in , ,

9 Αιτίες που Φανερώνει η Άσχημη Γεύση στο Στόμα σας

άσχημη γεύση,αιτίες άσχημης γεύσης,υγεία,συμβουλές υγείας
9 Αιτίες που Φανερώνει η Άσχημη Γεύση στο Στόμα σας

Μια άσχημη γεύση στο στόμα σας μπορεί να είναι το σύμπτωμα για κάτι ακίνδυνο ή κάτι σοβαρό. Είτε είναι πικρή, ξινή, μεταλλική ή γλυκιά γεύση, οι λόγοι πίσω από αυτό μπορεί να είναι πολλοί. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να αναθεωρήσετε τι φάγατε τις τελευταίες ημέρες, πώς νιώθατε και μερικές φορές ακόμη και να μάθετε το ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σας. Υπάρχουν μερικές αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την άσχημη γεύση στο στόμα σας. Σπιτικό Στοματικό Διάλυμα για Φρέσκια Αναπνοή

Μπορεί να έχετε καντιντίαση.

brightside

Η μυκητίαση στόματος επηρεάζει το στόμα, δημιουργώντας λευκές κηλίδες στο λαιμό και τη γλώσσα. Η μόλυνση προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Candida Albicans που κατοικεί φυσικά στο στόμα και ελέγχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενήσει, αυτό το βακτήριο μπορεί να αναπαραχθεί γρήγορα προκαλώντας μόλυνση. Εκτός από τα κομμάτια λευκού στο λαιμό σας, ένα άλλο σύμπτωμα αυτού είναι μια περίεργη γεύση στο στόμα σας.

Μπορεί να είστε έγκυος.

© Depositphotos.com, © Freestocks.org / Unsplash

Εκτός από τη ναυτία και την κούραση, ένα μεγάλο ποσοστό εγκύων παραπονιούνται για μια μεταλλική γεύση στο στόμα τους. Αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονικών αλλαγών που βιώνει το σώμα όταν δημιουργεί μια νέα ζωή. Οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την όσφρηση και τη γεύση. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό συνήθως υποχωρεί στο τρίτο τρίμηνο.

Ίσως χρειάζεστε περισσότερο ψευδάργυρο.

© Depositphotos.com

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε ψευδάργυρο, το σώμα σας δεν απορροφά την κατάλληλη ποσότητα ψευδαργύρου ή έχετε έλλειψη ψευδαργύρου, μπορεί να αισθανθείτε μια περίεργη γεύση στο στόμα σας και οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί. Πιστεύουν ότι οφείλεται στο ότι ο ψευδάργυρος αυξάνει τα επίπεδα γουστίνης, ενός τύπου πρωτεΐνης που ελέγχει τους γευστικούς κάλυκες.

Θα μπορούσε να οφείλεται σε γρίπη ή κρυολόγημα.

© Depositphotos.com, © Pixabay, © Depositphotos.com

Εάν έχετε πικρή γεύση στη γλώσσα σας, συνοδευόμενη από γρίπη ή κρυολόγημα, μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Και οι δύο είναι κοινές λοιμώξεις και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θέτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε εγρήγορση και έτοιμο να τις καταπολεμήσει με την παραγωγή πρωτεΐνης. Ενώ αυτό συμβαίνει, μπορεί να έχετε μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα σας. Επιπλέον, εάν η λοίμωξη είναι στη μύτη ή το λαιμό σας, μπορεί να έχετε μια περίεργη γεύση λόγω των βακτηρίων που προκαλούν τη γρίπη.

Δείτε ακόμη 8 Τρόποι για να Δείτε εάν Έχετε Δύσοσμη Αναπνοή

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα μπορούσε να είναι διαβήτης.

© Depositphotos.com, © Pixabay

Εάν το σώμα σας αντιμετωπίζει δυσκολίες στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας, μπορεί να αισθανθείτε μια παράξενη γλυκιά γεύση στο στόμα σας. Έρευνες δείχνουν ότι αυτός είναι ο λόγος που, αν πάσχετε από διαβήτη, το αντιμετωπίζετε. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μερικές φορές ο διαβήτης μπορεί να μειώσει την ποσότητα ψευδάργυρου που απορροφάτε, κάνοντας το στόμα σας να νιώθει ότι έφαγε κάτι γλυκόπικρο.

Θα μπορούσε να είναι το κουκουνάρι που φάγατε πριν λίγες μέρες.

© Pexels, © Unsplash

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι προκαλεί το «σύνδρομο του κουκουναριού», το οποίο αναφέρεται στην πικρή γεύση που βιώνουν ορισμένοι άνθρωποι λίγες μέρες μετά την κατανάλωση κουκουναριού. Μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως και μερικές εβδομάδες και γίνεται πιο δυνατό με κάθε γεύμα ή ρόφημα που καταναλώνετε. Μπορεί να μην αισθάνεστε μια περίεργη γεύση όταν τα τρώτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάθετε το σύνδρομο. Και δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε, καθώς, εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν άλλες παρενέργειες.

Τα επίπεδα άγχους σας μπορεί να είναι πολύ υψηλά.

© Depositphotos.com, © Pexels

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αυτό που είναι γνωστό ως ξηροστομία, την επίδραση της ξηρότητας που προκαλείται από τις χαμηλές ποσότητες σάλιου στο στόμα σας. Το σάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία από την αρχή της πέψης μέχρι την καταπολέμηση των κακών βακτηρίων στο στόμα. Έτσι, αν δεν το παραγάγετε στις απαραίτητες ποσότητες, θα βιώσετε μια περίεργη γεύση. Όταν είστε νευρικοί ή αγχωμένοι, τείνετε να παράγετε λιγότερο σάλιο που είναι η εξήγηση για αυτήν την περίεργη γεύση.

Θα μπορούσε να είναι το φάρμακο που παίρνετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν παίρνετε ένα συγκεκριμένο είδος φαρμάκου, μπορεί να έχετε βιώσει μια γλυκόπικρη, αλμυρή ή ακόμα και μεταλλική γεύση στο στόμα σας. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι μελέτες, αυτή είναι μια παρενέργεια πολλών φαρμάκων, που συνταγογραφούνται ή αγοράζονται χωρίς ιατρική συνταγή, όπως αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπέρτασης και των αλλεργιών. Ακόμη και μερικές πολυβιταμίνες μπορούν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Ευτυχώς, διαρκεί μόνο μέχρι να επεξεργαστείτε το φάρμακο ή το συμπλήρωμα.

Η στοματική σας υγιεινή χρειάζεται βελτίωση.

© Pexels, © Pexels

Το στόμα σας φιλοξενεί πολλούς τύπους βακτηρίων, καλών και κακών. Εάν δεν έχετε σωστή στοματική υγιεινή βουρτσίζοντας τα δόντια σας και χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα καθημερινά, θα επιτρέψετε να πολλαπλασιαστούν τα επιβλαβή βακτήρια, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια περίεργη γεύση.

Δείτε επίσης 5 Τρόποι για να Σταματήσετε την Κακή Αναπνοή σε Μόλις 5 Λεπτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ανοιξιάτικα νύχια 2022, τάσεις νύχια,νύχια άνοιξη

Ροζ νύχια: 20 προτάσεις από την κορυφαία τάση του 2022 στο ανοιξιάτικο μανικιούρ, για να κλέψετε τις εντυπώσεις

πίτσα,κόλπα για πίτσα,συνταγές για πίτσα,αλμυρές δημιουργίες

7 Κόλπα για Πίτσα και Συνταγές