in , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Καταστρέψουν το Στομάχι σας

επιβλαβείς συνήθειες για το στομάχι,συμβουλές για το στομάχι,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Καταστρέψουν το Στομάχι σας

Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει το επίπεδο του οξέος στο στομάχι και να οδηγήσει σε φούσκωμα. Αλλά υπάρχουν περισσότερες συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν το πεπτικό μας σύστημα και μάλιστα τις αγνοούμε. 10 Τρόποι για να Μειώσετε το Φούσκωμα στο Στομάχι

Πίνετε χυμό πορτοκαλιού με άδειο στομάχι

brightside

Αν έχετε συνηθίσει να ξεκινάτε το πρωί σας με χυμό πορτοκαλιού, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Γενικά, η κατανάλωση εσπεριδοειδών με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παραγωγής οξέος που οδηγεί σε κοιλιακό άλγος, ναυτία, φούσκωμα και καούρα.

Επιπλέον, η φρουκτόζη στα φρούτα μπορεί να επιβραδύνει το πεπτικό σύστημα, εάν την καταναλώσετε πριν από το γεύμα. Η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να «κατακλύσει το πεπτικό σύστημα» και να βλάψει τα «καλά βακτήρια» στο έντερο σας.

Πλύσιμο πιάτων με σφουγγάρι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση πλαστικής ή σιλικόνης βούρτσας επειδή τείνουν να παραμένουν πιο στεγνές όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τα σφουγγάρια παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.
Οι βούρτσες καθαρίζονται επίσης εύκολα και είναι καλύτερα να τις πλένετε στο πλυντήριο πιάτων μία φορά την εβδομάδα.

Αφήνετε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων όλη τη νύχτα

7 Daily Habits That May Ruin Your Stomach© Depositphotos.com

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων σας εντός μιας ημέρας από τη στιγμή που θα τοποθετήσετε βρώμικα πιάτα. Τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν σε βρώμικα πιάτα για έως και τέσσερις ημέρες και εξαπλώνονται.
Τα πλυντήρια πιάτων τα σκοτώνουν με ζεστό νερό, αλλά εάν η συσκευή είναι παλιά, είναι καλύτερο να το αποφύγετε για τυχόν κινδύνους.

Δείτε ακόμη Η Δίαιτα του Αστροναύτη για Χάσιμο Βάρους και Αντιμετώπιση Στομαχικών Προβλημάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αντικατάσταση των γευμάτων με σαλάτες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι σαλάτες λαχανικών δεν είναι τόσο καλές ως υποκατάστατα γευμάτων, αν και έχουν πολλές βιταμίνες. Δεν έχουν πρωτεΐνη και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε ρυθμιστική δυσλειτουργία.

Επίσης, το να τρώτε συνεχώς κρύο φαγητό είναι ανθυγιεινό για το στομάχι σας. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πέψη και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Επιπλέον, εάν προσέχετε το έντερό σας και θέλετε να αποφύγετε το φούσκωμα, το πρήξιμο και τις κράμπες, πρέπει να τρώτε περισσότερα ζεστά φαγητά.

Τρώτε τυρόπηγμα και γιαούρτι το βράδυ

© Depositphotos.com

Το τυρόπηγμα και το γιαούρτι μπορούν πραγματικά να επιδεινώσουν την πέψη αν τα φάτε το βράδυ. Ινδοί ειδικοί λένε ότι ειδικά άτομα με οξύτητα και παλινδρόμηση οξέος πρέπει να το αποφεύγουν γιατί το σύστημα είναι υποτονικό και έτοιμο για ύπνο και αυτά τα προϊόντα προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Μασάτε τσίχλα συχνά

© Depositphotos.com

Οι ερευνητές λένε ότι το συχνά μάσημα τσίχλας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως πόνο στο σαγόνι και διάρροια. Μια τσίχλα την ημέρα είναι αρκετή για τον οργανισμό σας.

Τρώτε ταυτόχρονα διαφορετικά είδη φρούτων

© Depositphotos.com

Η Αγιουρβέδα δεν συνιστά την ανάμειξη διαφορετικών φρούτων, αλλά την κατανάλωση τους ξεχωριστά, επειδή κάθε φρούτο έχει τη δική του οξύτητα. Η ανάμειξη όλων των φρούτων μαζί μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το στομάχι σας.
Διαφορετικά φρούτα απλώς αφομοιώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς, οπότε εάν υποφέρετε από φούσκωμα, είναι καλύτερα να σταματήσετε να τρώτε φρουτοσαλάτες.

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε με Άδειο Στομάχι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γεωμετρική διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες γεωμετρικής διακόσμησης τραπεζαρίας,διακόσμηση τραπεζαρίας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

36 Ιδέες Γεωμετρικής Διακόσμησης Τραπεζαρίας

ιδέες μικρών κήπων,μικροί κήποι,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου

35 Ιδέες Κήπου για Μικρούς και Στενούς Χώρους