in , , , , ,

Πώς να Υπολογίσετε την Τέλεια Ώρα για να Κοιμηθείτε και να Ξυπνήσετε

τέλεια ώρα ύπνου,τέλεια ώρα ξυπνήματος,συμβουλές ύπνου,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,
τέλεια ώρα ύπνου,τέλεια ώρα ξυπνήματος,συμβουλές ύπνου,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,

Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας, κοιμισμένοι ή προσπαθώντας να κοιμηθούμε. Και όμως, οι στατιστικές λένε ότι το 1/3 των ενήλικων δεν κοιμάται αρκετά. Ο ύπνος είναι κρίσιμος για τον εγκέφαλό μας, ο οποίος επαναφορτίζει την υγεία μας, ακόμα και την ομορφιά μας. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα αν απλώς πηγαίναμε για ύπνο και ξυπνάγαμε συγκεκριμένη ώρα. 6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Καλά

Ξεκινήστε επιλέγοντας πότε θα ξυπνήσετε.

brightside

Για να βρείτε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα ύπνου για εσάς, πρέπει να αποφασίσετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε. Η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ξυπνήματος νωρίς το πρωί ή του ύπνου μέχρι αργά το απόγευμα. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι εάν θέλετε να ξυπνήσετε φρέσκοι και χαλαροί, πρέπει να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι την ίδια ώρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Μάθετε πόση ώρα χρειάζεστε για ύπνο.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Η ποσότητα του ύπνου που χρειάζεται αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Όταν ήμασταν παιδιά, έπρεπε να κοιμόμαστε έως και 14 ώρες, αλλά στην ηλικία των 20-40 ετών, χρειαζόμαστε μόνο περίπου 7 έως 9 ώρες ύπνου. Σκεφτείτε πόσο κοιμάστε συνήθως πριν ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια και ακούστε το σώμα σας για να καταλάβετε ποια είναι η τέλεια ποσότητα για εσάς.

Υπολογίστε τι ώρα θα πάτε για ύπνο.

brightside

Μόλις μάθετε τι ώρα θα ξυπνήσετε και πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε, θα γνωρίζετε πότε θα πάτε για ύπνο. Εάν τηρήσετε αυτό το πρόγραμμα, το σώμα σας θα νιώθει φυσικά υπνηλία την απαραίτητη ώρα και θα μπορείτε να ξυπνάτε εύκολα.

Ας πούμε ότι, με βάση την ηλικία και την εμπειρία σας, ξέρετε ότι χρειάζεστε 7 ώρες ύπνου και αποφασίζετε ότι θα ξυπνάτε στις 8 π.μ. κάθε μέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πάτε για ύπνο στη 1 π.μ. Αλλά αν αποφασίσετε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας και να ξυπνήσετε στις 6 π.μ., από εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να κοιμάστε στις 11 μ.μ., κάθε μέρα.

Δείτε ακόμη 6 Τύποι Ήχων που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε πιο Γρήγορα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το νωρίτερα δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.

© depositphotos.com

Συχνά πιστεύεται ότι οι άνθρωποι πρέπει να κοιμούνται γύρω στις 10 μ.μ. για να έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Αλλά πρόσφατη έρευνα από το Χάρβαρντ απέδειξε ότι αυτό είναι λάθος. Οι επιστήμονες λένε ότι ακόμη και οι ξενύχτηδες ήταν σε θέση να έχουν καλές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφόσον είχαν κανονικές ώρες ύπνου. Έτσι, αν πηγαίνετε για ύπνο στις 3 το πρωί και ξυπνάτε στις 10 το πρωί, αυτό είναι εντάξει, αρκεί να κάνετε σταθερά το ίδιο πράγμα.

Η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου είναι το κλειδί.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας είναι να κοιμαστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε, αλλά θα σας κάνει και πιο έξυπνους και πιο χαρούμενους. Από την άλλη πλευρά, ο ανεπαρκής ύπνος τις καθημερινές και ο επιπλέον ύπνος τα Σαββατοκύριακα οδηγεί σε διαβήτη, παχυσαρκία και κακή καρδιαγγειακή υγεία.

Το να πηγαίνετε για ύπνο αργά απαιτεί επιπλέον υγιεινή ύπνου.

brightside

Για να κοιμάστε καλά, είναι ακόμα σημαντικό να προσέχετε την υγιεινή του ύπνου σας, όπως να μην παρακολουθείτε μια συναρπαστική ταινία πριν τον ύπνο, να μην πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι ή να μην κοιμάστε σε ένα φωτεινό, θορυβώδες περιβάλλον. Το να φροντίζετε απλά πράγματα, όπως η σίγαση του κινητού σας και η χρήση κουρτινών συσκότισης, μπορεί επίσης να βελτιώσει δραστικά πως αισθάνεστε αφού ξυπνάτε.

Δείτε επίσης 7 Τρόποι για να Κοιμηθείτε σαν Μωρό σε Χρόνο Μηδέν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Tie Dye, Tie Dye με χρωστικές τροφίμων,Tie Dye μπλουζάκια,Tie Dye βάψιμο,ρούχα,

Πώς να Φτιάξετε Tie Dye Μπλουζάκια με Χρωστικές Τροφίμων

στυλ χτενίσματος διασημοτήτων,lifestyle,μόδα,διασημότητες,

Πώς Άλλαξε το Στυλ Χτενίσματος 15 Διασημοτήτων με τα Χρόνια