in , ,

Γιατί Πρέπει να Πλένετε τα Πόδια σας Όταν Κάνετε Ντους

πλύσιμο ποδιών,φροντίδα ποδιών,υγεία ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία
Γιατί Πρέπει να Πλένετε τα Πόδια σας Όταν Κάνετε Ντους

Μόνο τα πόδια μας μπορούν να παράγουν 1 λίτρο ιδρώτα την ημέρα, καθώς έχουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες! Και σε συνδυασμό με τα βακτήρια που ζουν πάνω τους, αυτό δημιουργεί μια δυσοσμία. Το πλύσιμο και η απολέπιση των ποδιών σας όταν κανετε ντους όχι μόνο βοηθά στην απομάκρυνση της μυρωδιάς, αλλά ωφελεί επίσης το αίμα, τα νύχια των ποδιών ακόμη και τις αρθρώσεις σας. 10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από το Σκασμένο Δέρμα και τις σκασμένες φτέρνες στα Πόδια

Το πλύσιμο των ποδιών βοηθά να αφαιρέσετε τη μυρωδιά τους.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Το τακτικό και σωστό πλύσιμο των ποδιών σας βοηθά να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Απλώς ξεπλένοντάς τα με νερό δεν αρκεί, καθώς τα περισσότερα θα παραμείνουν. Στο τέλος, θα κάνουν τα πόδια σας να μυρίζουν μάλλον δυσάρεστα και μπορούν ακόμη και να διευκολύνουν την ανάπτυξη λοιμώξεων.

Το πρόσθετο τρίψιμο βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα πόδια είναι τόσο ευάλωτα σε μολύνσεις όσο και άλλα μέρη του σώματος και τα βακτήρια που τα καλύπτουν μπορεί να προκαλέσουν διάφορα είδη φλεγμονών. Το τρίψιμο των ποδιών βοηθά στην απολέπιση όλων των περιττών στοιβάδων του δέρματος μαζί με τα μικρόβια τους και αποτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων, κονδυλωμάτων, κότσια και κάλους.

Δείτε ακόμη Τρίβει τα πόδια της με μαγειρική σόδα 2 φορές την εβδομάδα…Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στις αρθρώσεις.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του σκληρού δέρματος στα πόδια και των προβλημάτων με τα γόνατα, τους γοφούς και την πλάτη. Καθώς το περιττό νεκρό δέρμα δεν αφαιρείται από τα πόδια, στοιβάζεται και γίνεται πιο παχύ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο βάδισμα και αργότερα να επηρεάσει τις αρθρώσεις, τα πόδια, τα οστά της πλάτης και τους μύες. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανθείτε κάποια ενόχληση ενώ κινείστε.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Καθώς πλένετε και κάνετε απολέπιση στα πόδια σας, κάντε τους ένα ωραίο μασάζ που προάγει τη ροή του αίματος. Η κακή κυκλοφορία του αίματος προκαλεί έλλειψη οξυγόνου και περιορίζει τους μύες σας από την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως μυϊκούς πόνους, δυσκαμψία, αδυναμία και ακόμη να μουδιάσει τα πόδια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των νυχιών των ποδιών μέσα στο δέρμα.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα νύχια των ποδιών μπαίνουν στο δέρμα, όπως το να φοράτε στενά παπούτσια ή άσχημα κομμένα νύχια. Αλλά τα ιδρωμένα και βρώμικα πόδια μπορούν επίσης να προωθήσουν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Όταν τα δάχτυλα των ποδιών ιδρώνουν συνεχώς, το δέρμα στις άκρες γίνεται απαλό, γεγονός που διευκολύνει τα νύχια να μπουν στο δέρμα. Επίσης, εάν υπάρχει κάποια φλεγμονή στο δέρμα, αυτό μπορεί να κάνει το νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα πραγματικά επώδυνο.

Δείτε επίσης Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διαφορές ανδρών και γυναικών,περίεργα,χρήσιμα

8 Διαφορές Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών που Λίγοι Γνωρίζουν

κακοσμία στόματος,λόγοι κακοσμίας στόματος,φροντίδα στόματος,στοματική υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

5 Λόγοι για την Κακή Αναπνοή και πώς να την Αντιμετωπίσετε