in , , , , ,

8 Λάθη Στοματικής Υγιεινής που Καταστρέφουν τα Δόντια Σιγά Σιγά

λάθη στοματικής υγιεινής,συμβουλές στοματικής υγιεινής,φροντίδα δοντιών,υγεία
λάθη στοματικής υγιεινής,συμβουλές στοματικής υγιεινής,φροντίδα δοντιών,υγεία

Περίπου 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τερηδόνα. Μπορεί να κάνουμε καθημερινά λάθη σχετικά με τη σωστή φροντίδα των δοντιών μας χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Αλλά αυτά οδηγούν σε οδοντικές ασθένειες. 10 Στερεότυπα Στοματικής Υγιεινής

Αγνοώντας μια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από το στόμα σας

brightside

Μια άσχημη μυρωδιά από το στόμα σας μπορεί να σημαίνει κακή στοματική υγιεινή ή ασθένεια των ούλων. Μερικές φορές δεν παρατηρείτε μια δυσάρεστη οσμή μόνοι μας, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάτε μπορούν να τη μυρίσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το δοκιμάσετε:

  • Γλείψτε το εσωτερικό του καρπού σας.
  • Περιμένετε 5-10 δευτερόλεπτα
  • Μυρίστε τον καρπό σας.

Πίνετε μετά το βούρτσισμα

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Ναι, φυσικά, θα φάτε και θα πιείτε αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας το πρωί. Αλλά είναι σημαντικό η γεύση της οδοντόκρεμας να είναι η τελευταία γεύση της ημέρας. Ακόμη και η κατανάλωση τσαγιού λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα δόντια σας.

Ξεπλένετε τα δόντια σας μετά το βούρτσισμα

© shutterstock.com

Μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό. Αλλά μην το φτύσετε αλλά καταπιείτε το! Αυτή η συνήθεια μειώνει την τερηδόνα έως και 25%. Η γεύση της οδοντόκρεμας είναι έντονη, αλλά σύντομα θα τη συνηθίσετε.

Δεν βουρτσίζετε αρκετά

© 0000001/Reporter/East News, © NO CREDIT/East News

Το να βουρτσίζετε μόλις 30 δευτερόλεπτα στα δόντια σας καθημερινά δεν έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και άλλα οδοντικά προβλήματα. Πρεπει να αφιερώνετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα σε καθένα από τα 4 τεταρτημόρια του στόματος. Βασικά, είναι 2 λεπτά για ολόκληρο το στόμα.

Δείτε ακόμη Γιατί Είναι Καλύτερα να μην Βουρτσίζετε τα Δόντια σας Μετά το Πρωινό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πολύ δυνατό βούρτσισμα

© shutterstock.com

Όταν πρόκειται να γυαλίσετε τα δόντια σας, μπορείτε να τα τρίψετε πολύ δυνατά. Δυστυχώς, κάνοντας αυτό, μπορείτε μόνο να βλάψετε το σμάλτο και να κάνετε τα δόντια σας να γίνουν ευαίσθητα. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή οδοντόβουρτσα που σας ταιριάζει. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Βούρτσισμα δοντιών αποκλειστικά μετά το γεύμα

© shutterstock.com

Λάβετε υπόψη ότι το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σμάλτο τους, ειδικά εάν έχετε καταναλώσει κάτι όξινο. Θα πρέπει να αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών για περίπου 30 λεπτά.

Δεν αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας

© shutterstock.com

Κανονικά, συνιστάται να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 μήνες. Διαφορετικά, πρέπει να το κάνετε αμέσως μόλις ξεφτίσουν οι τρίχες. Σε αυτή την περίπτωση, το βούρτσισμα θα είναι αποτελεσματικό και κάθε γωνιά και σχισμή θα καθαριστεί.

Δεν αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας όταν είστε άρρωστοι

© shutterstock.com

Μια οδοντόβουρτσα δεν σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα. Όταν είστε άρρωστοι, απλώς αλλάξτε την για να μην κολλήσετε κάποια ασθένεια αργότερα για δεύτερη φορά. Και βεβαιωθείτε ότι η οδοντόβουρτσα δεν αγγίζει άλλες οδοντόβουρτσες την περίοδο που είστε άρρωστοι.

Δείτε επίσης 6 Λάθη που Μπορεί να Προκαλέσουν Λεκέδες στα Δόντια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη σπανακιού,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Περισσότερο Σπανάκι

κόλπα επιβίωσης στην άγρια φύση,συμβουλές επιβίωσης,χρήσιμα

8 Κόλπα Επιβίωσης αν Χαθείτε στην Άγρια Φύση