in , , , , ,

11 Μύθοι για το Σώμα που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε

μύθοι για το σώμα,χρήσιμα,περίεργα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας,
11 Μύθοι για το Σώμα που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε

Οι μελέτες μας λένε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη. Ωστόσο, το να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να μαθαίνουμε για το σώμα μας πρέπει να προέρχεται από πληροφορίες που βασίζονται σε επιστήμες και γεγονότα, όχι από μύθους και απόψεις. 7 Μύθοι για την Υγεία που Καταρρίφθηκαν Επιτυχώς από την Σύγχρονη Επιστήμη

Το σκάσιμο των αρθρώσεων μας οδηγεί σε αρθρίτιδα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο ήχος όταν σκάμε τις αρθρώσεις μας μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης, αλλά οι φήμες γύρω από αυτό δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Αν και το συχνό σκάσιμο των αρθρώσεων σας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, οι επιστήμονες λένε ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο να πάθετε αρθρίτιδα.

Το να τρώμε πριν τον ύπνο μας κάνει υπέρβαρους.

AndreyPopov / easyfotostock / Eastnews

Το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να σχετίζεται με την αύξηση βάρους. Είναι κάπως αλήθεια, ειδικά όταν μιλάμε για ένα επιπλέον γεύμα μετά το δείπνο. Ωστόσο, το να παραλείψετε ένα γεύμα και να το αναπληρώσετε τρώγοντας ώρες αργότερα μετά την ώρα του δείπνου αποτελεί εξαίρεση.

Αποδεικνύεται ότι είναι πιο σημαντικό να γνωρίζετε πόσο τρώτε παρά πότε τρώτε, καθώς η πρόσληψη θερμίδων έχει μεγαλύτερη σημασία όταν διατηρείτε ένα υγιές βάρος.

Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς θεραπευτικές αγωγές προσώπου και άλλες δοκιμασμένες πρακτικές για την επίτευξη φρέσκιας και λαμπερής επιδερμίδας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι για τη διατήρηση ενός απαλού προσώπου δεν πρέπει να τρώμε σοκολάτα.

Η σοκολάτα συνδέεται συχνά με λιπαρό δέρμα και σπυράκια, ειδικά στο πρόσωπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα προσώπου αποφεύγουν τη γλυκιά λιχουδιά. Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αλήθεια, καθώς υπάρχουν ανάμεικτα αποτελέσματα στις μελέτες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες να ξαναβγαίνουν πιο πυκνές.

© Depositphotos.com

Η αποτρίχωση έχει γίνει όλο και πιο μοντέρνα τάση τα τελευταία χρόνια. Η αφαίρεση των τριχών του σώματος σε ανεπιθύμητες περιοχές άνοιξε νέες πόρτες σε διάφορες τεχνικές. Αλλά υπάρχει μια μέθοδος που συνήθως αποφεύγουν οι άνθρωποι: το ξύρισμα, ειδικά σε ευαίσθητα μέρη.

Όμως το ξύρισμα δεν είναι στην πραγματικότητα ένας κακός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τρίχες. Το αποτέλεσμα μετά το ξύρισμα μπορεί να κάνει τις αναπτυσσόμενες τρίχες να φαίνονται πιο σκούρες και πιο στρογγυλές, αλλά στην πραγματικότητα οφείλεται στην πιο τραχιά βάση, στο πάχος και στην μη έκθεση τους σε ορισμένα στοιχεία (όπως ο ήλιος και το σαπούνι, για παράδειγμα).

Τα υγιή δόντια φαίνονται λαμπερά λευκά.

© Depositphotos.com

Σχεδόν όλες οι διαφημίσεις που βλέπουμε έχουν μοντέλα που με μαργαριταρένια δόντια. Γι’ αυτό είμαστε τόσο πρόθυμοι να λευκάνουμε τα χαμόγελά μας με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, το αντίθετο είναι στην πραγματικότητα ένας δείκτης υγιών δοντιών.

Το να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο μπορεί να είναι δελεαστικό και ένα κιτρινωπό, αρκετά ενοχλητικό, αλλά λίγο ανοιχτό κίτρινο στα δόντια μας είναι στην πραγματικότητα η οδοντίνη, η οποία προστατεύει το εσωτερικό στρώμα των δοντιών.

Δείτε ακόμη 11 Μύθοι που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε και μάλλον είναι ψέμματα!

Το πολύ χαμόγελο προκαλεί ρυτίδες.

Invision / Invision / East News, Collin Xavier / Image Press Agency ABACA / Abaca / East News

Καθώς μεγαλώνουμε, οι λεπτές γραμμές, τις οποίες ονομάζουμε επίσης «γραμμές χαμόγελου» και «πόδια της χήνας», γίνονται πιο ορατές. Συχνά συνδέουμε αυτές τις ρυτίδες με το χαμόγελο, κάτι που δεν είναι εντελώς λάθος. Αυτά εμφανίζονται όλο και περισσότερο κάθε φορά που χαμογελάμε.

Όμως ο κύριος ένοχος είναι η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και του κολλαγόνου. Η γήρανση, καθώς και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το επιβλαβές ηλιακό φως, είναι επίσης αιτίες.

Η γιόγκα αντιμετωπίζει τον σωματικό πόνο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις, όπως το άσθμα, η γιόγκα μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση. Αλλά εξακολουθεί να βοηθά στην ανακούφιση του αφόρητου χρόνιου πόνου. Απλά πρέπει να τη θεωρείτε συμπληρωματική θεραπεία και να θυμάστε πάντα ότι δεν πρέπει να σας βλάπτει.

Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν κότσι.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα ψηλοτάκουνα προκαλούν κότσι, δεν είναι αλήθεια αν και επιδεινώνουν την κατάσταση. Το κότσι προκαλείται από γενετικές και υποκείμενες ασθένειες που προκαλούν πρήξιμο στις αρθρώσεις σας, όπως η αρθρίτιδα. Τα παπούτσια είναι επικίνδυνα μόνο εάν προκαλούν κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Το σώμα χρειάζεται καθημερινή αποτοξίνωση.

face to face / FaceToFace / REPORTER / East News, face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Μόδες, όπως οι δίαιτες αποτοξίνωσης, τα smoothies καθαρισμού, οι βιταμίνες και πολλά άλλα, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το σώμα μας χρειάζεται πολλή βοήθεια από διάφορες υγιεινές τροφές για να παραμείνει καθαρό και σε φόρμα. Ακούγονται πολλά υποσχόμενα, αλλά δεν τα θέλουμε πραγματικά όλα αυτά.

Στην πραγματικότητα, το σώμα μας έχει μια εσωτερική μηχανή καθαρισμού και δεν χρειάζεται βοήθεια από ένα σωρό «καθαριστικά». Το συκώτι ήδη φιλτράρει όλα όσα προσλαμβάνουμε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το φροντίσουμε. Επιπλέον, ο πειραματισμός με δίαιτες και προγράμματα χωρίς την επίβλεψη επαγγελματία μπορεί τελικά να βλάψει το συκώτι σας.

Το ροχαλητό στον ύπνο είναι φυσιολογικό.

tommaso79 / easyfotostock / Eastnews

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε. Μπορείτε να εντοπίσετε πολλές κρυφές καταστάσεις όταν το ροχαλητό γίνεται υπερβολικά βαρύ με την πάροδο του χρόνου. Αυτά περιλαμβάνουν φραγμένους ρινικούς αεραγωγούς, στέρηση ύπνου και άπνοια ύπνου.

Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα φαίνονται μοναδικά από τους άλλους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να φαίνεται ως κοινή γνώση όταν μιλάμε για τα δακτυλικά μας αποτυπώματα και για το πώς είναι μοναδικά προσωπικά. Βλέπουμε ακόμη και αυτό το είδος μοναδικότητας σε κατασκοπευτικές ταινίες ή κινούμενα σχέδια όπου σκανάρουν τις άκρες των δακτύλων τους.

Όσο συναρπαστικό κι αν φαίνεται αυτό, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην είναι ακριβείς, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να μην είναι πλέον τόσο αξιόπιστα όταν πρόκειται για την εξιχνίαση εγκλήματος. Ορισμένα μοτίβα μπορεί να είναι παρόμοια με άλλα.

Δείτε επίσης 7 Μύθοι για τον Ύπνο που Όλοι Θεωρούν Αληθινοί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διάσημες έγκυες,lifestyle

Πώς Αλλάξαν 10 Διάσημες κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης τους

μίνι τοίχοι γκαλερί,διακόσμηση τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

38 Ιδέες για Μίνι Τοίχους Γκαλερί που Πρέπει να Δοκιμάσετε