Η καλλιέργεια λεμονιών από σπόρους είναι πραγματικά εύκολη, και μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε κάτι τόσο μικρό όσο μια κούπα. Θα γεμίσετε το σπίτι σας με ένα αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό. Πώς να Διορθώσετε τους Λυγισμένους Μίσχους Οποιουδήποτε Φυτού
Θα χρειαστείτε:
Σπόρους λεμονιών
Μια κούπα
Φυτόχωμα
Το μυστικό είναι να σπείρετε φρέσκους τους σπόρους αφού αφαιρέσετε τη σάρκας από πάνω τους. Μην τους αφήσετε να στεγνώσουν τελείως – διαφορετικά, θα μειώσετε τον ρυθμό βλάστησης.
Πριν προσθέσετε φυτόχωμα, βεβαιωθείτε ότι η κούπα είναι καθαρή. Γεμίστε την μέχρι τα 3/4 αλλά όχι μέχρι πάνω.
Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε τους σπόρους από ένα φρεσκοκομμένο ζουμερό λεμόνι. Πλύνετε τη σάρκα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τους σπόρους σε χλιαρό νερό όλη τη νύχτα για να επιταχύνετε τη βλάστηση.
Φυτέψτε όσους σπόρους θέλετε αλλά 5-8 είναι αρκετοί. Επίσης, μην θάβετε τους σπόρους πολύ βαθιά – 1 έως 2 εκατοστά αρκούν. Καλύψτε τους σπόρους με ένα λεπτό στρώμα χώματος και βρέξτε το.
Δείτε ακόμη Θερμοκήπιο στο Μπαλκόνι: Πώς να το φτιάξεις από παλιά ξύλα και κουφώματα
Για να διευκολύνετε την καλή ανάπτυξη, επιλέξτε ένα σημείο με έντονο φως και ζεστασιά. Η μέση εσωτερική θερμοκρασία δωματίου γύρω ή πάνω από 20 C είναι καλή για τους σπόρους. Αποφύγετε να τοποθετήσετε την κούπα κοντά σε AC ή αεραγωγό θέρμανσης.
Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο πολύ, καθώς οι σπόροι θα φυτρώσουν μέσα σε 2-3 εβδομάδες και το πιο φοβερό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα. Μόλις φυτρώσουν τα σπορόφυτα, τοποθετήστε την κούπα σε σημείο όπου λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως για 3-4 ώρες την ημέρα για καλύτερη ανάπτυξη. Αργότερα μεταφυτέψτε τα σε μεμονωμένες γλάστρες αν θέλετε.
Οι λεμονιές που μεγαλώνουν σε μια κούπα δημιουργούν υπέροχα κεντρικά διακοσμητικά κομμάτια για τα τραπεζάκια καφέ, τις τραπεζαρίες, τα ράφια ή το περβάζι της κουζίνας. Θα δώσουν επίσης ένα φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών όποτε το φυσά ο άνεμος έξω από το περβάζι ή αν πιέζετε τα φύλλα τους.
Δείτε επίσης Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι