in , , , ,

7 Εύκολοι Τρόποι για να Απαλλαγείτε από το Δέρμα Φράουλας

δέρμα φράουλας,θεραπείες για δέρμα φράουλας,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
δέρμα φράουλας,θεραπείες για δέρμα φράουλας,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Το δέρμα της φράουλας είναι ένας συνδυασμός ελαίου, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων δέρματος που έχουν παγιδευτεί στο δέρμα, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με τους μικροσκοπικούς σπόρους στις φράουλες. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το δέρμα φράουλας ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν μερικές απλές θεραπείες για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Τι Προκαλεί τα Πόδια της Φράουλας και πώς να Απαλλαγείτε

Ενυδατώστε το δέρμα σας καθημερινά και σχολαστικά.

© Down2earthgirl / reddit

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας για την ενυδάτωση του δέρματος είναι ιδανική λύση για τα πόδια φράουλας, αφού συχνά δεν έχουν υγρασία. Επιπλέον, είναι μια εύκολη θεραπεία στο σπίτι. Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την υφή του δέρματός σας να φαίνεται καλύτερη και μπορεί να αποτρέψει αυτές τις μικρές φακίδες του δέρματος από το να ξαναφουσκώσουν. Επιλέξτε μια κρέμα που δεν έχει συντηρητικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο.

Ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες.

brightside

Το ξύρισμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που έχετε συνηθίσει μπορεί να αποτρέψει τον ερεθισμό του δέρματος και να αποτρέψει την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών εγκαυμάτων από ξυράφι. Προσπαθήστε να ξυρίζετε τα πόδια σας προς τα κάτω, αντί προς τα πάνω, και κάντε διαλείμματα κάνοντας τα ξυρίσματά σας σύντομα και απαλά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν δεν ξυρίζεστε συχνά. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Χρησιμοποιήστε ένα κρύο πανί ή πάγο.

brightside

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πάγο σε τραυματισμό, τότε αυτή η μέθοδος μπορεί να σας είναι γνωστή, καθώς είναι παρόμοια θεραπεία. Όταν τελειώσετε το ξύρισμα, βάλτε ένα κρύο πανί με δροσερό νερό στην περιοχή που ξυρίσατε και κρατήστε το για μερικά λεπτά. Μπορεί να κάνει την ερυθρότητα να φύγει και κάθε πόνο που νιώθετε από το ξυράφι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και πάγο τυλιγμένο σε ένα πανί.

Δείτε ακόμη 11 Καλοκαιρινές Συνήθειες Φροντίδας Δέρματος που Πρέπει να Σταματήσετε

Αναμείξτε τις λοσιόν σας με άλφα υδροξυοξέα.

© DUANGJAN J / Shutterstock.com

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία για να απαλλαγείτε από τα πόδια της φράουλας γιατί μπορεί να καθαρίσει τους πόρους και να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα. Είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση και μετά να ενυδατώσετε το δέρμα σας αλλά προσπαθήστε να μην τρίψετε το δέρμα από τα πόδια σας. Αυτό το οξύ θα χαλαρώσει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα βρωμιάς, θα καθαρίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα δώσει λάμψη στο δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βουρτσίστε στεγνα το δέρμα σας.

© Depositphotos.com

Το στεγνό βούρτσισμα έχει πολλά οφέλη — ξεκινώντας με μια εξαιρετική μέθοδο απολέπισης για το ξηρό δέρμα. Μπορεί να ανοίξει τους πόρους και να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά επίσης το δέρμα να αποκτήσει αυτή την ομαλή, απαλή λάμψη.

Καλό είναι να κάνετε ντους με δροσερό νερό για να αποφύγετε τα πόδια της φράουλας, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο. Αλλά αν απολαμβάνετε ένα ωραίο, ζεστό ντους, τότε συνιστάται το στεγνό βούρτσισμα μετά το μπάνιο.

Μείγμα μαγειρικής σόδας.

© Tatiana Foxy / Shutterstock.com

Η μαγειρική σόδα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακές ενώσεις, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και καθαρίζει τους πόρους.

Απλώς ανακατέψτε μαζί μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε το στα πόδια σας και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε το με δροσερό νερό και τελειώσατε.

Είναι καλύτερο να κάνετε αποτρίχωση παρά να ξυριστείτε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι καλύτερο να πείτε αντίο στο ξύρισμα για λίγο, επειδή οδηγεί σε εκτεθειμένους θύλακες των τριχών και έτοιμους να φράξουν το δέρμα σας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Η αποτρίχωση, από την άλλη πλευρά, είναι μια καλή αντικατάσταση – είναι πιο ήπια με το δέρμα σας, απαλή και δεν χρειάζεται να την κάνετε τόσο συχνά, επομένως το δέρμα σας μπορεί να ερεθιστεί λιγότερο και/ή να έχει φλεγμονή.

Δείτε επίσης Γιατί ο Ορός με Βιταμίνη C Μπορεί να Ωφελήσει το Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Google Health: Μην τον πετάς από το κρεβάτι - Η Google και το κινητό σου θα μπορεί να ελέγχει πότε ροχαλίζεις

Google Health: Μην τον πετάς από το κρεβάτι – Η Google και το κινητό σου θα μπορεί να ελέγχει πότε ροχαλίζεις

Μύγες Καταπολέμηση: Οι μύγες φέρνουν πολλά επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο και μολύνουν τα τρόφιμα. Εμφανίζονται παντού και αναπαράγονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Αλλά δεν ξέρουν όλοι τον τρόπο να τις απωθήσουν με σωστό τρόπο.

Μύγες Καταπολέμηση: 13 Κόλπα για να τις εξολοθρεύσετε ή να τις διώξετε Μια για ΠΑΝΤΑ