in , , , , ,

5 Λόγοι για την Κακή Αναπνοή και πώς να την Αντιμετωπίσετε

κακοσμία στόματος,λόγοι κακοσμίας στόματος,φροντίδα στόματος,στοματική υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
κακοσμία στόματος,λόγοι κακοσμίας στόματος,φροντίδα στόματος,στοματική υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

Η κακοσμία του στόματος επηρεάζει 1 στους 4 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό να φροντίζετε καλά τη στοματική σας υγεία και να διατηρείτε το στόμα σας ενυδατωμένο γιατί μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες καταστάσεις και άγχος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές φυσικές θεραπείες στο σπίτι για να διατηρήσετε την αναπνοή σας φρέσκια, αλλά εάν αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για εσάς, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Υπάρχουν μερικοί απλοί λόγοι για την κακοσμία του στόματος καθώς και οι τρόποι να την αντιμετωπίσετε. 5 Τρόποι για να Σταματήσετε την Κακή Αναπνοή σε Μόλις 5 Λεπτά

Απαλλαγείτε από τις πέτρες στις αμυγδαλές.

5 Λόγοι για την Κακή Αναπνοή και πώς να την Αντιμετωπίσετε

Οι πέτρες στις αμυγδαλές είναι μικρές λευκές σταγόνες που βρίσκονται στις αμυγδαλές σας. Δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου αφού είναι κρυμμένες μέσα. Προκαλούν κακή αναπνοή επειδή προσελκύουν βακτήρια και αποτελούνται από μικρόβια.

Μερικοί φυσικοί τρόποι για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα, να κάνετε γαργάρες με μηλόξυδο, να κάνετε γαργάρες με ζεστό αλμυρό νερό και να χρησιμοποιήσετε έναν οδοντικό καταιονιστή χαμηλής πίεσης που μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει ο σχηματισμός των πετρών.

Μην παραλείπετε το πρωινό.

Η κατανάλωση πρωινού είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής σας. Μια μελέτη δείχνει ότι οι έφηβοι που δεν τρώνε πρωινό υποφέρουν από κακή αναπνοή περισσότερο από εκείνους που τρώνε.

Είναι σημαντικό να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μαρούλι, μήλα, γιαούρτι, γάλα και κάθε είδους τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Δείτε ακόμη Λάθη που κάνετε και Προκαλεί Πρωινή Δυσάρεστη Αναπνοή και Πως να την Αντιμετωπίσετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αναπνεύστε από τη μύτη.

Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει χρόνια κακοσμία, επειδή συγκρατεί την παραγωγή σάλιου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναπνοή από τη μύτη είναι μια πιο έξυπνη επιλογή, καθώς βοηθά στη δημιουργία υγρασίας στον αέρα που αναπνέετε.

Ωστόσο, έχει και άλλες παρενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη στοματική σας υγεία. Μπορεί να προκαλέσει ασθένεια των ούλων, στρες ,άγχος και να κάνει το σαγόνι σας μικρότερο. Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από κακή αναπνοή εάν αναπνέουν από το στόμα τους.

Πίνετε νερό αφού τρώτε βαριές τροφές.

Η κατανάλωση βαρίων τροφών μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος, επειδή οι χημικές τους ουσίες ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματός σας στους πνεύμονές σας και, ως εκ τούτου, βγαίνουν από την αναπνοή σας. Ωστόσο, υπάρχει πάντα λύση για την κακοσμία του στόματος αν αποφασίσετε να φάτε αυτές τις τροφές.

Τι να κάνετε:

  • Πικάντικες τροφές: Μασήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη αφού τελειώσετε το γεύμα.
  • Καφές και υποκατάστατα: Πίνετε νερό πριν και μετά το γεύμα για να ξεπλύνετε τις ενώσεις.
  • Τόνος και ψάρι: Προσθέστε λεμόνι στο γεύμα πριν ξεκινήσετε να τρώτε.

Καθαρίστε με οδοντικό νήμα τα δόντια για να αφαιρέσετε την πλάκα.

Αν και η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο για το πρόβλημα της πλάκας σας είναι ευεργετική, μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο προσωρινά επειδή τα βακτήρια μπορούν πάντα να εισέλθουν όταν τρώτε και πίνετε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το οδοντικό νήμα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια και να αποτρέψετε την κακή αναπνοή καθώς βοηθά στην απομάκρυνση όλων των σωματιδίων που είχαν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Σπιτικό Στοματικό Διάλυμα για Φρέσκια Αναπνοή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πλύσιμο ποδιών,φροντίδα ποδιών,υγεία ποδιών,συμβουλές υγείας,υγεία

Γιατί Πρέπει να Πλένετε τα Πόδια σας Όταν Κάνετε Ντους

Σωσίβιο στην κοιλιά και σπλαχνικό λίπος: Πως θα απαλλαγείτε – Τι πρέπει να τρώτε – Ποια λάθη να αποφύγετε

Σωσίβιο στην κοιλιά και σπλαχνικό λίπος: Πως θα απαλλαγείτε – Τι πρέπει να τρώτε – Ποια λάθη να αποφύγετε