in , , , ,

10 Λάθη Παπουτσιών που Κάνουν τα Πόδια μας να Υποφέρουν

λάθη παπουτσιών,συμβουλές για παπούτσια,φροντίδα ποδιών,χρήσιμα
λάθη παπουτσιών,συμβουλές για παπούτσια,φροντίδα ποδιών,χρήσιμα

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε στην αγορά υποδημάτων και άλλες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να μας στερήσουν την άνεση που αξίζουν τα πόδια μας. 9 Λόγοι που τα Παπούτσια σας Φαίνονται Φθηνά

Αγορά παπουτσιών το πρωί

© dragana.stock@gmail.com / Depositphotos, © thodonal / Depositphotos

Η ώρα που πηγαίνετε για ψώνια μπορεί να φαίνεται άσχετη όσον αφορά την επιλογή των ιδανικών παπουτσιών, αλλά είναι πιο σημαντική από ό,τι φαίνεται. Τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε αν δοκιμάσετε παπούτσια το πρωί, είναι πιθανό να αγοράσετε ένα ζευγάρι που θα σας σφίγγει περισσότερο από όσο θέλετε.

Δεν γνωρίζετε τι τύπο ποδιού έχετε

© VectorMine / Depositphotos

Είναι πολύ βολικό να γνωρίζετε τι τύπο ποδιού έχετε για να επιλέξετε τα πιο άνετα παπούτσια για εσάς. Ένα απλό κόλπο για να το ανακαλύψετε είναι να βυθίσετε το πόδι σας στο νερό και μετά να πατήσετε πάνω σε ένα φύλλο χαρτόνι.

Εάν βλέπετε ένα πλήρες αποτύπωμα, πιθανότατα έχετε πλατυποδία, επομένως καλό είναι να αγοράσετε παπούτσια που εμποδίζουν τα πέλματα να πάνε προς τα μέσα όταν τα πατάτε. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε πολύ μεγάλη κάμαρα, θα δείτε μια τρύπα στο κέντρο του αποτυπώματος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα να επιλέξετε παπούτσια που παρέχουν περισσότερη απορρόφηση κραδασμών. Εάν το κέντρο του αποτυπώματος είναι μόνο μισογεμάτο, σημαίνει ότι έχετε κανονικό πόδι.

Θεωρείτε ότι οι πάτοι είναι μόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα πόδια

© ratmaner / Depositphotos, © Alex1-3 / Depositphotos

Μια άλλη κοινή παρανόηση είναι ότι οι πάτοι είναι μόνο για άτομα με προβλήματα στα πόδια. Εξάλλου, αν πρέπει να στέκεστε για πολλή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα επιθέματα gel μπορούν να σας ανακουφίσουν. Ωστόσο, τα επιθέματα στη φτέρνα σας προσφέρουν πρόσθετη αντικραδασμική προστασία, η οποία είναι πολύ βολική όταν το δέρμα σας λεπταίνει με την ηλικία.

Φοράτε συνέχεια τα ίδια παπούτσια

brightside

Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο ζευγάρι παπούτσια, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο άνετα είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα φοράτε όλη την ώρα. Είναι καλή ιδέα να αλλάζετε παπούτσια κάθε δεύτερη μέρα για να στεγνώσει ο ιδρώτας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, το να φοράτε το ίδιο ζευγάρι κάθε μέρα φθείρει τα ίδια σημεία, ειδικά το εσωτερικό και το πέλμα, κάτι που μπορεί να μας κάνει να πατάμε λάθος και, ως εκ τούτου, να πονάνε τα πόδια μας.

Γνωρίζετε το μέγεθος του παπουτσιού αλλά όχι το μήκος του ποδιού

© MrTrush92 / Depositphotos

Το να γνωρίζετε το ακριβές μήκος των ποδιών σας είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για αγορά παπουτσιών. Τα μεγέθη τείνουν να διαφέρουν από τη μια μάρκα στην άλλη, επομένως είναι καλύτερο να μην κοιτάτε το μέγεθος στο κουτί, αλλά το μήκος του ποδιού. Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το μήκος του ποδιού μπορεί να αλλάξει στην ενήλικη ζωή λόγω παραγόντων όπως η εγκυμοσύνη ή η αύξηση βάρους. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι καλύτερο να μετρήσετε το πόδι σας πριν βγείτε έξω για να αναζητήσετε το ιδανικό παπούτσι.

Δείτε ακόμη 9 Έξυπνα Κόλπα για Παπούτσια

Αγορά παπουτσιών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το υλικό της σόλας

© MiMaLeFi / Depositphotos

Πρέπει επίσης να προσέχετε τη σόλα, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην άνεσή σας. Για να επιλέξετε τα ιδανικά υποδήματα θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρόπο που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να είναι εύκαμπτα και να απορροφούν τους κραδασμούς και αν επιλέξετε σόλα από καουτσούκ, δεν θα είναι εύκαμπτο το χειμώνα.

Έχοντας αυτό κατά νου, επιλέξτε τα ιδανικά παπούτσια ανάλογα υλικά:

  • Οι δερμάτινες σόλες είναι απαλές και γυαλιστερές. Επιπλέον, κάνουν δυνατό ήχο όταν τα χτυπάτε με τον δείκτη σας.
  • Οι σόλες από καουτσούκ είναι ματ χρώματος και δύσκολα βγάζουν ήχο όταν τις χτυπάτε με το δάχτυλό σας.
  • Τα πέλματα πολυουρεθάνης λυγίζουν χωρίς δυσκολία και το χέρι δεν γλιστράει όταν περνάτε από πάνω.

Δοκιμάζετε μόνο ένα παπούτσι

© edmond77 / Depositphotos, © serezniy / Depositphotos

Το σώμα μας δεν είναι συμμετρικό. Είναι σύνηθες το ένα πόδι να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο, επομένως είναι σημαντικό να δοκιμάσετε παπούτσια και στα δύο πόδια για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα τόσο στο μεγαλύτερο όσο και στο μικρότερο πόδι.

Κοιτάτε μόνο το τακούνι

© IgorVetushko / Depositphotos, © Juan Ignacio Escobar Tosi / Unsplash

Το να φοράτε ψηλά τακούνια δεν χρειάζεται να είναι επώδυνο. Ένας τρόπος για να φορέσετε ψηλοτάκουνα χωρίς ταλαιπωρία είναι να αποφύγετε τα λεπτά πέλματα. Τα χοντρά πέλματα ή τα πέλματα με λίγη πλατφόρμα θα παρέχουν μεγαλύτερη απορρόφηση της πίεσης που ασκείται στα πόδια.

Δεν λαμβάνετε υπόψη τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών τένις

© psnoiret@gmail.com / Depositphotos, © Ivanko1980 / Depositphotos

Τα παπούτσια τένις έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν μερικά παπούτσια που θα χαλάσουν πριν τα 450 χλμ. χρήσης. Ωστόσο και η φθορά τους προκαλεί τραυματισμούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος ενήλικας περπατά μεταξύ 2,4 και 3,2 χιλιομέτρων την ημέρα, σε λιγότερο από μισό χρόνο, τα παπούτσια τένις θα μπορούσαν να φθαρούν αν χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Φοράτε σαγιονάρες για μεγάλα χρονικά διαστήματα

© yayha / Depositphotos, © bertys30 / Depositphotos

Οι σαγιονάρες μπορεί να φαίνονται σαν μια προφανής επιλογή για άνεση το καλοκαίρι, αλλά πραγματικά δεν συνιστάται να τις φοράτε για πολύ. Αλλάζουν τον τρόπο που περπατάμε γιατί μας αναγκάζουν να χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα των ποδιών μας για να τις κρατάμε στη θέση τους. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Αντίθετα, μπορείς να έχετε ένα παρόμοιο καλοκαιρινό look χωρίς τόση ζημιά, αν επιλέξετε ένα ζευγάρι πέδιλα με λουράκια στον αστράγαλο και στήριξη στο πόδι.

Δείτε επίσης 12 Συμβουλές για να Επιλέξετε τα Τέλεια Παπούτσια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σίτα για Μπαλκονόπορτα: Οι κορυφαίες 4 επιλογές

Σίτα για Μπαλκονόπορτα: Οι κορυφαίες 4 επιλογές

βάσεις νιπτήρα,έπιπλα νιπτήρα,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

26 Ιδέες για Βάσεις Νιπτήρα για Κάθε Μπάνιο