in , ,

Τι Είναι το Σπλαχνικό Λίπος και Γιατί Πρέπει να το Ελαττώσετε

συνέπειες σπλαχνικού λίπους,ελάττωση σπλαχνικού λίπους,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Είναι το Σπλαχνικό Λίπος και Γιατί Πρέπει να το Ελαττώσετε

Το σπλαχνικό λίπος είναι η συσσώρευση λίπους στο σώμα, αλλά δεν συσσωρεύεται στις υποδόριες στοιβάδες της μέσης και των μηρών και γύρω από τα όργανα της κοιλιάς. Είναι πιο επικίνδυνο από το συνηθισμένο υποδόριο λίπος και η καταπολέμησή του είναι πολύ πιο δύσκολη.

Εάν η υποδόρια συσσώρευση λίπους μπορεί, σε ακραίες περιπτώσεις, να αφαιρεθεί χειρουργικά, οι γιατροί δεν έχουν μάθει ακόμη πώς να αφαιρούν το σπλαχνικό λίπος. 14 Τροφές που Βοηθουν να Κάψετε Λίπος σε Χρόνο Μηδέν

Τι Είναι το Σπλαχνικό Λίπος

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο

© depositphotos.com

Το σπλαχνικό λίπος είναι σημαντικό για το σώμα, καθώς προστατεύει τα εσωτερικά όργανα από τις επιπτώσεις του εσωτερικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, η συνολική του μάζα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10%-15% της συνολικής ποσότητας όλου του σωματικού λίπους.

Περισσότερο σπλαχνικό λίπος από ό,τι επιτρέπει ο κανόνας αποτελεί κίνδυνο για την υγεία καθώς μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως:

  • κιρσοί, καθώς υπάρχει υπερβολική πίεση στα πόδια.
  • έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς όταν η καρδιά καλύπτεται με λίπος και αρχίζει να δυσλειτουργεί με καταστροφικές συνέπειες.
  • ασθένειες ογκολογικής φύσης.
  • ορμονικές διαταραχές.
  • δυσλειτουργία των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα.

Σε τι διαφέρει από το υποδόριο λίπος

© depositphotos.com

Το σώμα χρειάζεται υποδόριο λίπος. Αναπληρώνοντας τα ενεργειακά αποθέματα του σώματος, δίνει ζωντάνια και μας ζεσταίνει όταν κάνει κρύο. Το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα με την κατανάλωση τροφής. Αλλά εάν τρώτε πολύ ή πολύ συχνά, το σώμα σας αρχίζει να αποθηκεύει λίπος όχι στο υποδόριο στρώμα, αλλά ακριβώς κοντά στα εσωτερικά όργανα. Ένα τέτοιο εσωτερικό στρώμα λίπους ονομάζεται σπλαχνικό λίπος.

Υπάρχει αύξηση του λίπους γύρω από το στομάχι, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, τα έντερα, τα νεφρά και τα γεννητικά όργανα. Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος εμποδίζει τη ροή του αίματος και της λέμφου στα εσωτερικά όργανα. Ο αερισμός των πνευμόνων επιδεινώνεται και το οξυγόνο στο σώμα γίνεται ασταθής, γεγονός που οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή και στον ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Από πού προέρχεται

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η συσσώρευση υπερβολικών σπλαχνικών λιπών οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. Αλλά και ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για παράδειγμα, πολλοί γνωρίζουν ότι οι άνδρες (ακόμα κι αν είναι λεπτοί) μπορούν να έχουν αυτό που ονομάζεται «κοιλιά μπύρας» εάν καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα μπύρας. Η μπύρα επηρεάζει αρνητικά την τεστοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που καταπολεμά την εναπόθεση υπερβολικού λίπους.

Μετά την εμμηνόπαυση, ανεξάρτητα από τη δομή του σχήματος του σώματος και τη γενετική προδιάθεση, το σώμα μιας γυναίκας μειώνει απότομα την παραγωγή οιστρογόνων και η πιθανότητα ανάπτυξης σπλαχνικού ιστού αυξάνεται σημαντικά.

Έτσι, τα άτομα με ορμονική ανισορροπία, μεταβολικές διαταραχές και καθιστικό τρόπο ζωής είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δείτε ακόμη 8 Ασκήσεις που Καίνε Περισσότερο Λίπος από το Τρέξιμο

Πώς μπορείτε να το μετρήσετε

brightside

Για να προσδιορίσετε την ποσότητα του επικίνδυνου λίπους, είναι, φυσικά να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση. Αλλά μπορείτε εμπειρικά να το μετρήσετε σπίτι.

Πρώτα, πρέπει να μετρήσετε τη μέση σας. Εάν το μέγεθος της μέσης σας είναι στα γενικά αποδεκτά πρότυπα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για υπερβολική ποσότητα εσωτερικού λίπους. Ο κανόνας για τις γυναίκες είναι μέχρι 89 εκατοστά και για τους άνδρες περίπου 94.

Δεύτερον, μετρήστε τους γοφούς και τη μέση σας και διαιρέστε το νούμερο της μέσης με το νούμερο των γοφών. Το πηλίκο υποδεικνύει την τυπική απόκλιση από το κανονικό. Για τις γυναίκες, είναι περισσότερο από 0,88 και για τους άνδρες περισσότερο από 0,95.

Πώς θα ξεφορτωθείτε το σπλαχνικό λίπος

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να στραφείτε σε μια υγιεινή διατροφή. Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να αποτελείται κατά 70% από φρούτα και λαχανικά. Μειώστε την κατανάλωση ζωικών λιπών (βούτυρο, λιπαρό βοδινό ή χοιρινό) και παρόμοιων φυτικών λιπαρών (φοινικέλαιο και λάδι καρύδας).

Είναι επίσης απαραίτητο να σταματήσετε τα τρανς λιπαρά που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία διαφόρων υποκατάστατων φυσικών ελαίων (λεγόμενη παραγωγή αλειμμάτων, φθηνή απομίμηση βουτύρου). Επίσης, αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται συχνά στην παρασκευή διαφόρων μάφιν, κέικ, μπισκότων κ.λπ.

Αναθεωρήστε τη διατροφή σας και κόψτε τις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς αυξάνουν δραματικά την περιεκτικότητα σε σάκχαρα στο αίμα, γεγονός που αυξάνει τη σύνθεση ινσουλίνης. Και αυτός είναι ένας άμεσος δρόμος για το σχηματισμό υπερβολικού λίπους στη μέση.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Δεν είναι καν για το αλκοόλ – είναι περισσότερο για τα σνακ που καταναλώνετε. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με προϊόντα αρτοποιίας από χοντρό αλεύρι. Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για να καθαρίσετε τα έντερα. Ξεχάστε τα σνακ. Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, εσπεριδοειδή, ωμά λαχανικά και φρούτα είναι μια απαραίτητη εναλλακτική λύση στα επιβλαβή σάντουιτς.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Και, το πιο σημαντικό, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για άσκηση σε τακτική βάση. Κάψτε το σπλαχνικό λίπος με έντονες σωματικές δραστηριότητες – συγκεκριμένα τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, ποδόσφαιρο ή τένις. Ο κύριος εχθρός του εσωτερικού λίπους είναι η δραστηριότητα. Κινηθείτε περισσότερο και ακολουθήστε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής και το λίπος θα λιώνει μέρα με τη μέρα σαν παγωτό μια καλοκαιρινή μέρα.

Δείτε επίσης 8 Πρωινά Κόλπα για να Κάψετε Κοιλιακό Λίπος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Όσκαρ 2022,περίεργα γεγονότα των Όσκαρ,lifestyle,news,περίεργα

12 Περίεργα Γεγονότα για τα Όσκαρ που θα σας Εκπλήξουν

καθαρισμός μούχλας σε αδιάβροχο,καθαρισμός μούχλας,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα από Αδιάβροχο