in , , , , ,

Πως να Απαλλαγείτε από Άσπρη Γλώσσα

Πως να Απαλλαγείτε από Άσπρη Γλώσσα
Πως να Απαλλαγείτε από Άσπρη Γλώσσα

Τα υποπροϊόντα της ζωτικής δραστηριότητας του σώματος δεν αποβάλλονται μόνο από τα ούρα, τα κόπρανα και τον ιδρώτα αλλά και από τη γλώσσα. Αφαιρώντας τα τακτικά από τη γλώσσα, μπορείτε να κάνετε μια συνεχή αποτοξίνωση του σώματος. Ο καθαρισμός της γλώσσας βελτιώνει την ευαισθησία των γευστικών καλύκων, φρεσκάρει την αναπνοή και επίσης αποτρέπει την εμφάνιση τερηδόνας, πλάκας και ασθένειας των ούλων. Δείτε παρακάτω μερικούς εύκολους τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την άσπρη γλώσσα και να την κάνετε υγιή. 9 Πράγματα που η Γλώσσα Φανερώνει για την Υγεία σας

Γιατί η γλώσσα γίνεται άσπρη;

© Depositphotos

Η άσπρη γλώσσα μπορεί να είναι ένδειξη ασθενειών. Από την αρχαιότητα, η κατάσταση της γλώσσας χρησιμοποιήθηκε για τη διάγνωση ασθενειών στο σώμα. Η γλώσσα μας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου. Οι αρχαίοι θεραπευτές πίστευαν ότι ένας ασθενής δεν θεραπεύεται πλήρως μέχρι η γλώσσα να φαίνεται υγιής, ακόμα κι αν όλα τα συμπτώματα της υποκείμενης νόσου έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Το σημείο ασπρίσματος της γλώσσας μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το όργανο που χρειάζεται θεραπεία:

Το μπροστά και το άκρο της γλώσσας: Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Οι πνεύμονες προκαλούν λευκότητα κατά μήκος των άκρων. Άσπρισμα στη μέση δείχνει καρδιακά προβλήματα.

Το μεσαίο τμήμα της γλώσσας: Το συκώτι προβάλλεται στο αριστερό άκρο, το πάγκρεας στο δεξί και το στομάχι βρίσκεται στη μέση.

Κάτω της γλώσσας: Οι άκρες αντιστοιχούν στα νεφρά, η περιοχή στη μέση είναι το έντερο. Το άσπρισμα στη βάση μπορεί να σηματοδοτήσει την παρουσία σημαντικής ποσότητας τοξινών στο έντερο. Αυτό είναι ένα σημάδι εμφάνισης γαστρίτιδας, έλκους στομάχου ή δωδεκαδακτυλικού έλκους, ειδικά εάν υπάρχουν ρωγμές ή εάν φαίνεται γκρι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, ο σχηματισμός λευκής ή άλλης πλάκας στη γλώσσα είναι σημάδι εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Έτσι, εάν η γλώσσα σας είναι λευκή, ελέγξτε την και καθορίστε τα σημεία. Και μην ξεχνάτε ότι η λευκή γλώσσα μπορεί να είναι δείκτης ανεπαρκούς στοματικής υγιεινής.

Φυσικές θεραπείες για τον καθαρισμό και την απολύμανση της γλώσσας

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη γλώσσα. Θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία των ούλων ακόμη και των δοντιών.

Σκόρδο

© Depositphotos

Έχουμε συνηθίσει το γεγονός ότι το σκόρδο είναι αιτία της κακής αναπνοής και όχι ένας τρόπος καθαρισμού του στόματος. Αγνοήστε τις προηγούμενες πεποιθήσεις για το σκόρδο και μην φοβάστε να το φάτε ωμό – θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια και να καθαρίσετε τη γλώσσα.

Αλόη βέρα

© Depositphotos

Η αλόη έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Για να σκοτώσετε τα μικρόβια στη γλώσσα και στα ούλα, βάλτε μια κουταλιά της σούπας χυμό αλόης βέρα στο στόμα, πιείτε το για λίγα λεπτά και φτύστε το. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα με ζεστό νερό. Μπορείτε να το επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμη 10 Τρόποι να Θεραπεύσετε την Καμένη Γλώσσα από Καυτό Φαγητό

Αλάτι

© Pixabay

Το αλάτι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τον καθαρισμό της γλώσσας. Τα λειαντικά σωματίδια του θα αφαιρέσουν τη μόλυνση και τα νεκρά κύτταρα από τη γλώσσα. Ρίξτε λίγο αλάτι στη γλώσσα και βουρτσίστε ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα.

Κουρκουμάς

© Pixabay

Ο κουρκουμάς δεν είναι μόνο μπαχαρικό, αλλά και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα στοματικά αντισηπτικά. Αναμείξτε κουρκουμά και χυμό εσπεριδοειδών μέχρι να αποκτήσετε μια πάστα. Τρίψτε την πάστα στη γλώσσα για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Οδοντόβουρτσα

© Pixabay

Βουρτσίστε απαλά τη γλώσσα με μια οδοντόβουρτσα ή μια ειδική βούρτσα από κάτω προς τα πάνω – από τη βάση έως την άκρη. Μην πιέζετε δυνατά και μην βιάζεστε.

Απολυμαντικό στοματικό διάλυμα με βότανα και αλάτι

© Pixabay

Τα βότανα έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες – για παράδειγμα, χαμομήλι, δυόσμος και φασκόμηλο. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας χαμομήλι, μια κουταλιά δυόσμο και μια κουταλιά φασκόμηλο, προσθέστε μια πρέζα φλοιού βελανιδιάς στο μείγμα και γεμίστε το με 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Περιμένετε να κρυώσει ο ζωμός και στραγγίστε τον. Στη συνέχεια, ρίξτε μια κουταλιά αλάτι στο ζωμό. Πλύνετε τη γλώσσα με αυτό το διάλυμα δύο φορές την ημέρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Τα πρέπει και τα μη για μια υγιή γλώσσα

Μην καπνίζετε

© Pixabay

Το κάπνισμα μπορεί να βοηθήσει στην φλεγμονή των θηλών της γλώσσας. Αυτό σημαίνει ότι τα νεκρά κύτταρα θα συσσωρευτούν στη γλώσσα, γεγονός που δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Επίσης, ο καπνός του τσιγάρου περιέχει χημικές ουσίες που είναι ανθυγιεινές για τον ιστό του στόματος.

Μην πίνετε αλκοόλ

© Pixabay

Το αλκοόλ επηρεάζει τη γλώσσα με 2 τρόπους ταυτόχρονα – προκαλεί φλεγμονή των θηλωμάτων στη γλώσσα και αφυδατώνει το σώμα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απέχετε από αυτό.

Πίνετε περισσότερο νερό

© Pixabay

Το νερό βοηθά ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας. Η αφυδάτωση και η ξηροστομία μπορούν να προκαλέσουν άσπρη γλώσσα. Πίνετε τακτικά και λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας και το κλίμα. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, ώστε να μπορείτε να αναπληρώσετε άμεσα το επίπεδο του νερού στο σώμα σας εάν διψάτε.

Η αφυδάτωση έχει επίσης άλλα συμπτώματα: σκούρα ούρα, εξάντληση, κόπωση, πονοκεφάλους και σπάνια ούρηση.

Βελτίωση της στοματικής υγιεινής

© Depositphotos

Η τακτική στοματική υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των βακτηρίων. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τόσο τα δόντια όσο και τη γλώσσα μετά από κάθε γεύμα – το πρωί και πριν τον ύπνο. Ιδανικά, αυτό το τελετουργικό θα πρέπει να μοιάζει με αυτό: καθαρίστε τα δόντια και τη γλώσσα, χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και απολυμαντικό στοματικό διάλυμα.

Δείτε επίσης 8 Τρόποι για να Δείτε εάν Έχετε Δύσοσμη Αναπνοή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οργάνωση σπιτιού με αυτοκόλλητους γάντζους,οργάνωση σπιτιού,συμβουλές οργάνωσης σπιτιού,χρήσιμα

18 Ιδέες Οργάνωσης Σπιτιού με Αυτοκόλλητους Γάντζους – Οικονομική λύση για το σπίτι

γωνιακά παράθυρα,ιδέες για γωνιακά παράθυρα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

36 Ιδέες για Γωνιακά Παράθυρα