in , ,

Πώς να Διορθώσετε τους Λυγισμένους Μίσχους Οποιουδήποτε Φυτού

λυγισμένοι μίσχοι φυτών,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,για τον κήπο
Πώς να Διορθώσετε τους Λυγισμένους Μίσχους Οποιουδήποτε Φυτού

Οι τρυφεροί μίσχοι οποιουδήποτε φυτού μπορούν εύκολα να καταστραφούν, να θρυμματιστούν ή να σπάσουν για διάφορους λόγους. Μπορεί να επηρεάσει τη ροή των θρεπτικών συστατικών του φυτού, οδηγώντας στο θάνατό του. Για να το αποφύγετε, δείτε πώς να διορθώσετε τους λυγισμένους μίσχους οποιουδήποτε φυτού. ‘Εβρασες μακαρόνια; Μην πετάξεις το νερό από τα ζυμαρικά. Ρίξε το στα φυτά σου

Reddit

Χρησιμοποιήστε ταινία

garden

Τυλίξτε ταινία ανθοκομίας ή οποιαδήποτε άλλη στο σπασμένο ή λυγισμένο μίσχο για να επουλωθεί πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ξυλάκι χειροτεχνίας γύρω του για να του δώσετε επιπλέον υποστήριξη.

Αποφύγετε τη χρήση ταινίας ηλεκτρολόγου εάν ο μισχος είναι πολύ λεπτός και μαλακός, καθώς η κόλλα θα είναι πολύ δυνατή.

Ελαφρύνετε το μίσχο

Εάν υπάρχει μια ελαφριά κάμψη στο μίσχο, τότε μπορεί να οφείλεται στο βάρος των λουλουδιών ή του πυκνού φυλλώματος. Σε αυτή την περίπτωση, κόψτε τα άνθη ή μερικά φύλλα για να αφαιρέσετε το επιπλέον φορτίο.

Δείτε ακόμη Σπιτικά Λιπάσματα με Ξύδι

Φτιάξτε έναν νάρθηκα

shutterstock/Nature’s Charm

Εάν το φυτό είναι μεγαλύτερο με βαρύτερους μίσχους, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι, ένα ξυλινο καλαμάκι σουβλάκι, ένα μικρό μίσχο από το άλλο φυτό, ξυλάκια ή οτιδήποτε θεωρείτε αρκετό για να του δώσετε στιβαρή υποστήριξη. Κολλήστε έναν ή δύο νάρθηκες στο κάτω μέρος του φυτού για να δώσετε δύναμη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δετικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς να φτιάξετε έναν νάρθηκα:

  • Πρώτα, μετρήστε το μίσχο. Πάρτε ξύλινα καλαμάκια ή οποιοδήποτε άλλο στήριγμα ίδιου μήκους.
  • Τοποθετήστε ένα καλαμάκι στο λυγισμένο μισχο του φυτού και σπρώξτε απαλά το άκρο του στηρίγματος στο χώμα για να το στερεώσετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι το καλαμάκι στέκεται κάθετα στο φυτό, όρθιο και δεν λυγίζει με κανέναν τρόπο. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά καλό.
  • Σε 2-3 εβδομάδες, ο μίσχος θα επουλωθεί μόνος του.

Δέστε με λεπτό σχοινί ή σύρμα

Μπορείτε να δέσετε την κορυφή ενός λυγισμένου μίσχου με ένα κομμάτι λεπτό σχοινί ή ένα σύρμα και να το κρεμάσετε. Αυτό θα δώσει πρόσθετη υποστήριξη στο αδύναμο μέρος και θα είναι εντάξει σε λίγες εβδομάδες.

Υποστήριξη

balconygardenweb

Εάν ο μίσχος έχει ελαφριά κάμψη, τότε μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα μολύβι, ένα πλαστικό ή ξύλινο ραβδί, αφήνοντας το μίσχο να ακουμπάει πάνω του. Επιπλέον, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε κορδόνια, ταινία ή ένα κομμάτι ύφασμα για να το στερεώσετε στο φυτό.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές

  • Αποφύγετε να τυλίξετε την ταινία πολύ σφιχτά γύρω από το μίσχο.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα στηρίγματα είναι στη θέση τους με ασφάλεια και ότι δεν έχουν μεγάλο εύρος κλίσης και κάμψης.
  • Αφαιρέστε τον νάρθηκα ή την ταινία μόνο όταν ο μίσχος έχει επουλωθεί, που συνήθως διαρκεί περίπου 3-4 εβδομάδες.
  • Οι μίσχοι με ή περισσότερες από 90 μοίρες κάμψης δεν μπορούν να επουλωθούν με επιτυχία. Θα ήταν καλύτερα να τους κόψετε από το φυτό.
  • Μερικές φορές ένα φυτό γίνεται πολύ βαρύ αν αναπτυχθεί σε μια μικρη γλάστρα και η μεταφύτευσή του σε μια μεγαλύτερη μπορεί να βοηθήσει.

Δείτε επίσης Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πολλοί άνθρωποι σταματούν να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας και λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία τους

Χαρτί Υγείας: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν πια

DIY βιολογικό λίπασμα,λίπασμα από υπολείμματα λαχανικών και φρούτων,επαναχρησιμοποίηση,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Φτιάξε σήμερα Βιολογικό Λίπασμα από Υπολείμματα Λαχανικών και Φρούτων