in , , , , ,

10 Λάθη που Μπορούν να Καταστρέψουν τα Ρούχα

λάθη για ρούχα
λάθη για ρούχα

Ακόμα κι αν διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες στις ετικέτες των ρούχων και ακολουθείτε όλους τους κανόνες για το πλύσιμο και το σιδέρωμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να καταστρέψετε το αγαπημένο σας ρούχο. Εξάλλου, ακόμα και ο τρόπος που φοράμε και βγάζουμε ένα μπλουζάκι μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής του. Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν φροντίζουν και φορούν τα ρούχα τους που μπορούν να τα καταστρέψουν. Τι κάνεις λάθος: 9 Λάθη που Καταστρέφουν τα Ρούχα και το Πλυντήριο

Φοράτε σακίδιο

© Depositphotos.com

Οι τρύπες μπορούν να γίνουν σε ρούχα από διαφορετικά υφάσματα. Ένας από τους λόγους είναι ότι συνηθίζετε να κουβαλάτε τσάντες και σακίδια ή να φοράτε στρώσεις ρούχων. Τα υφάσματα τρίβονται μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει το ρούχου.

Τις περισσότερες φορές μπορεί να ανοίξουν τρύπες σε ρούχα από μαλλί, βαμβάκι, πολυεστέρα και ακρυλικό. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε να φοράτε σακίδιο ή τσάντα με τέτοια ρούχα.

Ψεκάζετε άρωμα ακριβώς πάνω στα ρούχα

brightside

Συνήθως το άρωμα δεν μπορεί να λερώσει τα ρούχα, αλλά ορισμένα συστατικά στα αρώματα μπορεί να αποχρωματίσουν το ύφασμα. Για να το αποφύγετε, θα πρέπει πρώτα να απλώσετε άρωμα στο δέρμα, να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και μόνο μετά να ντυθείτε.

Το τακτικό πλύσιμο καθαρίζει φρέσκους λεκέδες αρώματος στα ρούχα. Το κυριότερο είναι να ξεπλύνετε πρώτα τον λεκέ με κρύο νερό. Για να αφαιρέσετε παλιούς λεκέδες, ανακατέψτε ίσα μέρη γλυκερίνης και νερού, εφαρμόστε στον λεκέ και αφήστε το για μία ώρα και μετά πλύνετε το ρούχο.

Σιδερώνετε ρούχα από ρεγιόν εξωτερικά

brightside

Εάν σιδερώσετε ρεγιόν εξωτερικά, μπορεί να γίνει γυαλιστερό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό στη συνέχεια. Αλλά είναι εύκολο να αποφύγετε τη ζημιά στο ύφασμα: αρκεί να σιδερώσετε τα ρούχα από το εσωτερικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αλλά ορισμένα είδη από ρεγιόν δεν συνιστάται να σιδερώνονται καθόλου, επομένως είναι καλύτερο να διαβάσετε πρώτα την ετικέτα.

Διαχωρίζετε τα ρούχα μόνο κατά χρώμα

brightside

Συνιστάται να διαχωρίζετε τα ρούχα σας όχι μόνο κατά χρώμα, αλλά και κατά τύπο υφάσματος. Τα χοντρά υφάσματα μπορεί να καταστρέψουν τα λεπτότερα, σκίζοντας τα. Επομένως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να πλένετε μαζί κλινοσκεπάσματα και εσώρουχα ή μπλουζάκια και τζιν με μπλούζες και πουκάμισα.

Πλύσιμο σκούρων ρούχων με λάθος τρόπο

brightside

Για να βεβαιωθείτε ότι τα σκούρα ρούχα σας δεν ξεθωριάζουν, είναι καλύτερα να τα πλένετε σε χαμηλή θερμοκρασία και στον συντομότερο κύκλο. Συνιστάται επίσης η χρήση υγρού απορρυπαντικού: ένα απορρυπαντικό σε σκόνη μπορεί να μην διαλυθεί εντελώς σε κρύο νερό. Επίσης, γυρίστε τα προς τα έξω πριν τα πλύνετε και στεγνώστε τα με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε ακόμη 12 Λάθη στο Δοκιμαστήριο Ρούχων για τα Οποία Μετανιώνετε στη Συνέχεια

Πλένετε τα τζιν σπάνια

© Depositphotos.com

Το να πλένετε τα ρούχα σας με λάθος τρόπο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους, αλλά το να τα πλένετε όχι αρκετά συχνά δεν αποτελεί επίσης επιλογή. Για παράδειγμα, οι ίνες του 100% βαμβακερού τζιν χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια της χρήσης, προκαλώντας το τέντωμα του τζιν με την πάροδο του χρόνου. Το τακτικό πλύσιμο θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό. Μπορείτε να συρρικνώσετε το τζιν πλένοντάς το σε πολύ ζεστό νερό.

Μουλιάζετε τα ρούχα για πολύ καιρό

© Depositphotos.com

Πριν από το πλύσιμο στο χέρι, τα ρούχα συνήθως μουλιάζονται σε νερό. Αλλά αν μείνουν σε αυτό για πολύ καιρό, μπορεί να χάσουν το χρώμα και το σχήμα τους. Η δαντέλα, για παράδειγμα, πρέπει να μουλιάσει μόνο για 2-3 λεπτά, ενώ το μετάξι και το μαλλί μπορούν να μουλιάσουν έως και 30 λεπτά. Το βαμβάκι και άλλα λιγότερο ευαίσθητα υφάσματα μπορούν να μουλιάσουν για όχι περισσότερο από μία ώρα.

Χρησιμοποιείτε ρόλο χνουδιού

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που τα ρολά χνουδιού διευκολύνουν την αφαίρεση των τριχών από τα ρούχα, δεν είναι τόσο ακίνδυνοι. Τα ρολά μπορούν να αφήσουν υπολείμματα συνθετικής κόλλας στο ύφασμα, το οποίο προσελκύει ακόμη περισσότερες τρίχες και σκόνη. Αυτό το υπόλειμμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ξεθώριασμα των ρούχων. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα από φυσικά υλικά αντί για ρολό.

Βγάζετε το μπλουζάκι από το λαιμό

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα παλαιότερα μπλουζάκια έχουν συχνά λαιμούς που δεν έχουν σχήμα. Συνήθως, οι άνθρωποι που τείνουν να βγάζουν τα μπλουζάκια τους πάνω από το κεφάλι τους από το λαιμό αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Είναι αδύνατο να τα διορθώσετε αφού ξεχειλώσουν, αλλά μπορείτε να σωσετε τα νέα σας μπλουζάκια. Απλώς βγάλτε τα με διαφορετικό τρόπο: πιάστε τα από το στρίφωμα με 2 χέρια και τραβήξτε τα πάνω από το κεφάλι σας.

Σιδερώνετε λινά ρούχα όταν είναι στεγνά

brightside

Τα λινά είναι σχεδόν αδύνατο να σιδερωθούν όταν είναι τελείως στεγνά. Εάν δεν θέλετε να καταστρέψετε το ύφασμα με σίδερο, ραντίστε το με νερό 5 έως 10 λεπτά πριν το σιδέρωμα, ειδικά τον γιακά, τις μανσέτες και τις τσέπες.

Πριν τα φορέσετε, αφήστε τα λινά ρούχα να στεγνώσουν για 10-15 λεπτά, διαφορετικά θα ζαρώσουν ξανά γρήγορα. Και αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι υφάσματος που χαλαρώνει τις ρυτίδες, είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα εσωτερικό στρίφωμα: ορισμένα προϊόντα μπορούν να αφήσουν λεκέδες στα λινά, ειδικά σε σκούρα.

Δείτε επίσης 8 Λάθη που Κάνετε με τα Εσώρουχα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τάσεις στα χρώματα μαλλιών: 13 Ιδέες για Ασημένια Γκρί Μαλλιά που Πρέπει να Δοκιμάσετε

Τάσεις στα χρώματα μαλλιών: 13 Ιδέες για Ασημένια Γκρί Μαλλιά που Πρέπει να Δοκιμάσετε

πλύσιμο καλτσών

Πώς να Μην Σκληραίνουν οι Κάλτσες Κατά το Πλύσιμο