in , ,

12 Δεδομένα για να Βελτιώσετε την Ποιότητα των Μαλλιών σας

βελτίωση ποιότητας μαλλιών,δεδομένα για μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
12 Δεδομένα για να Βελτιώσετε την Ποιότητα των Μαλλιών σας

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές και κόλπα περιποίησης μαλλιών που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε από τους ειδικούς μερικά δεδομένα για να βελτιώσετε την ποιότητα των μαλλιών σας. 7 Συμβουλές για να Μεγαλώσετε πιο Δυνατά Μαλλιά

Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα.

© arp / Depositphotos, © s_bukley / Depositphotos

Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα. Έχουμε κατά μέσο όρο 120.000 ωοθυλάκια και όλα περνούν από διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής τους: ανάπτυξη, μετάβαση, ανάπαυση και αποβολή. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι τα μαλλιά θα ακολουθήσουν τον φυσικό τους κύκλο, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσετε να τα κόψετε ή όχι.

Η πιτυρίδα είναι επίσης γνωστή ως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

© 1odinmig.gmail.com / Depositphotos, © Alhovik / Depositphotos, © west1 / Depositphotos, © somchaij / Depositphotos

Η πιτυρίδα δεν είναι πρόβλημα ξηρού τριχωτού της κεφαλής, στην πραγματικότητα, συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι λιπαρό. Είναι μια υπερανάπτυξη ενός φυσικού μύκητα που ονομάζεται Malassezia στο τριχωτό της κεφαλής, ο οποίος αναπτύσσεται σε έλαια. Όσο πιο λιπαρό είναι, τόσο περισσότερη πιτυρίδα θα δείτε. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο σαμπουάν, μάσκες και θεραπείες τριχωτού της κεφαλής και να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Β και ψευδάργυρο, καταναλώνοντας τροφές όπως αβοκάντο και τζίντζερ.

Το τριχωτό της κεφαλής σας πρέπει να φροντίζετε όπως το υπόλοιπο δέρμα σας.

© ThirtyPlus / Depositphotos, © Kryzhov / Depositphotos

Βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι καθαρό και καλά ενυδατωμένο, όπως κάνετε όταν πλένετε το υπόλοιπο σώμα σας. Εάν ασκείστε πολύ, ίσως χρειαστεί να το πλύνετε λίγο περισσότερο.

Περισσότερα μαλλιά = περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες.

© everett225 / Depositphotos, © everett225 / Depositphotos

Οι πιθανότητες είναι ότι, εάν έχετε λεπτά μαλλιά, έχετε παρατηρήσει ότι αν δεν τα πλένετε καθημερινά, οι ρίζες γίνονται πολύ λιπαρές και ξεφουσκώνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχετε λεπτά μαλλιά, έχετε περισσότερες τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής σας. Δεδομένου ότι κάθε τρίχα είναι προσκολλημένη σε έναν σμηγματογόνο αδένα, αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερους αδένες και επομένως τα μαλλιά σας γίνονται πιο λιπαρά.

Το λούσιμο των μαλλιών σημαίνει ότι τα ενυδατώνετε.

© microgen / Depositphotos

Αν και μπορεί να είναι σύνηθες να μην θέλετε να λούζετε πολύ σγουρά ή με υφή μαλλιά, έχετε κατά νου ότι το λούσιμο είναι μέρος της διαδικασίας ενυδάτωσης. Οπότε όσο περισσότερο τα λουζετε τόσο περισσότερο τα ενυδατώνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η τρίχα αναπτύσσεται σε κωνικό σχήμα.

© massel.marina / Depositphotos, © JanMika / Depositphotos, © slasny1988 / Depositphotos

Επειδή οι τρίχες μεγαλώνουν φυσικά κωνικά, όταν ξυρίζεστε, κόβετε μόνο τις αμβλύτερες άκρες, δηλαδή κόβετε τα μαλλιά σε πιο παχύ σημείο κατά μήκος του στελέχους της τρίχας. Όταν κάνετε αποτρίχωση, από την άλλη πλευρά, τραβάτε το πέπλο από το ωοθυλάκιο και θα το δείτε να μεγαλώνει από την αρχή.

Ωστόσο, καμία μέθοδος δεν θα το εμποδίσει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε κωνικό σχήμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ξύρισμα δεν θα το κάνει να ξαναγίνει πιο πυκνό.

Δείτε ακόμη Πως Μπορείτε να Βλάψετε τα Μαλλιά σας ενώ Κοιμάστε

Ο τρόπος που τα στεγνώνετε μπορεί να τα καταστρέψει.

© piotr_marcinski / Depositphotos, © GorynVolodymyr / Depositphotos, © vientocuatroestudio / Depositphotosvientocuatroestudio / Depositphotos

Το να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους δεν θα κάνει διαφορά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ακολουθείτε αυτές τις 2 εναλλακτικές θα κάνει. Εάν τα δέσετε και τα βρέξετε λίγο, τα τρίψετε πολύ με μια πετσέτα ή τα αγγίξετε και τα πιέσετε πολύ, μπορείτε να τα καταστρέψετε όσο και αν χρησιμοποιούσατε πιστολάκι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Το σαμπουάν αφαιρεί τις τρίχες που ήταν ήδη χαλαρές.

© CITAlliance / Depositphotos, © dmitryi / Depositphotos

Όταν λούζεστε, αυτό που κάνει το σαμπουάν είναι να αφαιρεί τις τρίχες που ήταν ήδη έξω από τα θυλάκια της τρίχας τους και είναι έτοιμες να βγουν. Είναι φυσιολογικό να χάνονται έως και 100 τρίχες την ημέρα. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το λούσιμο δεν προκαλεί τριχόπτωση. Αντίθετα, βοηθά να διατηρηθεί το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και τα μαλλιά σας να δυναμώνουν.

Η ηλικία στην οποία αρχίζουν να εμφανίζονται γκρίζα μαλλιά εξαρτάται από τα γονίδιά σας.

© salmahayek / instagram, © Jordan Strauss / Invision / AP / East News

Η μελανίνη είναι αυτή που δίνει χρώμα στα μαλλιά σας, οπότε όταν σταματήσετε να την παράγετε, γίνονται γκρίζα. Το πότε αρχίζετε να αποκτάτε γκρίζα μαλλιά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας. Για παράδειγμα, εάν η μητέρα ή ο πατέρας σας γκριζάρισαν σε νεαρή ηλικία, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να το κληρονομήσετε και εσείς. Ωστόσο, το άγχος μπορεί επίσης να επιταχύνει το γκριζάρισμα. Μην βγάζετε τα γκρίζα μαλλιά σας γιατί μακροπρόθεσμα θα βλάψετε μόνο τα τριχοθυλάκια σας.

Η ψαλίδα εμφανίζεται λόγω της καθημερινής φθοράς.

© fedemarsicano / Depositphotos, © belchonock / Depositphotos

Το στέγνωμα με πιστολάκι, το στέγνωμα με πετσέτα, το βούρτσισμα, καθώς και ο αέρας, ο ήλιος ή ακόμα και ένα καπέλο τον χειμώνα βλάπτουν σταδιακά τα μαλλιά. Τα μαλλιά δεν αναπλάθονται, γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζετε σωστά. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα είναι να την κόψετε.

Ο καλός ύπνος βοηθάει στην υγεία των μαλλιών σας.

© bernardbodo / Depositphotos

Όταν κοιμάστε, το σώμα παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη. Αυτή η ορμόνη ρυθμίζει τον ύπνο και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ως εκ τούτου, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της μελατονίνης, και κατά συνέπεια σε τριχόπτωση.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει άγχος και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει τελογενή εκροή, μια κατάσταση που ωθεί τα μαλλιά σε στάδιο ηρεμίας και προκαλεί πρόωρη τριχόπτωση.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών.

© hammett79 / Depositphotos

Πολλές μελέτες έχουν βρει πολλαπλά οφέλη του μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένων των πιο πυκνών μαλλιών και της μειωμένης τριχόπτωσης ή της αλωπεκίας. Αυτό συμβαίνει γιατί το μασάζ τεντώνει τα κύτταρα των τριχοθυλακίων και έτσι τα διεγείρει. Πιστεύεται επίσης ότι διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα και ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ με τα δάχτυλά σας, τόσο απαλά όσο και κυκλικά, ενώ λούζεστε, με βούρτσες ή εργαλεία μασάζ, ενώ μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια όπως έλαιο λεβάντας ή μέντας.

Δείτε επίσης 6 Λάθη που Μπορεί να Καταστρέψουν τα Μαλλιά σας στο Ντους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σύγχρονη διακόσμηση,Contemporary διακόσμηση,ιδέες σύγχρονης διακόσμησης,ιδέες Contemporary διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Τι Είναι η Σύγχρονη (Contemporary) Διακόσμηση – 39 Ιδέες

9 έξυπνα tips για να στεγνώνουν τα ρούχα σας πιο γρήγορα τον χειμώνα που κάθε καλή νοικοκυρά οφείλει να ξέρει

9 έξυπνα tips για να στεγνώνουν τα ρούχα σας πιο γρήγορα τον χειμώνα που κάθε καλή νοικοκυρά οφείλει να ξέρει