in , , ,

16 Κρίσιμα Λάθη που Μειώνουν τη Διάρκεια Ζωής των Οικιακών Συσκευών

16 Κρίσιμα Λάθη που Μειώνουν τη Διάρκεια Ζωής των Οικιακών Συσκευών
16 Κρίσιμα Λάθη που Μειώνουν τη Διάρκεια Ζωής των Οικιακών Συσκευών

Η σωστή χρήση των οικιακών συσκευών δεν είναι επιστήμη. Συνήθως, διαβάζουμε το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή για πρώτη φορά. Αλλά γενικά, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τις οικιακές μας συσκευές χωρίς πολλή σκέψη. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φθορά, βλάβη ή δυσλειτουργία τους. Για να λειτουργούν οι οικιακές συσκευές σας όσο το δυνατόν περισσότερο θα πρέπει να αποφύγετε μερικά λάθη που κάνετε συνήθως κατά τη χρήση. 24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

Δεν αδειάζετε το νερό από το σίδερο μετά από κάθε χρήση.

brightside

Εάν φροντίζετε το σίδερο σας σωστά, μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες. Πρώτον, συνιστάται η χρήση φιλτραρισμένου νερού – αυτό θα σταματήσει τη συσσώρευση αλάτων. Δεύτερον, και αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν, είναι να αδειάζετε το σίδερο μετά από κάθε χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε τη δημιουργία σκουριάς στο εσωτερικό του.

Δεν αδειάζετε το νερό από τον ατμοκαθαριστή ρούχων.

brightside

Η δεξαμενή νερού πρέπει να αδειάζει μετά από κάθε χρήση του ατμοκαθαριστή. Αρχικά, στραγγίστε το υπόλοιπο νερό και ρίξτε λίγο φρέσκο νερό. Στη συνέχεια, ανακινήστε λίγο τον ατμοκαθαριστή για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα και στραγγίστε ξανά το νερό. Εάν έχετε την τάση να αφήνετε νερό στη δεξαμενή, μπορεί να σχηματιστεί μούχλα.

Χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο στο φούρνο.

brightside

Μερικοί θεωρούν ότι η επένδυση του πάτου του φούρνου με αλουμινόχαρτο είναι ο τέλειος τρόπος για να τον προστατέψουν και να μην χρειάζεται να τον καθαρίζουν μετά από κάθε χρήση. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο.

Το αλουμινόχαρτο όχι μόνο αντανακλά τη θερμότητα, η οποία προκαλεί την υπερθέρμανση των φαγητών, αλλά μπορεί επίσης να κάψει τα θερμαντικά στοιχεία του φούρνου. Το αλουμινόχαρτο περιορίζει τη θερμότητα και τη ροή του αέρα και μπορεί ακόμη και να λιώσει μέσα στο φούρνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να καθαρίσετε το φούρνο με ένα πανί και να ξεχάσετε τη χρήση αλουμινόχαρτου.

Δεν αφαλατώνετε την καφετιέρα.

brightside

Μια καφετιέρα, όπως κάθε άλλη συσκευή κουζίνας, χρειάζεται επίσης συνεχή συντήρηση. Ανεξάρτητα από τη μάρκα και το μοντέλο, απαιτεί καθαρισμό κάθε δύο μήνες. Είναι απαραίτητο να την αφαλατώνετε και να καθαρίζετε τα υπολείμματα καφέ. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε περιοχές με σκληρό νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
brightside

Εάν δεν την καθαρίζετε τακτικά, μπορεί να καταστραφεί και ακόμη να επηρεάσει τη γεύση του καφέ. Ο καθαρισμός της μπορεί να γίνει με κιτρικό οξύ, λευκό ξύδι ή ένα εμπορικό προϊόν αφαλάτωσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ξύδι και το κιτρικό οξύ πρέπει να αραιώνονται με νερό στην αναλογία που αναγράφεται στην ετικέτα.

Ανοίγετε την πόρτα όσο λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν κουμπί “off”, πολλοί δεν το χρησιμοποιούν ποτέ. Αντίθετα, απλώς ανοίγουν την πόρτα όσο λειτουργεί ακόμα ο φούρνος και αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή. Όταν γίνεται αυτό, διακόπτετε το κύκλωμα ισχύος και παρεμποδίζει τη σωστή λειτουργία του φούρνου.

Βάζετε δοχεία που είναι πολύ βαριά στον φούρνο μικροκυμάτων.

brightside

Αυτό είναι ένα άλλο λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Πολύ λίγοι άνθρωποι διαβάζουν το εγχειρίδιο και γνωρίζουν τον περιορισμό βάρους για το δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων. Αλλά αυτός ο περιορισμός υπάρχει και το να βάλετε κάτι πιο βαρύ μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Δεν πλένετε το μπλέντερ αμέσως αφού το χρησιμοποιήσετε.

brightside

Αν έχετε πολυμίξερ, αποχυμωτή ή μπλέντερ χειρός, τότε ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να τα καθαρίσετε. Ωστόσο, το να μην πλένετε αυτές τις συσκευές αμέσως μετά τη χρήση τους είναι κακή ιδέα, επειδή τα σωματίδια τροφών μπορεί να κολλήσουν σε δυσπρόσιτα μέρη.

brightside

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να βλάψει τους μηχανισμούς του μπλέντερ και να στομώσει τις λεπίδες ενώ η συσκευή μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Απλώς μουλιάστε το μπολ σε ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε δυσπρόσιτα σημεία.

Ανακινείται τη φρυγανιέρα για να φύγουν τα ψίχουλα.

brightside

Τα ψίχουλα συσσωρεύονται αναπόφευκτα στο εσωτερικό της φρυγανιέρας μετά από κάθε χρήση. Και η περίσσεια τους όχι μόνο επηρεάζει την απόδοση της συσκευής, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Επομένως, θα πρέπει να την αποσυνδέετε και να αφαιρείτε τα ψίχουλα κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε. Και ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να τραβήξετε έξω το δίσκο όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα ψίχουλα.

brightside

Ωστόσο, πολλοί απλώς αναποδογυρίζουμε τη συσκευή και αρχίζουμε να την κουνάνε βίαια. Και αυτό είναι χειρότερο επειδή τα ψίχουλα μπορεί να κολλήσουν στα θερμαντικά στοιχεία.

Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τη φρυγανιέρα σε 2 στάδια: αφήστε την να κρυώσει, αναποδογυρίστε την απαλά, ανακινήστε την ελαφρά ώστε να πέσει το κύριο μέρος των ψίχουλων και μετά πάρτε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής ή ένα πινέλο και βγάλτε τα υπόλοιπα ψίχουλα από μέσα.

Δείτε ακόμη Τόσο ρεύμα καίει σε ευρώ κάθε συσκευή στο σπίτι μας: Πόσο χρεώνομαστε ακόμη και όταν είναι κλειστές

Δεν χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις στη φρυγανιέρα.

brightside

Αυτό είναι ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν τη φρυγανιέρα. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πατάνε το κουμπί ακύρωσης για να πεταχτεί το ψωμί και να ελέγξουν αν ψήθηκε. Φυσικά, δεν είναι ακόμα έτοιμο, οπότε πιέζουν ξανά το μοχλό και απλώς το ξεχνάνε. Όταν ο δεύτερος κύκλος φτάνει στο τέλος, το ψωμί έχει καεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε σωστά τις ρυθμίσεις της φρυγανιέρας και να αφήσετε τη συσκευή σας να κάνει τη δουλειά της με την ησυχία της.

Δεν αντικαθιστάτε τα φίλτρα του απορροφητήρα σε εύθετο χρόνο.

brightside

Συχνά, ξεχνάτε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα του απορροφητήρα εγκαίρως. Και έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν τον υπερβολικό ατμό και να εμποδίζουν τα λίπη και τα σωματίδια τροφίμων να φράξουν τον αεραγωγό, διατηρώντας την κουζίνα καθαρή και απαλλαγμένη από δυσάρεστες οσμές.

Ανάλογα με το μοντέλο του απορροφητήρα και τη συχνότητα χρήσης, τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 6 έως 8 μήνες. Σε όσο περισσότερο λίπος και θερμότητα εκτίθεται ο απορροφητήρας, τόσο πιο συχνά πρέπει να αντικαθίστανται τα φίλτρα.

Βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο.

brightside

Υπάρχουν πολλοί που βάζουν φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στο ψυγείο που δεν έχουν ακόμη κρυώσει εντελώς. Αυτό προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του ψυγείου και, ως εκ τούτου, απαιτεί περισσότερη ενέργεια και ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά. Έτσι αυξάνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος. Επιπλέον, το ζεστό φαγητό μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει άλλα τρόφιμα που βρίσκονται ήδη εκεί.

Ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.

© bearfotos / Freepic

Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα και ρυθμίζουν το νερό στο σωστό επίπεδο. Έτσι, εάν ξεπλύνετε εκ των προτέρων τα πιάτα, μπορεί στην πραγματικότητα να «ξεγελάσετε» το πλυντήριο πιάτων θεωρώντας ότι χρειάζονται μόνο ένα ελαφρύ πλύσιμο.

Δεν χρησιμοποιείτε λαμπρυντικό.

© detry / Freepic

Ένα πλυντήριο πιάτων έχει μια θήκη για λαμπρυντικό, ακριβώς όπως ένα πλυντήριο ρούχων. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι η χρήση μόνο καθαριστικού είναι αρκετή. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος επειδή τα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ένα λαμπρυντικό έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την επιφανειακή τάση των σταγονιδίων νερού. Χάρη σε αυτό, το νερό μένει λιγότερο χρόνο στα πιάτα, με αποτέλεσμα τα πιάτα να έχουν λιγότερα σημάδια νερού.

Λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων μισογεμάτο.

© twenty20sparkasse / Freepic

Στο πλυντήριο πιάτων, το σαπούνι καθαρίζει τα πάντα μέσα. Το σαπούνι μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο για τα πιάτα και όταν το πλυντήριο πιάτων είναι μόνο μισογεμάτο, το σαπούνι θα φθείρει τα ίδια τα πιάτα και δεν θα καθαρίσει μόνο τα υπολείμματα φαγητού. Η λειτουργία ενός μερικώς γεμάτου πλυντηρίου πιάτων είναι επίσης κακό από περιβαλλοντική άποψη, επειδή καταναλώνει την ίδια ποσότητα νερού και ενέργειας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των πιάτων μέσα. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να γεμίζετε κάθε χώρο που είναι διαθέσιμος στο πλυντήριο πιάτων.

Δεν καθαρίζετε το φίλτρο στο πιστολάκι μαλλιών.

brightside

Κάθε πιστολάκι μαλλιών διαθέτει φίλτρο που προστατεύει τα μαλλιά από το θερμαντικό στοιχείο στο εσωτερικό και εμποδίζει τη σκόνη να εισέλθει στη συσκευή. Όταν η οπή εξαερισμού μπλοκάρει, ο αέρας δεν θα μπορεί να ρέει, προκαλώντας υπερθέρμανση της συσκευής.

brightside

Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε ένα πιστολάκι μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένο και αφαιρέστε το φίλτρο από τον πίσω αεραγωγό. Ξεπλύνετε το κάτω από νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνό πριν το επανατοποθετήσετε. Ανάλογα με το πόσο συχνά στεγνώνετε τα μαλλιά σας, καθαρίστε το φίλτρο από μία φορά την εβδομάδα έως κάθε 3 εβδομάδες.

Τοποθετείτε έναν καθαριστή αέρα σε λάθος μέρος.

brightside

Οι περισσότεροι τείνουν να τοποθετούν τους καθαριστές αέρα στον τοίχο ή σε μια γωνία, επειδή φαίνονται άσχημοι και δεν ταιριάζουν με τον σχεδιασμό του δωματίου, ενώ μερικοί είναι επίσης αρκετά βαριοί.

Ωστόσο, οι καθαριστές αέρα προορίζονται να τοποθετούνται πολύ μακριά από τους τοίχους και στην περίπτωση των κυλινδρικών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του δωματίου. Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Αυτή η συσκευή χρειάζεται χώρο για να πάρει τον αέρα και να τον σπρώξει έξω στο δωμάτιο.

Δείτε επίσης Σοκ στο ρεύμα: 5 Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα Ακόμα και Απενεργοποιημένες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυτά και αντιμετώπιση ζέστης,χρήσιμα,συμβουλές για καύσωνα,

Τα 11 Καλύτερα Φυτά Εσωτερικού Χώρου για να Μειώσετε τη Ζεστή το Καλοκαίρι

οφέλη ξυπόλητου περπατήματος,ξυπόλητο περπάτημα,συμβουλές υγείας,υγεία,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

Τι θα Συμβεί αν Περπατάτε Ξυπόλητοι Καθημερινά