in , , , ,

6 Πράγματα που Πιθανότατα Δεν Ξέρετε ότι Συμβαίνουν κατά τη Διάρκεια της Περιόδου σας

εμμηνορροϊκός κύκλος,περίοδος,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Πράγματα που Πιθανότατα Δεν Ξέρετε ότι Συμβαίνουν κατά τη Διάρκεια της Περιόδου σας

Είναι ήδη γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, οι γυναίκες μπορούν ακόμα να μείνουν έγκυες, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να μάθουν για το σώμα τους. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που ρυθμίζει το γυναικείο σώμα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επηρεάζει δραματικά τη ζωή των γυναικών. 6 Ασκήσεις για να Απαλλαγείτε από τις Κράμπες Περιόδου

Ο ιππόκαμπος μεγαλώνει σε μέγεθος.

brightside

Η μελέτη έδειξε ότι όταν τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται, ο ιππόκαμπος μεγαλώνει σε μέγεθος. Αυτές οι αλλαγές στον εγκέφαλο επηρεάζουν πραγματικά τη συμπεριφορά των γυναικών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν οι γυναίκες σε ορισμένες φάσεις του κύκλου τους είναι ιδιαίτερα δεκτικές σε αλλαγές στη συμπεριφορά τους, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για θεραπεία για την καταπολέμηση των εναλλαγών της διάθεσης, για παράδειγμα.

Οι ορμόνες επηρεάζουν το σώμα διαφορετικά ανάλογα με την εβδομάδα.

© Depositphotos.com

Οι ορμόνες παίζουν τεράστιο ρόλο στο σώμα. Κανονικά, ένας εμμηνορροϊκός κύκλος μοιάζει με αυτό:

  • Την πρώτη εβδομάδα, μπορεί να νιώσετε κάποια προβλήματα εμμήνου ρύσεως πριν ξεκινήσει η περίοδός σας. Τότε τα επίπεδα οιστρογόνων σας αρχίζουν να αυξάνονται και αρχίζετε να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Τη δεύτερη εβδομάδα, αισθάνεστε καλύτερα και τα επίπεδα τεστοστερόνης σας αυξάνονται για λίγο. Μπορεί να νιώθετε ότι θέλετε να περάσετε πιο οικεία με τον σύντροφό σας.
  • Την τρίτη εβδομάδα, το επίπεδο των οιστρογόνων σας μειώνεται δραματικά και η προγεστερόνη αυξάνεται. Μπορεί να νιώσετε εναλλαγές στη διάθεση και να υποφέρετε από μελαγχολία.
  • Την τέταρτη εβδομάδα, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μειώνονται και ορισμένες γυναίκες αρχίζουν να υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS).

Οι κράμπες της περιόδου μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξουν τη δομή του εγκεφάλου των γυναικών.

© Depositphotos.com

Οι ερευνητές λένε ότι οι κράμπες της περιόδου επηρεάζουν μεταξύ 20% και 90% των εφήβων κοριτσιών. Μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Μια ακόμη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που ανέφεραν πόνο στην εμμηνόρροια παρουσίασαν μείωση του όγκου σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία της μετάδοσης, στην αισθητηριακή επεξεργασία υψηλότερου επιπέδου και στη ρύθμιση της ενδοκρινικής λειτουργίας. Αν νιώθετε ότι αρχίσατε να αποδίδετε χειρότερα στη δουλειά, ίσως οι κράμπες της περιόδου να είναι ο λόγος για αυτό.

Δείτε ακόμα Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας: 7 πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

Οι κράμπες της περιόδου μπορεί να μεταφερθούν.

© Depositphotos.com

Όχι, αυτό δεν είναι αστείο. Ο πόνος της περιόδου μπορεί να μεταφερθούν. Μερικές φορές μπορεί να νιώσετε κράμπες σε μέρη όπως τα πόδια σας. Η περιοχή της πυέλου «αποτελείται από ένα δίκτυο νεύρων» και όταν εμφανίζεται πόνος, επηρεάζει επίσης τα πόδια, τη μέση και τους γλουτούς σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον, η απώλεια βασικών μετάλλων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου (όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο) εξαντλεί το σώμα και οι μύες αντιδρούν με σπασμούς ή κράμπες. Οι γιατροί λένε επίσης: «Είναι σαν μια φωλιά όπου τα κλαδιά είναι αλληλένδετα. Έτσι, εάν κάτι αισθάνεται ερεθιστικό στη μία πλευρά [όπως η κοιλιά], μπορεί να το νιώσετε και από την άλλη πλευρά [όπως το κάτω μέρος της πλάτης] εξίσου εύκολα.

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος μπορεί να επηρεάσει τη φωνή σας.

© Depositphotos.com

Αυτό δεν είναι καλά νέα για τις τραγουδίστριες, αλλά μια μελέτη έδειξε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, μπορεί να εμφανίσετε προεμμηνορροϊκό φωνητικό σύνδρομο, που σημαίνει απώλεια της φωνητικής δύναμης και μειωμένη ικανότητα να τραγουδάτε.
Οι ξηρές φωνητικές χορδές μπορούν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο τον έλεγχο του vibrato.

Η περίοδός σας χειροτερεύει όταν κάνει κρύο.

© Depositphotos.com

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι γυναίκες παραπονιούνται για την επιδείνωση της περιόδου τους το χειμώνα. Ο κρύος καιρός μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάρκεια του κύκλου. Το καλοκαίρι, ο κύκλος είναι μικρότερος κατά 0,9 ημέρες.

Δείτε επίσης 10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Έξυπνα Κόλπα για Τρόφιμα που Λίγοι Γνωρίζουν. Ειδικά αυτό με το ρύζι θα σας λύσει τα χέρια

10 Έξυπνα Κόλπα για Τρόφιμα που Λίγοι Γνωρίζουν. Ειδικά αυτό με το ρύζι θα σας λύσει τα χέρια

τατουάζ βιβλίο,ιδέες τατουάζ με βιβλία,μόδα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Ιδέες Τατουάζ για τους Λάτρεις των Βιβλίων