in , , , ,

20 Λουλούδια που Είναι Λαχανικά και Μπορείτε να Φάτε

βρώσιμα λουλούδια,λουλούδια λαχανικά,χρήσιμα,συμβουλές διατροφής,διατροφή
20 Λουλούδια που Είναι Λαχανικά και Μπορείτε να Φάτε

Πολλά λαχανικά είναι λουλούδια και τα βρώσιμα μέρη των φυτών μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα. Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας

Δέντρο Moringa

Τα αρωματικά λουλούδια του δέντρου moringa oleifera είναι υπέροχα για σαλάτες και προσθέτουν χρώματα και διακριτικό άρωμα σε κάθε πιάτο! Καθώς έχουν μια ήπια γεύση, ζελατινοποιούνται με τα πάντα.

123rf/mansum007

Μαύρη μουστάρδα

Το κλειδί για την κατανάλωση λουλουδιών μαύρης μουστάρδας βρίσκεται στο γεγονός ότι έχουν την καλύτερη γεύση όταν είναι μικρά. Τα μαζεύετε όταν είναι μαλακά και τα προσθέτετε σε σαλάτες.

shutterstock/Khawaja gulam fareed

Μπρόκολο Ρομανέσκο

Είναι στην πραγματικότητα ένα βρώσιμο μπουμπούκι ανθέων του είδους Brassica oleracea, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο περίεργα και υγιεινά λαχανικά του κόσμου! Έχει υπέροχη γεύση σε σαλάτες μετά το τηγάνισμα.

trikaya.net

Αγκινάρα

Οι άνθρωποι προτιμούν να την τρώνε ωμή, κυρίως στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Αργεντινή. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε φαγητά κατσαρόλας και ζυμαρικά για να απολαύσετε την καλύτερη γεύση της.

Shutterstock/nnattalli

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι το άνθος του φυτού. Έχει υπέροχη γεύση μετά το σοτάρισμα και οι άνθρωποι το καταναλώνουν και σε μορφή κάρυ στις ασιατικές χώρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

balconygardenweb

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα πράσινο λαχανικό που είναι ένα λουλούδι από την οικογένεια Brassicaceae με βρώσιμα άνθη και μίσχους. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά χαμηλό σε θερμίδες, τρώγεται ως συνοδευτικό ή ωμό σε σαλάτες.

balconygardenweb

Λωτός

Οι μίσχοι των λουλουδιών του λωτού τρώγονται ως λαχανικά. Με γεύση παρόμοια με το πεπόνι ή το αγγούρι, μερικοί άνθρωποι περιγράφουν τη γεύση ως λουλουδάτη.

balconygardenweb

Λαχανικό κολίβριο

Επίσης δημοφιλές ως μπιζέλι της Δυτικής Ινδίας, τα λουλούδια και οι νεαροί λοβοί του καταναλώνονται ως λαχανικά. Τα κλειστά λουλούδια ονομάζονται Dok Kae στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιούνται σε μαγειρευτά, σούπες και σαλάτες.

balconygardenweb

Κάπαρη

Η κάπαρη είναι τα ανώριμα μπουμπούκια της κάπαρης, που χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεσογειακά πιάτα με τη λεμονάτη, αλμυρή γεύση τους.

balconygardenweb

Τριαντάφυλλο

Εκτός από το να δίνουν ένα υπέροχο άρωμα, τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται σε ποτά, σαλάτες, σούπες και κρεμώδεις σάλτσες. Ωστόσο, φροντίστε να αφαιρέσετε την πικρή λευκή βάση.

balconygardenweb

Δείτε ακόμη 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Μπιζέλι πεταλούδα

Μπορείτε να φάτε τα άνθη ωμά ή να τα βουτήξετε σε κουρκούτι και να τηγανίσετε. Χρησιμοποιούνται επίσης για να προσθέσουν χρώματα σε πιάτα με ρύζι και σε τσάγια.

balconygardenweb

Τροπαίολο

Το τροπαίολο με την ενδιαφέρουσα πιπεράτη γεύση του και τη διακριτική λουλουδένια νότα μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις σαλάτες. Έχει νόστιμη γεύση και στα κρύα σάντουιτς.

balconygardenweb

Ρόκα, μουστάρδα, ραπίνι

Άλλα βρώσιμα άνθη είναι η μουστάρδα, η ρόκα και το ραπίνι. Χρησιμοποιήστε αυτά τα λουλούδια σε πέστο, ένα μπολ με σαλάτα ή γαρνίρετε ζυμαρικά ή πίτσα.

shutterstock/Anakumka

Μπουράντζα

Μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα κομψά μπλε άνθη που έχουν γεύση σαν αγγούρι σε σαλατιέρα ή σούπα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως κρεμώδες άλειμμα.

Shutterstock/weha

Ίον

Αυτή η οικογένεια λουλουδιών μπορεί να καταναλωθεί και να μαγειρευτεί, συμπεριλαμβανομένων πανσέδων και βιολετών. Χρησιμοποιήστε τα λουλούδια σε μια σαλάτα, προσθέστε τα σε σούπες ή χρησιμοποιήστε τα για να γαρνίρετε οποιοδήποτε πιάτο.

balconygardenweb

Πικραλίδες

Μπορείτε να ζυμώσετε ή να κάνετε τουρσί τα μπουμπούκια για μια εναλλακτική λύση κάπαρης, να ψιλοκόψετε τα άνθη σε κις ή να τα πανάρετε και να τηγανίσετε.

balconygardenweb

Ανθοί κολοκυθιού

Ένα άλλο λουλούδι που μπορείτε να φάτε είναι το άνθος της κολοκυθιάς. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να το απολαύσετε:

  • Ψιλοκόψτε τα σε μια σαλάτα
  • Ψήστε, γεμίστε ή βράστε αυτά τα λουλούδια στον ατμό για μια πιο διαιτητική επιλογή
  • Μασουλήστε τα φρέσκα και ωμά
  • Προσθέστε σε μια γέμιση quesadilla
  • Χρησιμοποιήστε τα σε πηχτή σούπα
  • Βουτήξτε τα σε τυρί και μυρωδικά, κουρκούτι και τηγανίστε
balconygardenweb

Λουλούδια μπάμιας

Με γεύση παρόμοια με τα σπαράγγια, μπορείτε να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας. Κάντε τα κουρκούτι και τηγανίστε τα ή χρησιμοποιήστε τα σε άλλα μαγειρεμένα πιάτα.

balconygardenweb

Άνθη ερυθρού φασολιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα-πορτοκαλί βρώσιμα λουλούδια σε σαλάτες ή να τα μαγειρέψετε, να τα ψήσετε, να τα σοτάρετε και να τα βράσετε για να απολαύσετε τη γεύση που μοιάζει με φασόλια.

balconygardenweb

Άνθη μπανάνας

Μπορείτε να μαγειρέψετε τα λουλούδια της μπανάνας καθώς είναι μια βρώσιμη λιχουδιά. Έχουν ουδέτερη γεύση και μπορούν να πάρουν τη γεύση όπως θέλετε να τα καρυκεύσετε.

Shutterstock/C A Rahman

Δείτε επίσης 30 Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια που Πρέπει να Γνωρίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα

13 Καθημερινά Πράγματα που Κάνετε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιείτε

DIY γλάστρες για βότανα,DIY γλάστρες για μυρωδικά,DIY γλάστρες,DIY κατασκευές

Εύκολες DIY Γλάστρες για Βότανα και Μυρωδικά