in , , ,

8 Συμβουλές Ομορφιάς που Μπορεί να Έχετε Δοκιμάσει και Είναι Βλαβερές

8 Συμβουλές Ομορφιάς που Μπορεί να Έχετε Δοκιμάσει και Είναι Βλαβερές
8 Συμβουλές Ομορφιάς που Μπορεί να Έχετε Δοκιμάσει και Είναι Βλαβερές

Μερικές συμβουλές ομορφιάς φαίνεται να είναι τόσο δημοφιλείς που τείνουμε να πιστεύουμε ότι είναι αληθινές γιατί βασικά όλοι γνωρίζουν γι’ αυτές. Στην πραγματικότητα μερικές από αυτές δεν λειτουργούν και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας. 10 Συμβουλές Ομορφιάς που σπάνια γνωρίζει κάποιος

Χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων ομορφιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα

brightside

Υπάρχουν συμβουλές περιποίησης δέρματος στο διαδίκτυο που απαιτούν πολλά διαφορετικά προϊόντα, για διαφορετικούς σκοπούς, όλα ταυτόχρονα στο πρόσωπο. Μπορεί να φαίνεται ότι φροντίζετε καλά το δέρμα σας με αυτόν τον τρόπο, αλλά η προσθήκη στρώσεων προϊόντων δεν είναι απαραίτητη, καθώς το πρόσωπό σας δεν μπορεί να απορροφήσει τα πάντα ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί πραγματικά να προκαλέσει προβλήματα όπως φραγμένους πόρους, ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα.

Η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει τα σπυράκια.

© MIKHAIL GRACHIKOV / Shutterstock.com

Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται ότι είναι αληθινή, καθώς η οδοντόκρεμα έχει ορισμένα ξηραντικά συστατικά, όπως η μαγειρική σόδα, που μπορούν να συρρικνώσουν λίγο τα σπυράκια, αλλά δεν αξίζει τον κίνδυνο. Η οδοντόκρεμα είναι φτιαγμένη για τα δόντια και ενώ είναι πολύ αποτελεσματική στον καθαρισμό τους, είναι πολύ δυνατή για να τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, οδηγώντας σε εξανθήματα και κάψιμο.

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα.

© Depositphotos.com

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, ίσως πιστεύετε ότι χρειάζεστε πραγματικά ένα προϊόν για να το στεγνώσει αντί να το κάνετε πιο λιπαρό. Στην πραγματικότητα, οι ενυδατικές κρέμες είναι για να συγκρατούν το νερό στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος ώστε να το κρατούν ενυδατωμένο αντί να προσθέτουν περισσότερο νερό. Έχοντας αυτό κατά νου, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, επιλέξτε προϊόντα «χωρίς ελαία» ή «μη φαγεσωρογόνα» που είναι λιγότερο πιθανό να φράξουν τους πόρους.

Θα πρέπει να ξυρίζεστε κόντρα.

© Taro_since2017 / Shutterstock.com

Ενώ το κόντρα ξύρισμα μπορεί να σας βοηθήσει να πλησιάσετε πολύ πιο κοντά στο δέρμα, τραβάει επίσης τις τρίχες πριν τις κόψει η λεπίδα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα, ερεθισμού του δέρματος, εξογκωμάτων και εγκαυμάτων από ξυράφι. Με αυτά τα λόγια, η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για το ξύρισμα είναι με τη φορά των τριχών.

Δείτε ακόμη 10 Συμβουλές Ομορφιάς που Μάλλον Δεν Γνωρίζετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το βούτυρο θεραπεύει τα εγκαύματα.

© Inspiring / Shutterstock.com

Όταν βάζετε κάτι λιπαρό σε ένα έγκαυμα όπως το βούτυρο, επιβραδύνει την απελευθέρωση θερμότητας από το δέρμα, η οποία στην πραγματικότητα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά καθώς η θερμότητα συγκρατείται. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα έγκαυμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσετε δροσερό νερό. Ο πάγος και το παγωμένο νερό είναι επίσης πολύ επιβλαβή για το δέρμα και πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Δεν πρέπει ποτέ να σπάσετε ένα σπυράκι.

© Maks_31 / Shutterstock.com, © Usty / Shutterstock.com

Εάν το κάνετε με τον σωστό τρόπο, το να σπάσετε ένα σπυράκι μπορεί πραγματικά να το βοηθήσει να φύγει πιο γρήγορα, καθώς απελευθερώνει την πίεση και το πύον που βλάπτει το δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι αυτός που προκαλεί τη λιγότερη βλάβη στο δέρμα. Επιλέξτε μια στιγμή που το σπυράκι αρχίζει να φαίνεται ελαφρώς πρησμένο, με το περιεχόμενό του έτοιμο να απελευθερωθεί και να είστε όσο πιο απαλοί γίνεται.

Το πλύσιμο του προσώπου με ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους για καλύτερο καθαρισμό.

© Julia Diak / Shutterstock.com

Ενώ ο ατμός ενός ζεστού μπάνιου μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων, το ντους με ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει το φυσικό, προστατευτικό φράγμα του δέρματος και να το ξηράνει. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς ο καυτός ατμός μπορεί να μην αντισταθμίσει την ερυθρότητα και την ξηρότητα στο τέλος.

Όσο πιο έντονη είναι η απολέπιση, τόσο πιο καθαρό γίνεται το δέρμα σας.

© sruilk / Shutterstock.com

Ίσως πιστεύετε ότι αν τρίψετε το πρόσωπό σας αρκετά δυνατά, όλες οι ανεπιθύμητες ουσίες και τα νεκρά κύτταρα θα αποκολληθούν, αφήνοντας το πρόσωπό σας φρέσκο και όμορφο. Στην πραγματικότητα, η απολέπιση είναι μια διαδικασία που πρέπει να είναι ήπια, καθώς το δέρμα μπορεί να ανανεωθεί από μόνο του και δεν απαιτεί εξωτερικό παράγοντα για να το κάνει. Το πολύ σκληρό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σας, όπως μολύνσεις, φραγμένους πόρους, ακόμα και αυξημένες ρυτίδες.

Δείτε επίσης Μαλλιά ΧΩΡΙΣ Κομμωτήριο: 8 Συμβουλές για Υγιή, Λαμπερά και Μεταξένια Μαλλιά Χωρίς να Πάτε καν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Νύχια Φθινόπωρο 2022: Δοκιμάστε Αυτά τα 5 Χρώματα Νυχιών για να Καλωσορίσετε το Φθινόπωρο

Νύχια Φθινόπωρο 2022: Δοκιμάστε Αυτά τα 5 Χρώματα Νυχιών για να Καλωσορίσετε το Φθινόπωρο

Μην Πετάς τα παλιά Καλλυντικά: Πώς να Ζωγραφίσετε με Προϊόντα Ομορφιάς

Μην Πετάς τα παλιά Καλλυντικά: Πώς να Ζωγραφίσετε με Προϊόντα Ομορφιάς