in , , , ,

11 Καλοκαιρινές Συνήθειες Φροντίδας Δέρματος που Πρέπει να Σταματήσετε

επιβλαβείς καλοκαιρινές συνήθειες,φροντίδας δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
11 Καλοκαιρινές Συνήθειες Φροντίδας Δέρματος που Πρέπει να Σταματήσετε

Μελέτες δείχνουν ότι μόνο λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αντηλιακό σε καθημερινή βάση. Και οι περισσότεροι το βάζουν μόνο αν πάνε μια μεγάλη βόλτα. Αλλά αυτή είναι η λάθος προσέγγιση, γιατί ακόμη και κατά τη διάρκεια σύντομης παραμονής στον ήλιο υπάρχει πιθανότητα να καείτε. Υπάρχουν μερικές καλοκαιρινές συνήθειες φροντίδας δέρματος που πρέπει να σταματήσετε για να μην το βλάψετε. Καλοκαίρι 2022: Ετοιμάστε το Σώμα σας για το Καλοκαίρι με 7 Συμβουλές Ομορφιάς. Θα τις Λατρέψετε

Εφαρμογή αντηλιακού με λάθος τρόπο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να κατανέμετε το αντηλιακό ομοιόμορφα στο δέρμα. Εάν χρησιμοποιείτε σπρέι, ψεκάστε μέχρι να καλυφθεί όλο το δέρμα σας. Για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το αντηλιακό στο πρόσωπό σας, δεν πρέπει απλώς να το απλώσετε.

Πρώτα πρέπει να ρίξετε την απαιτούμενη ποσότητα αντηλιακού στο χέρι σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κουκίδες στο μέτωπο, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι. Και μετά απλώστε το πάνω στο δέρμα με ταμποναριστές κινήσεις. Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση μπορείτε να εφαρμόσετε άλλη μια.

Δεν ξεπλένετε το αντηλιακό

© Depositphotos.com

Ακόμη και όσες δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν καθαριστικά τα βράδια, θα πρέπει να ξεπλύνουν το αντηλιακό καθώς τραβάει τη σκόνη στο δέρμα, η οποία φράζει τους πόρους.

Μόνο το νερό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αρκετό. Το υδρόφιλο λάδι λειτουργεί καλύτερα με αδιάβροχο αντηλιακό. Και το μη αδιάβροχο ξεπλένετε με συνηθισμένο καθαριστικό.

Δεν γνωρίζετε τους τύπους των αντηλιακών

adme

Σύμφωνα με τη σύνθεσή τους, τα αντηλιακά χωρίζονται σε ορυκτά (περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου) και χημικά (περιέχουν, για παράδειγμα, οξυβενζόνη και οκτοκρυλένιο). Τα πρώτα δεν επιτρέπουν στις υπεριώδεις ακτίνες να διεισδύσουν στο δέρμα. Τα τελευταία αφήνουν πρώτα το δέρμα να απορροφήσει τις ακτίνες και μετά εξουδετερώνουν την επίδρασή τους. Υπάρχουν και ανάμεικτα που περιέχουν ουσίες και των δύο τύπων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η μέθοδος χρήσης τους εξαρτάται από τη σύνθεση. Τα χημικά συστατικά χρειάζονται 20 έως 30 λεπτά για να απορροφηθούν από το δέρμα και να αρχίσουν να δρουν. Όμως τα μεταλλικά συστατικά προστατεύουν το δέρμα αμέσως από τη στιγμή της εφαρμογής.

Δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα βιταμίνης C

© Depositphotos.com

Αξίζει να προσθέσετε καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν L-ασκορβικό οξύ στη λίστα των προϊόντων περιποίησης δέρματος το καλοκαίρι – αυτή είναι μια από τις μορφές βιταμίνης C. Προστατεύει επιπλέον το δέρμα από την έκθεση στο ηλιακό φως. Το δέρμα ορισμένων ανθρώπων είναι ευαίσθητο σε αυτό το συστατικό, επομένως στην αρχή είναι καλύτερο να εφαρμόζετε προϊόντα με αυτό κάθε 2 ημέρες και να μην πηγαίνετε κατευθείαν στην καθημερινή χρήση.

Στα καταστήματα υπάρχουν τζελ, κρέμες και οροί με βιταμίνη C. Τα τελευταία είναι τα πιο αποτελεσματικά, αφού σε άλλα προϊόντα η συγκέντρωση της βιταμίνης μπορεί να είναι πολύ χαμηλή λόγω άλλων συστατικών.

Χρησιμοποιείτε ενισχυτικά μαυρίσματος

© Depositphotos.com

Τέτοια προϊόντα βρίσκονται με τη μορφή δισκίων και λοσιόν. Συχνά περιλαμβάνουν ψωραλένιο και τυροσίνη. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στο γρηγορότερο μαύρισμα, αλλά δεν προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο. Τα ενισχυτικά μαυρίσματος μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες και, μακροπρόθεσμα καρκίνο.

Δείτε ακόμα 7 Ασυναγώνιστα Καλοκαιρινά Κόλπα Ομορφιάς

Εφαρμογή λάθος προϊόντων μετά τον ήλιο

© Depositphotos.com, © rainbow_dazzle / Depositphotos.com

Η φροντίδα του δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του πριν από την ηλιοθεραπεία. Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι η αλόη βέρα. Δροσίζει, ενυδατώνει και ανακουφίζει από τις φλεγμονές. Αλλά η βαζελίνη δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε καμένο δέρμα. Δεν ψύχεται, αλλά διατηρεί τη θερμότητα στο δέρμα, κάτι που προκαλεί ενόχληση.

Δεν ενυδατώνεστε αρκετά

© Depositphotos.com

Ένα αντηλιακό το καλοκαίρι δεν αρκεί. Λόγω της έκθεσης στον ήλιο, το δέρμα στερείται υγρασίας, οπότε αμέσως μετά την επιστροφή στο σπίτι, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Τα συστατικά που είναι χρήσιμα για την ενυδάτωση του δέρματος περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ και τη βιταμίνη Ε.

Χρησιμοποιείτε λάθος ενυδατική κρέμα

© unknown author / Reddit

Αλλά ακόμα κι αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες, πετάξτε όσες έχουν περισσέψει από τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, μεταβείτε σε λοσιόν που είναι πιο ελαφριές και απορροφώνται πιο γρήγορα.

Οι κρέμες με έλαια στη σύνθεση πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για άτομα με πολύ ξηρό δέρμα και για την ενυδάτωση των χεριών και των ποδιών.

Δεν κάνετε απολέπιση στο δέρμα

© Depositphotos.com

Ο ιδρώτας και το αντηλιακό μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν μαύρα στίγματα και σπυράκια. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, είναι σημαντικό να θυμάστε να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ακόμα και το καλοκαίρι.

Όμως τα δυνατά peeling και τα σκληρά scrub κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Είναι καλύτερα να επιλέγετε ήπια προιοντα και όταν χρησιμοποιείτε μάσκες με οξέα, φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε μέρα.

Δεν κάνετε ντους αμέσως μετά την πισίνα

© Depositphotos.com

Το καλοκαίρι είναι ωραίο να κολυμπάτε στη θάλασσα και αν δεν υπάρχει ευκαιρία επιλέγετε την πισίνα. Ωστόσο, μετά είναι σημαντικό να κάνετε αμέσως ντους. Το γεγονός είναι ότι για την προστασία από τα βακτήρια, προστίθεται χλώριο στο νερό.

Βλάπτει το δέρμα, το ξηραίνει και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Όσο περισσότερο παραμένει στο δέρμα, τόσο εντονότερο θα είναι το αποτέλεσμα. Για να προστατεύσετε το δέρμα, πρέπει να πλυθείτε γρήγορα και να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Μπάνιο πολύ συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα

© Depositphotos.com

Το καλοκαίρι, τείνουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο ντους γιατί ιδρώνουμε περισσότερο. Όμως το συχνό μπάνιο δεν είναι πολύ καλό για το δέρμα: ξεπλένουμε το προστατευτικό στρώμα λιπαρότητας, κάνοντας το δέρμα ξηρό και προκαλώντας φαγούρα.

Για να προστατέψετε το δέρμα σας, περιορίστε το μπάνιο σε 10 λεπτά, χρησιμοποιήστε λιγότερο αφρόλουτρο και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα μετά.

Δείτε επίσης Έτσι θα διατηρείται το άρωμά σας περισσότερο το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Σούπερ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φωτιστικά κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

50 Ιδέες για Φωτιστικά Κουζίνας

πόδια της φράουλας,αιτίες για πόδια της φράουλας,αντιμετώπιση ποδιών της φράουλας,φροντίδα ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Προκαλεί τα Πόδια της Φράουλας και πώς να Απαλλαγείτε