in , , ,

6 Λάθη που Μπορεί να Προκαλέσουν Λεκέδες στα Δόντια

λεκέδες δοντιών,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,αιτίες λεκέδων δοντιών,υγεία,συμβουλές υγείας
6 Λάθη που Μπορεί να Προκαλέσουν Λεκέδες στα Δόντια

Το χαμόγελό σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι σε εσάς, αλλά αν τα δόντια σας δεν είναι τόσο λευκά όσο θα θέλατε, μπορεί να χαμογελάτε λιγότερο. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λευκάνετε τα δόντια σας, μερικά λάθη που κάνετε σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια και να χάσουν τη φωτεινότητά τους. 7 Συμβουλές για Λευκά και Υγιή Δόντια

Πίνετε ανθρακούχο νερό.

© Eric Audras / ONOKY / Getty Images, © Unsplash.com

Το να σταματήσετε τα αναψυκτικά και τα γλυκά αφρώδες ποτά είναι μια απόφαση για την οποία σίγουρα θα σας ευχαριστήσουν τα δόντια σας, αλλά αν τα αλλάξετε με το ανθρακούχο νερό, μπορεί να επηρεάσει το χαμόγελό σας. Τα ανθρακικά οξέα στο ανθρακούχο νερό δεν θα βλάψουν σοβαρά τα δόντια σας, αλλά εάν το νερό είναι αρωματισμένο, το πιθανότερο είναι ότι περιέχει πρόσθετα που επηρεάζουν το επίπεδο οξύτητάς του και μπορεί να αυξήσουν τη διάβρωση του σμάλτου.

Ρίχνετε σάλτσα σόγιας πάνω στο φαγητό σας.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Ενώ η σάλτσα σόγιας είναι νόστιμη και δίνει ακόμα καλύτερη γεύση, μπορεί να κιτρινίσει τα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου. Όπως κάθε τρόφιμο με χρώμα, μπορεί να λερώσει τα δόντια και να κάνει την λευκαντική οδοντόκρεμα λιγότερο αποτελεσματική.

Πίνετε συχνά ζεστά ροφήματα.

© Shutterstock.com

Τίποτα δεν μπορεί να σας ξυπνήσει το πρωί πιο γρήγορα από ένα ζεστό φλιτζάνι δυνατό καφέ, αλλά αν τον απολαμβάνετε σε καθημερινή βάση, μπορεί να κάνει το χαμόγελό σας θαμπό και αποχρωματισμένο. Ο καφές, το τσάι και άλλα ροφήματα με πλούσια χρωστική ουσία μπορούν να λερώσουν τα δόντια και αν τα πίνετε ζεστά, μπορούν να κάνουν το σμάλτο των δοντιών ακόμη πιο ευαίσθητο σε λεκέδες.

Και αν έχετε συνηθίσει να πίνετε τον καφέ σας εν κινήσει για να ζεσταθείτε μια κρύα μέρα, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μικρορωγμές στο σμάλτο και να γίνουν τα δόντια σας πιο ευαίσθητα.

Δείτε ακόμη 9 Συμβουλές για τη Φροντίδα των Δοντιών από Οδοντιάτρους που Δεν Πρέπει να Αγνοηθούν

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε λάθος στοματικό διάλυμα.

© Yagi-Studio / E+ / Getty Images, © Shutterstock.com

Ενώ το στοματικό διάλυμα διατηρεί την αναπνοή φρέσκια για περισσότερο, μπορεί επίσης να κάνει το χαμόγελό σας λιγότερο λαμπερό αν δεν προσέχετε τις σκληρές χημικές ουσίες που περιέχει. Για παράδειγμα, τα στοματικά διαλύματα που στοχεύουν στη θεραπεία της ουλίτιδας περιέχουν συχνά γλυκονική χλωρεξιδίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στα δόντια που πιθανότατα δεν θα μπορείτε να εξαλείψετε χωρίς τη βοήθεια του οδοντιάτρου σας.

Βουρτσίζετε πολύ δυνατά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα είναι ζωτικής σημασίας δεν είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για στοματική υγιεινή. Εάν βουρτσίζετε πολύ σκληρά μέρα με τη μέρα, μπορεί να διαβρώσετε αργά το σμάλτο κάνοντας τα δόντια σας πιο ευαίσθητα και να αυξήσει τον κίνδυνο τερηδόνας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική σας υγεία, και το να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να ξεπλένει τις λεκέδες που έχουν απομείνει στα δόντια και να τα διατηρεί λευκά για περισσότερο.

Δείτε επίσης Ποιες Τροφές Διατηρούν τα Δόντια Υγιή και Λευκά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY πασχαλινά διακοσμητικά,Πάσχα,γιορτές,DIY πασχαλινές κατασκευές,DIY διακοσμητικά

7 Γρήγορα και Εύκολα DIY Πασχαλινά Διακοσμητικά

εξοικονόμηση χρημάτων,κόλπα εξοικονόμησης χρημάτων,συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων,χρήσιμα

8 Χρήσιμα Κόλπα για να Εξοικονομήσετε Χρήματα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς