10 Κανόνες για τα Παπούτσια που Πιθανόν να Έχετε Παραβιάσει Ακούσια

Συχνά, η αγορά παπουτσιών μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά. Ξοδεύετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε ποιο ζευγάρι είναι άνετο, κομψό και κατάλληλο σε συγκεκριμένες συνθήκες. Επιπλέον, όταν ετοιμάζεστε για μια εκδήλωση, αξίζει να προσέχετε τον τύπο των παπουτσιών γιατί οι γόβες στιλέτο ή παπούτσια σε συγκεκριμένα χρώματα δεν είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Όταν επιλέγετε παπούτσια δεν πρέπει να παραβιάζετε μερικούς βασικούς κανόνες. 12 Συμβουλές για να Επιλέξετε τα Τέλεια Παπούτσια

Τα παπούτσια επιλέγονται όχι μόνο με βάση το μέρος ή την περίσταση αλλά και την ώρα της ημέρας.

brightside

Όταν πηγαίνετε σε κάποια εκδήλωση, αξίζει να λάβετε υπόψη αρκετές σημαντικές παραμέτρους που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε παπούτσια.

Ο κανόνας είναι: όσο πιο σκούρα είναι τα παπούτσια σας, τόσο πιο επίσημα δείχνουν. Γι’ αυτό, αν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά, καλύτερα να επιλέξετε σκούρα παπούτσια με κλειστή μύτη.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η ώρα της ημέρας. Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια για καθημερινή χρήση πρέπει να έχουν μεγέθη τακουνιού μικρότερο από 10 εκατοστά, ενώ το βράδυ, οι γόβες στιλέτα είναι ιδανικές.

Τα παπούτσια πρέπει να είναι καθαρά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

brightside

Η υγιεινή είναι ένα σημαντικό στοιχείο των παπουτσιών. Τα βρώμικα παπούτσια ή τα αθλητικά παπούτσια, ειδικά τα ανοιχτόχρωμα, μάλλον δεν θα δημιουργήσουν καλή εντύπωση.

Επίσης, μερικές φορές ξεχνάμε ότι θα πρέπει να βγάλουμε τα παπούτσια μας και ότι όλοι θα μπορούν να δουν το εσωτερικό τους. Και δεν αφορά μόνο τους πάτους. Είναι σημαντικό να ελέγχετε περιοδικά τα παπούτσια για την παρουσία λεκέδων και γρατσουνιών στο εσωτερικό και να τα διορθώνετε εγκαίρως.

Θα πρέπει να επιλέγετε παπούτσια γραφείου με βάση το εργασιακό περιβάλλον.

Dee Cercone / Everett Collection / East News, EVERETT COLLECTION / East News, © tinx / Depositphotos.com

Εταιρείες όπως λογιστικές ή δικηγορικές, δεν είναι πολύ ευνοϊκές για μοντέρνα παπούτσια. Ενώ μια πιο δημιουργική ατμόσφαιρα εργασίας σας δίνει την ευκαιρία να νιώσετε πιο ελεύθεροι με τις επιλογές σας. Οι κλασικές γόβες με μυτερή μύτη θα φαίνονται καλές και είναι πιο κατάλληλες σε πιο συντηρητικές εταιρείες.

Θα πρέπει να φροντίζετε να φοράτε πάντα κάλτσες ή καλσόν, ακόμα και το καλοκαίρι και ακόμα κι αν τα πόδια σας καλύπτονται από μακριά φούστα. Ένα ζευγάρι γόβες που έχουν ύψος 5-7,5 εκατοστά είναι μια καλή επιλογή για τις καλοκαιρινές μέρες. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζουν καλά στο πόδι και ότι η φτέρνα είναι κλειστή, ώστε να μην κάνετε θόρυβο σε κάθε βήμα. Επίσης, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ψηλοτάκουνα, τα πέδιλα με λωρίδες και τα παπούτσια με κοσμήματα σε ένα πιο συντηρητικό περιβάλλον.

brightside

Ταυτόχρονα, τα μοντέρνα παπούτσια θα είναι κατάλληλα σε εταιρείες που έχουν πιο δημιουργική ατμόσφαιρα. Το κύριο εδώ είναι να επιλέξετε ένα ζευγάρι που ταιριάζει με τη συνολική εικόνα της εταιρείας. Δημιουργικές βιομηχανίες όπως η μόδα, η διαφήμιση ή ο προγραμματισμός εκδηλώσεων σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε παπούτσια που θα επιδείξουν την αίσθηση του στυλ και της δημιουργικότητάς σας με τον καλύτερο τρόπο.

Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες παπουτσιών που είναι ακατάλληλες σε κάθε τύπο γραφείου – βελούδο, μεταξωτό, παγιέτες, τσόκαρα, ιστιοπλοϊκά και παπούτσια τένις.

Τα δερμάτινα λουστρίνι παπούτσια δεν πρέπει να συνδυάζονται με casual ρούχα, ενώ το χρώμα πρέπει να επιλέγεται με βάση την εποχή.

© Depositphotos.com

Τα casual ρούχα, όπως τα τζιν, δεν ταιριάζουν καλά με αυτό το είδος υποδημάτων. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τις χειμερινές μπότες πάνω από το γόνατο ή τις λουστρίνι γόβες.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το χρώμα πρέπει να είναι κατάλληλο για την εποχή – τα λευκά και τα έντονα χρώματα φοριούνται καλύτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τα πιο σκούρα το χειμώνα. Το μαύρο όμως είναι η εξαίρεση καθώς ταιριάζει σε επίσημες ή επαγγελματικές εκδηλώσεις ανεξάρτητα από την εποχή.

Related Post

Μην συνδυάζετε έντονα παπούτσια με έντονα ρούχα.

Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News, Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News

Τα παπούτσια πρέπει να ταιριάζουν με το συνολικό ντύσιμο και να το συμπληρώνουν, και είναι μια λεπτομέρεια που πρέπει να εστιάσετε την προσοχή. Τα ουδέτερα χρώματα παπουτσιών είναι η καλύτερη επιλογή για ένα λαμπερό ντύσιμο. Αν, αντίθετα, σας αρέσουν τα έντονα χρώματα παπουτσιών, μπορούν να συνδυαστούν με ρούχα σε σιωπηρούς τόνους.

Για παράδειγμα, οι νέον αποχρώσεις μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, εκτός από μαύρα ή τζιν ρούχα. Τα παπούτσια με έντονα χρώματα θα φαίνονται τέλεια σε συνδυασμό με λευκά, χακί και παστέλ χρώματα.

Δείτε ακόμη Πώς να Ταιριάξετε τα Παπούτσια με Οποιοδήποτε Παντελόνι

Η συνολική εμφάνιση δεν πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση.

Jackson Lee / starmaxinc.com / East News, Bertrand-Hillion Marie-Paola / ABACA / Abaca / East News

Θα πρέπει να αποφεύγετε την αυστηρή αντιστοίχιση χρωμάτων. Μην ντύνεστε σε μια απόχρωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Εάν, για παράδειγμα, φοράτε μια μπορντό μπλούζα και φούστα, δεν χρειάζεται να επιλέξετε παπούτσια στον ίδιο τόνο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικά μοτίβα.

Εάν φοράτε πράσινο παλτό, δοκιμάστε να φορέσετε παπούτσια με πράσινο τακούνι ή σόλα, ενώ τα ίδια τα παπούτσια μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Εκτός αυτού, τα μονόχρωμα ντυσίματα συνδυάζονται υπέροχα με παπούτσια που έχουν μοτίβα — για παράδειγμα, τα λεοπάρ παπούτσια ταιριάζουν πολύ με ένα σκούρο κοστούμι.

Το ύψος του τακουνιού πρέπει να ταιριάζει με το μήκος της φούστας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα ψηλό τακούνι απαιτεί μακρύτερη φούστα. 2-2,5 εκατοστά πάνω από το γόνατο. Αλλά αν φοράτε μια κοντή φούστα ή φόρεμα, φροντίστε να φορέσετε παπούτσια με χαμηλό τακούνι ή χωρίς τακούνι για να ισορροπήσει την εμφάνιση.

Στα ίσια παπούτσια τα παντελόνια πρέπει να είναι μέχρι τον αστράγαλο ή ψηλότερα, ενώ οι φούστες ή τα φορέματα πρέπει να καταλήγουν πάνω από το γόνατο.

Τα παπούτσια με ανοιχτά δάχτυλα μπορούν να συνδυαστούν με καλσόν, αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ραφές.

brightside

Ο συνδυασμός ανοιχτών παπουτσιών με καλσόν ή κάλτσες δεν είναι πλέον ντεμοντέ. Τα καλσόν που ταιριάζουν με το χρώμα των παπουτσιών είναι η καλύτερη επιλογή. Όμως, δεν θα πρέπει να έχουν αντιαισθητικές ραφές στην περιοχή των ποδιών και της φτέρνας. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα παπούτσια μπορούν επίσης να φορεθούν με κάλτσες σε έντονα χρώματα.

Τα λευκά παπούτσια πρέπει να φοριούνται μόνο τις ζεστές εποχές.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και η σύγχρονη μόδα έχει απομακρυνθεί σχεδόν από όλους τους κανόνες, το να φοράτε λευκά παπούτσια κατά τη διάρκεια μιας κρύας εποχής θεωρείται σημάδι κακών τρόπων. Η ιδανική εποχή για αυτό το χρώμα των παπουτσιών είναι η περίοδος που ο καιρός είναι ξηρός, που είναι η ζεστή εποχή — από τα μέσα της άνοιξης έως τα μέσα του φθινοπώρου. Φυσικά, αυτό συμβαίνει εάν δεν είστε παιδί ή νύφη ή δεν παίζετε τένις — σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Το τζιν πρέπει να έχει ρεβέρ όταν συνδυάζεται με αθλητικά παπούτσια και οι κάλτσες να είναι κοντές.

© Depositphotos.com

Εάν φοράτε αθλητικά παπούτσια με τζιν, συνιστάται να κάνετε ρεβέρ το κάτω μέρος του. Έτσι, θα είναι δυνατό να τραβήξετε περισσότερη προσοχή στα παπούτσια και να επιμηκύνετε οπτικά τα πόδια σας.

Επίσης, το να συνδυάσετε αθλητικά με κοντές κάλτσες, όχι μεγαλύτερες από τον αστράγαλο, ή σοσόνια είναι μια καλή επιλογή.

Δείτε επίσης 9 Έξυπνα Κόλπα για Παπούτσια

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Το Αγγούρι είναι το φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο: Κρέμα πρωί και βράδυ με εξαιρετικά οφέλη

Στην επιδίωξη μιας πιο νεανικής και ζωντανής επιδερμίδας, τα φυσικά συστατικά είναι συχνά θαυματουργά. Ένα… Read More

12 Μαΐου, 2024

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα