in , ,

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την τερηδόνα και να προλάβετε το σφράγισμα του δοντιού

Είναι κοινή πεποίθηση ότι όταν υπάρχει φθορά των δοντιών, το σφράγισμα δοντιού είναι μη αναστρέψιμο.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό είναι να τροχιστεί το δόντι και να σφραγιστεί με κάποιο συνθετικό υλικό. Αν έχετε τερηδόνα τώρα, σας έχουμε καλά νέα: μπορείτε να αντιστρέψετε το πρόβλημα με φυσικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τόσο η φθορά των δοντιών όσο και τα σφραγίσματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλή αλλαγή της διατροφής σας.

Φυσικά, θα χρειαστεί να κάνετε νήμα και να βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας για να αντιστρέψετε την τερηδόνα και δεν υπάρχει ανάγκη για φθόριο.

Δείτε ακόμα 7 σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να βελτιώσετε την στοματική υγεία σας και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από τη φθορά των δοντιών και την τερηδόνα:

Μέθοδος Oil Pulling

Αυτή η παλαιά τεχνική μπορεί να μειώσει την τερηδόνα, μαζί με άλλα προβλήματα, όπως κακή αναπνοή και αιμορραγία των ούλων. Το oil pulling αφαιρεί τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα των δοντιών. Ακολουθούν τα βήματα για το oil pulling:

1. Βάλτε μια κουταλιά σούπας σουσάμι, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας στο στόμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Κουνήστε το λάδι μέσα στο στόμα από πέντε (εάν είστε αρχάριος) έως 20 λεπτά.

3. Φτύστε το λάδι πριν ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό νερό.

4. Βουρτσίστε τα δόντια σας όπως θα κάνατε κανονικά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νερό με αλάτι όταν ξεπλύνετε το στόμα σας, αντί για ζεστό νερό. Κάντε αυτό κάθε μέρα με άδειο στομάχι.

Διατροφή χωρίς ζάχαρη

Εάν έχετε ήδη τερηδόνα ή σφραγίσματα, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη ζάχαρη . Η ζάχαρη είναι η τροφή των βακτηρίων στο στόμα και είναι επίσης πολύ όξινη. Μείνετε μακριά από ζαχαρούχα τρόφιμα, όπως αναψυκτικά, καραμέλα, ακόμη και αρτοποιήματα με ζάχαρη. Αν χρειαστεί να γλυκάνετε τα τρόφιμά σας, επιλέξτε στέβια και το ακατέργαστο μέλι.

Μείωση φυτικού οξέος

Το φυτικό οξύ βρίσκεται σε σπόρους, ξηρούς καρπούς, φασόλια και δημητριακά. Το οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο στην οδοντική υγεία. Μπορείτε ακόμα να καταναλώσετε τα προαναφερθέντα τρόφιμα εάν χρησιμοποιείτε αρχαίες τεχνικές προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης της ζύμωσης, καθώς απομακρύνουνει το φυτικό οξύ.

Δείτε ακόμα 10 σίγουρες λύσεις για την δυσάρεστη αναπνοή

Καταναλώστε ασβέστιο και θρεπτικά τρόφιμα

Το ακατέργαστα γαλακτοκομικά διαθέτουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών K2, D3, φωσφόρου και μαγνησίου, που μπορούν να βελτιώσουν την οδοντιατρική υγεία. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των δυνατών δοντιών και της στοματικής ευεξίας. Συμπεριλάβετε ωμά τυριά, κεφίρ γάλακτος κατσίκας και βιολογικό βούτυρο ως κορυφαίες επιλογές σας.

Ορισμένα βότανα και μπαχαρικά, όπως το σκόρδο, η κουρκούμη, το αλάτι και η γλυκόριζα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή της τερηδόνας.

* Το άρθρο είναι πληροφοριακού χαρακτήρα. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του γιατρού σας.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

πώς ωφελεί το περπάτημα την υγεία μας

Αυτές είναι οι πέντε νόσοι από τις οποίες θα γλυτώσετε αν περπατάτε καθημερινά

χειμερινή διακόσμηση μπαλκονιού - φυτά που ανθίζουν όλο τον χρόνο

Προτάσεις για χειμερινή διακόσμηση μπαλκονιού ή κήπου. Ποια φυτά ανθίζουν το χειμώνα.