Η συσσώρευση λίπους είναι αναπόφευκτη όταν τηγανίζετε με φριτέζα. Όχι μόνο στο εσωτερικό της αλλά και στο καλάθι της. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα λίπη χρησιμοποιήστε ένα όξινο καθαριστικό, όπως το λευκό ξύδι. 12 Αντικείμενα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά αλλά Δεν Σκεφτόμαστε Ποτέ να Καθαρίσουμε
Λευκό ξύδι για καθαρισμό
Το λευκό ξύδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό των τροφίμων και των λιπών από τις συσκευές κουζίνας λόγω της περιεκτικότητάς του σε οξικό οξύ.
Ωστόσο, η αραίωση του ξιδιού σε νερό είναι το κλειδί όταν χρησιμοποιείτε ξύδι ως καθαριστικό. Τα οξέα στο ξύδι μπορεί να είναι επιβλαβή κατά τον καθαρισμό ορισμένων αντικειμένων – ειδικά αυτών από μέταλλο – οπότε φροντίστε να αραιώσετε το ξύδι πριν ξεκινήσετε.
Σκουπίστε το καλάθι της φριτέζας
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή ένα πανί πιάτων για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι εάν το καλάθι βγήκε πρόσφατα από το λάδι τηγανίσματος. Σκουπίστε και αφαιρέστε τα σωματίδια φαγητού που μπορεί να έχουν κολλήσει στο καλάθι επίσης.
Μουλιάστε το καλάθι
Γεμίστε το νεροχύτη με διάλυμα ίσων μερών ξιδιού και ζεστού νερού. Βυθίστε το καλάθι στο διάλυμα και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά.
Τρίψτε το καλάθι
Χρησιμοποιήστε ένα νάιλον σφουγγάρι με λίγο υγρό πιάτων για να τρίψετε το καλάθι. Εάν το λίπος είναι πολύ καμένο και η αφαίρεσή του είναι δύσκολη, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι και συνεχίστε να τρίβετε το καλάθι.
Ξεπλύνετε σε καθαρό νερό
Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, ξεπλύνετε το καλάθι της φριτέζας με καθαρό νερό.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 14 Απαραίτητα Κόλπα για Όσους Αγαπούν ένα Καθαρό Σπίτι