καινούργια! [Βίντεο]

Προσθέστε μαγειρική σόδα στο πλυντήριο.

© maxpixel.net, © depositphotos.com

Η μαγειρική σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο) είναι χημικά παρόμοια με τη σόδα πλυσίματος (ανθρακικό νάτριο) και μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιηθεί παρόμοια. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένα φυσικό αποσμητικό, οπότε τα ρούχα όχι μόνο θα είναι πιο λαμπερά, αλλά θα έχουν και μια πολύ φρέσκια μυρωδιά.

Η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένα ήπιο αντισηπτικό, επομένως τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας θα προστατεύονται από την ανάπτυξη βακτηρίων.

Χρησιμοποιήστε φυσικά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

© depositphotos.com

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε γνωρίζοντας μόνο χημικά απορρυπαντικά, σήμερα μπορούμε να αγοράσουμε και φυσικά. Αποτελούνται από ένζυμα φυτικής προέλευσης και φυσικά μέταλλα που καθαρίζουν τόσο αποτελεσματικά όσο και τα συνθετικά. Από μια πολύ πιο θετική πλευρά, δεν είναι τόσο σκληρά στο ύφασμα και μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σας ρούχων.

Το καλύτερο, ωστόσο, είναι ότι είναι βιοδιασπώμενα και μη ρυπογόνα, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε.

Το μπλε είναι το νέο λευκό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το μπλε και το κίτρινο είναι συμπληρωματικά χρώματα. Έτσι, η προσθήκη ενός μπλε υγρού ρούχων αντισταθμίζει την κιτρινωπή απόχρωση που μπορεί να έχουν αποκτήσει τα ρούχα σας. Προσθέτοντας μόνο 1/4 του κουταλιού του γλυκού θα πρέπει να είναι αρκετό.

Δείτε ακόμη Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καφές ΤΕΛΟΣ: 7 Τρόφιμα που Κινδυνεύουν με Εξαφάνιση Λόγω της Κλιματικής Αλλαγής

Καφές ΤΕΛΟΣ: 7 Τρόφιμα που Κινδυνεύουν με Εξαφάνιση Λόγω της Κλιματικής Αλλαγής

επιλογή μαξιλαριού,γεμίσματα μαξιλαριού,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Μαξιλάρι για έναν Καλό Βραδινό Ύπνο