in , , ,

13 Συμβουλές για να Μειώσετε τα Έξοδα του Σπιτιού και να Εξοικονομήσετε Χρήματα

μείωση εξόδων σπιτιού,εξοικονόμηση χρημάτων,συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα
13 Συμβουλές για να Μειώσετε τα Έξοδα του Σπιτιού και να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Η εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση των δαπανών του σπιτιού, αλλά μειώνει επίσης το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε 2 χρήσιμα πράγματα ταυτόχρονα. Σοκ στο ρεύμα: 5 Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα Ακόμα και Απενεργοποιημένες

Χρησιμοποιήστε μαγειρικά σκεύη ανάλογα με το μέγεθος της εστίας κουζίνας.

adme

Επιλέγοντας μαγειρικά σκεύη που δεν ταιριάζουν με το μέγεθος της εστίας κουζίνας, σπαταλάτε μάταια ενέργεια. Εάν τοποθετήσετε μικρά σε μεγάλες εστίες, μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας θα δαπανηθεί στη θέρμανση της εστίας που περισσεύει.

Χρησιμοποιήστε σωστά το κλιματιστικό.

adme

Όταν το κλιματιστικό είναι αναμμένο, κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Επιπλέον, το άμεσο ηλιακό φως δεν πρέπει να πέφτει πάνω του. Διαφορετικά, ζεσταίνεται και αρχίζει να λειτουργεί πιο εντατικά. Επίσης, μην ψύχετε το χώρο όλο το εικοσιτετράωρο – είναι λογικό να απενεργοποιείτε το κλιματιστικό όταν φεύγετε από το δωμάτιο.

Γεμίστε μέτρια το ψυγείο, αλλά μην το αφήνετε άδειο.

© Depositphotos.com, © the fridge is full! / Trinity / CC BY-SA 2.0 / WordPress.org

Για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του ψυγείου, οι ειδικοί συμβουλεύουν αρχικά να επιλέξτε νέα οικονομικά μοντέλα. Δεύτερον, βάλτε το ψυγείο σε δροσερό μέρος, μακριά από την κουζίνα και θερμαντικά σώματα. Η απόσταση από το πίσω μέρος του ψυγείου μέχρι τον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκατοστά. Τρίτον, μην βάζετε ζεστά φαγητά στο ψυγείο.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε οργανωμένο το εσωτερικό του ψυγείου: με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε, επομένως, η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή λιγότερο χρόνο και η ψύξη θα διατηρηθεί καλύτερα.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να γεμίζετε το ψυγείο με τρόφιμα τουλάχιστον κατά τα 2/3, ώστε να μην χρειάζεται να κρυώσει πολύ τον αέρα. Εάν δεν χρειάζεστε τόσα πολλά προϊόντα, μπορείτε να γεμίσετε τον χώρο με μπουκάλια νερού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βράστε σε ηλεκτρικό βραστήρα ακριβώς όσο νερό χρειάζεστε.

© Kskhh / Wikimedia Commons

Δεν είναι απαραίτητο να βράσετε ένα γεμάτο βραστήρα για να φτιάξετε μερικά φλιτζάνια τσάι. Έτσι σπαταλάτε ενέργεια για το τίποτα – για θέρμανση νερού, το οποίο ούτως ή άλλως θα κρυώσει σύντομα. Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρέσετε τα άλατα του βραστήρα. Έχει πολύ χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επομένως δαπανάται περισσότερη ενέργεια στο βράσιμο.

Μειώστε τη φωτεινότητα της τηλεόρασης.

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση ενέργειας της τηλεόρασης είναι ίδια με αυτή των κινητών τηλεφώνων: όσο μεγαλύτερη είναι η φωτεινότητα της οθόνης, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Όταν η τηλεόραση τοποθετείται σε καλά φωτισμένο χώρο του δωματίου, αυξάνετε τη φωτεινότητα στο μέγιστο για να βλέπετε καθαρά την εικόνα.

Εάν τοποθετήσετε την τηλεόραση σε σκοτεινό μέρος, οι ρυθμίσεις φωτεινότητας μπορούν να μειωθούν στο κανονικό ή στο ελάχιστο. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης.

Αντί για ντουζιέρα, χρησιμοποιήστε μια κεφαλή ντους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Έχει διαπιστωθεί ότι περισσότερα από 20 λίτρα νερού ανά λεπτό χύνονται από μια ντουζιέρα και περίπου 8 λίτρα νερό από μια μικρή κεφαλή ντους. Έτσι, θα εξοικονομήσετε έως και 12 λίτρα ανά λεπτό.

Δείτε ακόμη Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: 8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Καθαρίστε έγκαιρα τη σακούλα ή τον κάδο και τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας.

© Depositphotos.com

Μια ηλεκτρική σκούπα με βουλωμένη σακούλα ξοδεύει περισσότερη ενέργεια αναρροφώντας τη σκόνη. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας και να πετάτε τακτικά τα σκουπίδια από τη σακούλα ή τον κάδο.

Επιπλέον, εάν έχετε χοντρά χαλιά, ο χρόνος για το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα θα μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μην πετάτε τα οικιακά απορρίμματα στην τουαλέτα.

adme

Μιλάμε για μικρά ή δύσοσμα σκουπίδια που είστε πολύ τεμπέληδες ή δεν θέλετε να τα ρίξετε στο κάδο σκουπιδιών. Αλλά αν τραβήξετε το καζανάκι για μια σάπια ντομάτα, θα σπαταληθούν μέχρι και 10 λίτρα νερό.

Επιπλέον, το ρίξιμο ακατάλληλων αντικειμένων στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει φράξιμο και ζημιά στους σωλήνες αποχέτευσης, επομένως θα πρέπει να κάνετε για επισκευές αργότερα.

Αφήστε περισσότερο φυσικό φως στο δωμάτιο για να μειώσετε τη χρήση ηλεκτρικού.

adme

Σε δωμάτια με πολύ φυσικό φως, τα ηλεκτρικά φώτα ανάβουν αργότερα και σβήνουν νωρίτερα. Για να έχετε το μέγιστο ηλιακό φως, πρέπει να πλένετε τα παράθυρα πιο συχνά, να μην τα κλείνετε με λουλούδια και άλλα αντικείμενα και να ανοίγετε κουρτίνες και περσίδες.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια επιφάνεια εργασίας κοντά στο παράθυρο για να μειώσετε τη χρήση φωτισμού.

Εγκαταστήστε ροοστάτες στο σπίτι.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τοποθετήστε ροοστάτες αντί για συμβατικούς διακόπτες ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα των λαμπών. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να αφήσετε το φως στο διάδρομο τη νύχτα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όχι σε πλήρη ισχύ, αλλά στο 10-20%, και αυτό θα είναι αρκετό για να μην σκοντάψετε στο σκοτάδι.

Υπάρχουν ροοστάτες που μπορούν να ελεγχθούν μέσω εφαρμογής, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να σβήσετε τα φώτα στο μπάνιο ή στο διάδρομο.

Μαγείρεμα στον ατμό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μαγείρεμα στον ατμό απαιτεί λιγότερο νερό από το βράσιμο και το φαγητό διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αν πάλι προτιμάτε να βράζετε τα λαχανικά, χρησιμοποιήστε το ζωμό για να φτιάξετε σούπα.

Μην ανοίγετε συνέχεια την πόρτα του φούρνου για να ελέγξετε αν το φαγητό είναι έτοιμο.

© Petr Sanzhiev / Newspaper “Number One” / Wikimedia Commons

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου για να ελέγξετε το φαγητό που ψήνεται, η θερμοκρασία πέφτει κατά περίπου 25°C. Ο φούρνος θα πρέπει να καταναλώσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να επαναφέρει τη θερμοκρασία στην καθορισμένη τιμή.

Θα εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια κρατώντας το τζάμι της πόρτας απόλυτα καθαρό, ώστε να μπορείτε να το βλέπετε.

Ξεκινήστε να ξεπαγώνετε τα τρόφιμα νωρίς.

© Depositphotos.com

Έτσι δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε αργότερα με τρεχούμενο νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να βγάζετε τα τρόφιμα από την κατάψυξη το πρωί για να μαγειρευτούν το βράδυ.

Δείτε επίσης 7 λάθη που μας κοστίζουν χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και πως να τα διορθώσουμε για να κάνουμε οικονομία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πόδια της φράουλας,αιτίες για πόδια της φράουλας,αντιμετώπιση ποδιών της φράουλας,φροντίδα ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Προκαλεί τα Πόδια της Φράουλας και πώς να Απαλλαγείτε

διακοσμητικές λεπτομέρειες,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

12 Διακοσμητικές Λεπτομέρειες για να Φαίνεται το Σπίτι σας Αμέσως Πολυτελές