Πολλά λαχανικά είναι λουλούδια και τα βρώσιμα μέρη των φυτών μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα. Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας
Δέντρο Moringa
Τα αρωματικά λουλούδια του δέντρου moringa oleifera είναι υπέροχα για σαλάτες και προσθέτουν χρώματα και διακριτικό άρωμα σε κάθε πιάτο! Καθώς έχουν μια ήπια γεύση, ζελατινοποιούνται με τα πάντα.
Μαύρη μουστάρδα
Το κλειδί για την κατανάλωση λουλουδιών μαύρης μουστάρδας βρίσκεται στο γεγονός ότι έχουν την καλύτερη γεύση όταν είναι μικρά. Τα μαζεύετε όταν είναι μαλακά και τα προσθέτετε σε σαλάτες.
Μπρόκολο Ρομανέσκο
Είναι στην πραγματικότητα ένα βρώσιμο μπουμπούκι ανθέων του είδους Brassica oleracea, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο περίεργα και υγιεινά λαχανικά του κόσμου! Έχει υπέροχη γεύση σε σαλάτες μετά το τηγάνισμα.
Αγκινάρα
Οι άνθρωποι προτιμούν να την τρώνε ωμή, κυρίως στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Αργεντινή. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε φαγητά κατσαρόλας και ζυμαρικά για να απολαύσετε την καλύτερη γεύση της.
Κουνουπίδι
Το κουνουπίδι είναι το άνθος του φυτού. Έχει υπέροχη γεύση μετά το σοτάρισμα και οι άνθρωποι το καταναλώνουν και σε μορφή κάρυ στις ασιατικές χώρες.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα πράσινο λαχανικό που είναι ένα λουλούδι από την οικογένεια Brassicaceae με βρώσιμα άνθη και μίσχους. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά χαμηλό σε θερμίδες, τρώγεται ως συνοδευτικό ή ωμό σε σαλάτες.
Λωτός
Οι μίσχοι των λουλουδιών του λωτού τρώγονται ως λαχανικά. Με γεύση παρόμοια με το πεπόνι ή το αγγούρι, μερικοί άνθρωποι περιγράφουν τη γεύση ως λουλουδάτη.
Λαχανικό κολίβριο
Επίσης δημοφιλές ως μπιζέλι της Δυτικής Ινδίας, τα λουλούδια και οι νεαροί λοβοί του καταναλώνονται ως λαχανικά. Τα κλειστά λουλούδια ονομάζονται Dok Kae στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιούνται σε μαγειρευτά, σούπες και σαλάτες.
Κάπαρη
Η κάπαρη είναι τα ανώριμα μπουμπούκια της κάπαρης, που χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεσογειακά πιάτα με τη λεμονάτη, αλμυρή γεύση τους.
Τριαντάφυλλο
Εκτός από το να δίνουν ένα υπέροχο άρωμα, τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται σε ποτά, σαλάτες, σούπες και κρεμώδεις σάλτσες. Ωστόσο, φροντίστε να αφαιρέσετε την πικρή λευκή βάση.
Δείτε ακόμη 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας
Μπιζέλι πεταλούδα
Μπορείτε να φάτε τα άνθη ωμά ή να τα βουτήξετε σε κουρκούτι και να τηγανίσετε. Χρησιμοποιούνται επίσης για να προσθέσουν χρώματα σε πιάτα με ρύζι και σε τσάγια.
Τροπαίολο
Το τροπαίολο με την ενδιαφέρουσα πιπεράτη γεύση του και τη διακριτική λουλουδένια νότα μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις σαλάτες. Έχει νόστιμη γεύση και στα κρύα σάντουιτς.
Ρόκα, μουστάρδα, ραπίνι
Άλλα βρώσιμα άνθη είναι η μουστάρδα, η ρόκα και το ραπίνι. Χρησιμοποιήστε αυτά τα λουλούδια σε πέστο, ένα μπολ με σαλάτα ή γαρνίρετε ζυμαρικά ή πίτσα.
Μπουράντζα
Μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα κομψά μπλε άνθη που έχουν γεύση σαν αγγούρι σε σαλατιέρα ή σούπα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως κρεμώδες άλειμμα.
Ίον
Αυτή η οικογένεια λουλουδιών μπορεί να καταναλωθεί και να μαγειρευτεί, συμπεριλαμβανομένων πανσέδων και βιολετών. Χρησιμοποιήστε τα λουλούδια σε μια σαλάτα, προσθέστε τα σε σούπες ή χρησιμοποιήστε τα για να γαρνίρετε οποιοδήποτε πιάτο.
Πικραλίδες
Μπορείτε να ζυμώσετε ή να κάνετε τουρσί τα μπουμπούκια για μια εναλλακτική λύση κάπαρης, να ψιλοκόψετε τα άνθη σε κις ή να τα πανάρετε και να τηγανίσετε.
Ανθοί κολοκυθιού
Ένα άλλο λουλούδι που μπορείτε να φάτε είναι το άνθος της κολοκυθιάς. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να το απολαύσετε:
- Ψιλοκόψτε τα σε μια σαλάτα
- Ψήστε, γεμίστε ή βράστε αυτά τα λουλούδια στον ατμό για μια πιο διαιτητική επιλογή
- Μασουλήστε τα φρέσκα και ωμά
- Προσθέστε σε μια γέμιση quesadilla
- Χρησιμοποιήστε τα σε πηχτή σούπα
- Βουτήξτε τα σε τυρί και μυρωδικά, κουρκούτι και τηγανίστε
Λουλούδια μπάμιας
Με γεύση παρόμοια με τα σπαράγγια, μπορείτε να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας. Κάντε τα κουρκούτι και τηγανίστε τα ή χρησιμοποιήστε τα σε άλλα μαγειρεμένα πιάτα.
Άνθη ερυθρού φασολιού
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα-πορτοκαλί βρώσιμα λουλούδια σε σαλάτες ή να τα μαγειρέψετε, να τα ψήσετε, να τα σοτάρετε και να τα βράσετε για να απολαύσετε τη γεύση που μοιάζει με φασόλια.
Άνθη μπανάνας
Μπορείτε να μαγειρέψετε τα λουλούδια της μπανάνας καθώς είναι μια βρώσιμη λιχουδιά. Έχουν ουδέτερη γεύση και μπορούν να πάρουν τη γεύση όπως θέλετε να τα καρυκεύσετε.
Δείτε επίσης 30 Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια που Πρέπει να Γνωρίζετε