in , , , , ,

Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί – Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Καρότου

Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί - Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Καρότου
Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί - Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Καρότου

Όταν σκέφτεστε τους χυμούς, ο χυμός καρότου μάλλον δεν είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Οι χυμοί πορτοκαλιού, μήλου, σταφυλιού και ανανά είναι πολύ πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρης των καρότων στο φαγητό, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ένα νόστιμο ρόφημα και να έχετε όλα τα οφέλη για την υγεία! Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Φιστίκια Αιγίνης

Μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας.

© Depositphotos.com

Οι βιταμίνες Β στον χυμό καρότου βοηθούν το σώμα σας να διασπάσει τα λίπη, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες και να τα μετατρέψει σε ενέργεια. Έχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος σας και να αποτρέψετε την παχυσαρκία.

Είναι καλό για τα μάτια σας.

© National Eye Institute, National Institutes of Health / Wikimedia Commons, © National Eye Institute, National Institutes of Health / Wikimedia Commons

Η βιταμίνη Α στον χυμό καρότου είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών. Είναι σημαντικό για το χρώμα και την όραση σε χαμηλό φωτισμό και προστατεύει την επιφάνεια του ματιού. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων οφθαλμικών παθήσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

© Depositphotos.com, © shutterstock.com

Τα καρότα περιέχουν καροτενοειδή. Λειτουργούν ως πρόδρομος της βιταμίνης Α, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Υποστηρίζει την ανάπτυξη και κατανομή των Τ-κυττάρων, τα οποία είναι λευκά αιμοσφαίρια που προστατεύουν το σώμα από μολύνσεις. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα. Και ενώ δεν θα σας εμποδίσει να κρυώσετε, μπορεί να το κάνει να περάσει πιο γρήγορα.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

© shutterstock.com

Τα καρότα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα σας, ακόμη και να βλάψουν το DNA σας. Οι φυτικές ίνες στα καρότα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Περισσότερο Σπανάκι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι υγιεινό για το δέρμα σας.

© Depositphotos.com

Οι βιταμίνες C, E και K, που υπάρχουν στον χυμό καρότου, μπορούν να προάγουν την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη C, εκτός από αντιοξειδωτική, μπορεί επίσης να κάνει το αντηλιακό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, έχει αντιγηραντική δράση, γιατί βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, στην επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος και στην πρόληψη των ρυτίδων. Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα από τον ήλιο και να θεραπεύσει τη φλεγμονή. Η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση των πληγών, επομένως μπορεί να βοηθήσει με ουλές και ραγάδες.

Είναι καλό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

© Depositphotos.com, © shutterstock.com

Όταν είστε έγκυος, χρειάζεστε φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες Β, βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Ο χυμός ωμού καρότου είναι μια εξαιρετική πηγή αυτών των θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι θα σας παρέχει ήδη περίπου το 10% της συνιστώμενης ποσότητας ασβεστίου. Σε 100 γραμμάρια, θα υπάρχει επίσης περίπου το 10% της συνιστώμενης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου σας.

© Depositphotos.com

Η βήτα καροτίνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στις γνωστικές σας ικανότητες, επειδή έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες στο σώμα σας, το οποίο θα μπορούσε να βλάψει τον εγκέφαλό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων γνωστικών διαταραχών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η άνοια.

Μπορεί να προστατεύσει την καρδιά σας.

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση χυμού καρότου μπορεί να προάγει την καρδιαγγειακή υγεία λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Οι πολυφαινόλες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα στους χυμούς λαχανικών και φρούτων βοηθούν επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ο χυμός καρότου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Σέλινου Κάθε Πρωί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τροπικά νύχια,τροπικό μανικιούρ,συμβουλές για νύχια,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Νύχια καλοκαίρι 2022: 16 Ιδέες για Τροπικά Νύχια

Παλιά λάστιχα: 25 Ιδέες για Παιδικά Παιχνίδια με Παλιά Ελαστικά

Παλιά λάστιχα: 25 Ιδέες για Παιδικά Παιχνίδια με Παλιά Ελαστικά