in , , ,

11 Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Χρήματα Αποτελεσματικά

εξοικονόμηση χρημάτων,συμβουλές οικονομίας,χρήσιμα,
εξοικονόμηση χρημάτων,συμβουλές οικονομίας,χρήσιμα,

Υπάρχουν πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε εκπτωτικά κουπόνια, να ψωνίζετε στις εκπτώσεις και να προσπαθείτε να αποφύγετε κάποιες μικρές απολαύσεις στη ζωή. Αλλάζοντάς κάποιες συνήθειες μπορειτε να εξοικονομήσετε όχι μόνο χρήματα αλλά και πολύ χρόνο και προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσετε οικονομική σταθερότητα και να αισθάνεστε πιο σίγουροι για το μέλλον. 13 Συμβουλές για να Μειώσετε τα Έξοδα του Σπιτιού και να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Παραλείψτε τον καφέ πριν ψωνίσετε.

© Robert Kamau / GC Images / Getty Images, © James Devaney / WireImage / Getty Images

Μια μελέτη δείχνει ότι η καφεΐνη επηρεάζει το πόσα ξοδεύετε και πόσα πράγματα πρόκειται να αγοράσετε. Κατά τη διάρκεια πειράματος, οι άνθρωποι που έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ ξόδεψαν 50% περισσότερα χρήματα και αγόρασαν περίπου 30% περισσότερα είδη από εκείνους που έπιναν απλώς ντεκαφεϊνέ ή νερό. Η καφεΐνη απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι και γι’ αυτό είμαστε πιο πρόθυμοι να κάνουμε παρορμητικές αγορές.

Σχεδιάστε να πάτε στο σούπερ μάρκετ λίγο μετά το φαγητό.

© racorn / Depositphotos.com, © Syda_Productions / Depositphotos.com

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Εάν ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι, όλα θα φαίνονται πολύ ελκυστικά, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αγοράσετε κάτι που δεν θα χρειαστείτε. Για να αποφύγετε να πετάξετε όλα τα χαλασμένα τρόφιμα, απλώς κάντε μια συνήθεια να ψωνίζετε με γεμάτο στομάχι.

Φυλάξτε ένα μικρό χρηματικό ποσό.

© Bradley Gordon / Flickr, © CC BY 2.0

Το κυριότερο είναι να κρύβετε χρήματα, μακριά από τα μάτια σας, και να μην τα σκέφτεστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με πολύ μικρά χρηματικά ποσά, όπως ένα ή λίγα ευρώ την εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα προσθέστε 2 ευρώ ή περισσότερα και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος του έτους. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερα από 1.300 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα — αυτά είναι αρκετά για να κάνετε τους φίλους και τους συγγενείς σας χαρούμενους με πολλά φανταχτερά δώρα.

Πληρώστε με μετρητά όταν ψωνίζετε.

© MIKI Yoshihito / Flickr, © CC BY 2.0, © Quazie / Flickr, © CC BY 2.0

Είναι καλύτερα να πάτε για ψώνια έχοντας μαζί σας ένα συγκεκριμένο ποσό μετρητών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σταματήσετε αμέσως όταν το πορτοφόλι σας είναι άδειο και θα αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξοδέψτε χρήματα μόνο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.

© Bruce Turner / Flickr, © CC BY 2.0

Απλώς επιλέξτε την πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας και πηγαίνετε για ψώνια μόνο τότε. Βάλτε στον εαυτό σας κάποια όρια, για να μην ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε μια μέρα. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τις δαπάνες σας και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο μέλλον. Απλά δοκιμάστε το και ανακαλύψτε το μόνοι σας.

Δείτε ακόμη Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: 8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Βάλτε λίγο ψωμί στην κατάψυξη.

© Alan Levine / Flickr, © CC BY 2.0, © Dennis Sylvester Hurd / Flickr, © CC0 1.0

Το ψωμί που αγοράζετε στα σούπερ μάρκετ παραμένει φρέσκο για έως και 12 ημέρες. Και αυτό μόνο όταν το διατηρείτε καλά κλεισμένο στο ψυγείο. Το σπιτικό ψωμί ή από αρτοποιείο παραμένει φρέσκο μόνο για 5-8 ημέρες όταν αποθηκεύεται με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, αν δείτε ότι δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, σφραγίστε το ξεχωριστά και βάλτε το στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια, μπορείτε να το φρυγανίσετε όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα σάντουιτς. Με αυτόν τον τρόπο το ψωμί σας μπορεί να διαρκέσει από 3-6 μήνες, κάτι που θα σας αποτρέψει να αγοράζετε φρέσκο ψωμί όλη την ώρα.

Πίνετε περισσότερο νερό για να νιώθετε πιο χορτάτοι.

Los Angeles Times / Polaris/East News, Coleman-Rayner/Coleman Rayner/East News

Το να πίνετε νερό πριν ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας κάνει πραγματικά να αισθάνεστε χορτάτοι. Αν λοιπόν θέλετε όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα από το φαγητό αλλά και να χάσετε βάρος, το πολύ νερό είναι η λύση. Για να χάσετε επιπλέον 2 κιλά σε 12 εβδομάδες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιείτε 500 ml νερό με ένα γεύμα. Το ποσό των χρημάτων που θα εξοικονομήσετε θα εξαρτηθεί από το πόσα ξοδεύετε συνήθως.

Φτιάξτε μια πινακίδα που σας υπενθυμίζει πόσα ξοδέψατε για φαγητό από έξω.

© loginovVados / Depositphotos.com

Μπορείτε να κάνετε μια μηνιαία αναφορά, αλλά όσο πιο εντυπωσιακό είναι το άθροισμα, τόσο το καλύτερο. Προσπαθήστε λοιπόν να μετρήσετε πόσα ξοδεύετε κάθε χρόνο για να παραγγέλνετε φαγητό από έξω. Κολλήστε το κάπου, ώστε να μπορείτε να το βλέπετε όσο πιο συχνά γίνεται. Αυτή η υπενθύμιση θα σας κάνει να ξοδέψετε λιγότερα και να πάτε για ψώνια αντί να κάθεστε σπίτι και να περιμένετε το ντελίβερι.

Χρησιμοποιήστε όλα όσα έχετε πριν ψωνίσετε.

© Richard Kelland / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Απλώς μην αγοράζετε άλλα είδη παντοπωλείου αν έχετε ακόμα φρέσκα στο ψυγείο σας. Προγραμματίστε κάθε γεύμα και μαγειρέψτε τα πάντα μέχρι την επόμενη αγορά. Είναι επίσης καλύτερο να προγραμματίζετε εκ των προτέρων. Εάν έχετε βαρεθεί να πετάτε φαγητό κάθε εβδομάδα, αυτή θα είναι μια καλύτερη επιλογή. Και το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστεί μόνο για αυτό.

Πλύνετε τα ρούχα σας με κρύο νερό για να μειώσετε τα έξοδα του ρεύματος.

© Marco Verch Professional Photographer / Flickr, © CC BY 2.0, © Datenschutz-Stockfoto / Depositphotos.com

Απλώς ρυθμίστε το πλυντήριό σας σε λειτουργία κρύου νερού. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος θέρμανσης του νερού προς όφελος του λογαριασμού ρεύματος. Εξάλλου, με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψει τα ρούχα σας από το να συρρικνωθούν ή τα χρώματα να ξεθωριάσουν.

Χρησιμοποιείστε το νερό μπάνιου στην τουαλέτα.

© Sophie / Flickr, © CC BY 2.0, © SuSanA Secretariat / Flickr, © CC BY 2.0

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να είναι μια λύση. Απλώς αδειάστε το χρησιμοποιημένο νερό μπάνιου σε κουβάδες ή γεμίστε το καζανακι της τουαλέτας κάθε φορά που χρειάζεται να το τραβήξετε. Είναι ένας άλλος τρόπος να πληρώσετε λιγότερο από το συνηθισμένο για νερό.

Δείτε επίσης Σοκ στο ρεύμα: 5 Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα Ακόμα και Απενεργοποιημένες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τατουάζ φιδιών,ιδέες τατουάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle,

23 Τατουάζ Φιδιών για τους Λάτρεις του Μυστηρίου

κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Θα σας αφήσουν Άφωνους. 14 Δοκιμασμένα Κόλπα Ομορφιάς