in , , , ,

10 Σημάδια Πιθανης Δυσλειτουργιας του Ανοσοποιητικού Συστήματος

10 Σημάδια Πιθανης Δυσλειτουργιας του Ανοσοποιητικού Συστήματος
10 Σημάδια Πιθανης Δυσλειτουργιας του Ανοσοποιητικού Συστήματος

Μια αυτοάνοση ασθένεια είναι μια διαταραχή όπου το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει κατά λάθος να επιτίθεται σε μέρη του σώματος, θεωρώντας τα ξένα. Σύμφωνα με έρευνα, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι μία από τις 10 κορυφαίες αιτίες θανάτου σε γυναίκες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έως 64 ετών. Υπάρχουν περισσότερες από 80 διαφορετικές αυτοάνοσες ασθένειες, αλλά ορισμένα συμπτώματα είναι κοινά για όλες. 6 Σημάδια ότι το Συκώτι σας Δεν Αντέχει τον Τρόπο Ζωής σας

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια καθώς η πρώιμη διάγνωση συμβάλλει στην παράταση της ζωής, στην αύξηση της ποιότητας της και στη μείωση του αριθμού και της βαρύτητας των συμπτωμάτων. Υπάρχουν 10 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ότι ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Πονοκέφαλοι, ομίχλη εγκεφάλου, προβλήματα έλλειψης προσοχής

© Depositphotos

Οι πονοκέφαλοι, η ομίχλη του εγκεφάλου και άλλα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ποιότητα ζωής. Μπορεί να σχετίζονται με άγχος ή έλλειψη ύπνου, αλλά είναι επίσης σημάδια δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος (για παράδειγμα συστηματικός ερυθηματώδης λύκος ή αναιμία).

Ακμή, ψωρίαση, δερματίτιδα, έκζεμα, εξανθήματα πεταλούδας

© Depositphotos

Τα δερματικά προβλήματα μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά. Εάν οι συνήθεις θεραπείες δεν βοηθήσουν, προγραμματίστε μια επίσκεψη σε γιατρό, καθώς μπορεί να προκληθούν από αιμολυτική αναιμία, ψωρίαση, σκληρόδερμα και άλλες διαταραχές.

Αλλεργικό άσθμα

© Depositphotos

Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες ότι το άσθμα μπορεί να σχετίζεται με αυτοάνοσες διαταραχές. Αλλά υπάρχει πολλή έρευνα που προτείνει ένα αυτοάνοσο υπόβαθρο για αυτήν την ασθένεια.

Κόπωση ή υπερκινητικότητα

© Fanette/Pixabay

Αυτά τα συμπτώματα είναι τα πιο κοινά σε σχεδόν όλες τις αυτοάνοσες καταστάσεις και συνήθως ένα μεγάλο σημάδι. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι οι απλές εργασίες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και σας αφήνουν άδειους. Ή ίσως ξυπνάτε πιο κουρασμένοι από ό, τι πριν πάτε για ύπνο, ακόμα κι αν όλα ήταν καλά πριν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μυϊκός πόνος και αδυναμία, δυσκαμψία, πόνος

© Depositphotos

Οι αδύναμοι μύες και ο πόνος μπορούν να δυσκολέψουν τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να ανεβαίνετε σκάλες ή να μεταφέρετε πιο βαριά πράγματα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έρχονται και να φεύγουν ή να παραμένουν σταθερά, αλλά αυτό είναι επίσης ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοείται καθώς μπορεί να προκληθεί από αυτοάνοση ηπατίτιδα, νόσο του Hashimoto, ψωρίαση, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες.

Δείτε ακόμη Πως η Κατάθλιψη Επηρεάζει το Σώμα μας

Κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα

© Depositphotos

Τα προβλήματα πέψης είναι πολύ εξουθενωτικά. Μπορούν να είναι ένα σημάδι αυτοάνοσων ασθενειών όπως η κοιλιοκάκη, η ελκώδης κολίτιδα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς και άλλες.

Αύξηση βάρους ή απώλεια

© Depositphotos

Μερικές αυτοάνοσες ασθένειες επηρεάζουν τον θυρεοειδή που ελέγχει πολλές μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Εάν αρχίσει να παράγει υπερβολικές ορμόνες ή δεν παράγει αρκετές ορμόνες, οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν ή να πάρουν βάρος.

Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια

© Depositphotos

Το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα δεν είναι σοβαρά συμπτώματα εάν έρχονται και φεύγουν και δεν προκαλούν πόνο. Εάν συμβεί αρκετές φορές την εβδομάδα και παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρότερων προβλημάτων.

Τριχόπτωση

© Depositphotos

Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίσει να επιτίθεται στα θυλάκια των τρίχων, οδηγεί σε τριχόπτωση. Η διαδικασία ξεκινά με φλεγμονή του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις τρίχες σε άλλα μέρη του σώματος.

Δεκατικός πυρετός

© Depositphotos

Ένας ανεξήγητος δεκατικός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα αγνοείται συχνά. Αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα για θεραπεία. Το πρόβλημα είναι ότι ένας πυρετός μπορεί να συνδέεται με πολλές ασθένειες και οι αυτοάνοσες είναι μεταξύ αυτών.

Μην απελπιστείτε εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτούς. Αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Δείτε επίσης Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήση μελιού στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές για τον κήπο,χρήσιμα

Χρησιμοποιείστε Μέλι στον Κήπο

Ένα Θαύμα που λέγεται Σώμα: Εννέα άμυνες του ανθρώπινου σώματος που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε

Ένα Θαύμα που λέγεται Σώμα: Εννέα άμυνες του ανθρώπινου σώματος που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε