in , , , ,

Πως να Καλλιεργήσετε Λεμονιές σε μια Κούπα. Θα σας εντυπωσιάσει

λεμονιές σε κούπα,diy διακοσμητικό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Πως να Καλλιεργήσετε Λεμονιές σε μια Κούπα

Η καλλιέργεια λεμονιών από σπόρους είναι πραγματικά εύκολη, και μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε κάτι τόσο μικρό όσο μια κούπα. Θα γεμίσετε το σπίτι σας με ένα αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό. Πώς να Διορθώσετε τους Λυγισμένους Μίσχους Οποιουδήποτε Φυτού

dizzymaiden

Θα χρειαστείτε:
Σπόρους λεμονιών
Μια κούπα
Φυτόχωμα

Το μυστικό είναι να σπείρετε φρέσκους τους σπόρους αφού αφαιρέσετε τη σάρκας από πάνω τους. Μην τους αφήσετε να στεγνώσουν τελείως – διαφορετικά, θα μειώσετε τον ρυθμό βλάστησης.

pinterest

Πριν προσθέσετε φυτόχωμα, βεβαιωθείτε ότι η κούπα είναι καθαρή. Γεμίστε την μέχρι τα 3/4 αλλά όχι μέχρι πάνω.

Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε τους σπόρους από ένα φρεσκοκομμένο ζουμερό λεμόνι. Πλύνετε τη σάρκα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τους σπόρους σε χλιαρό νερό όλη τη νύχτα για να επιταχύνετε τη βλάστηση.

Φυτέψτε όσους σπόρους θέλετε αλλά 5-8 είναι αρκετοί. Επίσης, μην θάβετε τους σπόρους πολύ βαθιά – 1 έως 2 εκατοστά αρκούν. Καλύψτε τους σπόρους με ένα λεπτό στρώμα χώματος και βρέξτε το.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Θερμοκήπιο στο Μπαλκόνι: Πώς να το φτιάξεις από παλιά ξύλα και κουφώματα

Για να διευκολύνετε την καλή ανάπτυξη, επιλέξτε ένα σημείο με έντονο φως και ζεστασιά. Η μέση εσωτερική θερμοκρασία δωματίου γύρω ή πάνω από 20 C είναι καλή για τους σπόρους. Αποφύγετε να τοποθετήσετε την κούπα κοντά σε AC ή αεραγωγό θέρμανσης.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο πολύ, καθώς οι σπόροι θα φυτρώσουν μέσα σε 2-3 εβδομάδες και το πιο φοβερό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα. Μόλις φυτρώσουν τα σπορόφυτα, τοποθετήστε την κούπα σε σημείο όπου λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως για 3-4 ώρες την ημέρα για καλύτερη ανάπτυξη. Αργότερα μεταφυτέψτε τα σε μεμονωμένες γλάστρες αν θέλετε.

dizzymaiden

Οι λεμονιές που μεγαλώνουν σε μια κούπα δημιουργούν υπέροχα κεντρικά διακοσμητικά κομμάτια για τα τραπεζάκια καφέ, τις τραπεζαρίες, τα ράφια ή το περβάζι της κουζίνας. Θα δώσουν επίσης ένα φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών όποτε το φυσά ο άνεμος έξω από το περβάζι ή αν πιέζετε τα φύλλα τους.

Δείτε επίσης Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ταξιδιωτικά κόλπα,ταξιδιωτικές συμβουλές,χρήσιμα

10 Ταξιδιωτικά Κόλπα για να Εξοικονομήσετε Χρόνο και Ενέργεια

10 Έξυπνα Κόλπα για Τρόφιμα που Λίγοι Γνωρίζουν. Ειδικά αυτό με το ρύζι θα σας λύσει τα χέρια

10 Έξυπνα Κόλπα για Τρόφιμα που Λίγοι Γνωρίζουν. Ειδικά αυτό με το ρύζι θα σας λύσει τα χέρια