in , ,

11 Προσωπικά Αντικείμενα που Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Μοιράζεστε με Κανέναν

προσωπικά αντικείμενα,ατομική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία
11 Προσωπικά Αντικείμενα που Δεν Πρέπει να Μοιράζεστε με Κανέναν

Προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία σας, είναι καλύτερο να διατηρείτε ορισμένα αντικείμενα αποκλειστικά για ατομική χρήση και να μην τα μοιράζεστε με κανένα. 8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος

Νυχοκόπτης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά υπάρχει τεράστια ποσότητα βακτηρίων, ιών και μυκητιακών μικροοργανισμών στα ανθρώπινα δάχτυλα και τα νύχια. Επομένως, οι νυχοκόπτες μπορούν να γίνουν φορέας λοιμώξεων. Έτσι, η χρήση νυχοκόπτη άλλου ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών και HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων).

Σκουλαρίκια

© pixabay.com

Υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία στα αυτιά. Γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να μολυνθείτε από ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα φορώντας απλώς τα σκουλαρίκια μιας φίλης. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να δανειστείτε σκουλαρίκια, σκουπίστε τα με οινόπνευμα.

Lip balm

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κάτω από την επιφάνεια των χειλιών, υπάρχουν επίσης αιμοφόρα αγγεία. Είναι έτοιμα να μεταφέρουν όλα όσα βάζετε σε αυτά στην κυκλοφορία του αίματος — ακόμη και μικρόβια. Ο ιός του έρπητα μπορεί να μεταδοθεί από το ένα άτομο στο άλλο όταν μοιράζεστε ένα lip balm ή κραγιόν, ακόμα κι αν ο φορέας δεν έχει ορατά συμπτώματα της νόσου.

Τσιμπιδάκι φρυδιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν χρησιμοποιείτε το τσιμπιδάκι κάποιου άλλου για να βγάλετε μερικές επιπλέον τρίχες, δεν είναι τρομακτικό. Αλλά αν τα χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και εμφανιστεί αίμα, αυτό το εργαλείο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στο μέλλον. Σε μια τέτοια περίπτωση, το τσιμπιδάκι μπορεί να είναι φορέας ηπατίτιδας C και HIV. Εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστείτε ένα τσιμπιδάκι, τρίψτε το καλά με οινόπνευμα.

Αποσμητικό roll-on

© Depositphotos.com

Τα αποσμητικά roll-on μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές λοιμώξεις, ειδικά εάν τα βακτήρια εισχωρήσουν σε μικρές πληγές μετά το ξύρισμα. Τα αρωματικά αποσμητικά καλύπτουν μόνο τη μυρωδιά και δεν εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Επομένως, επιλέγετε πάντα αποσμητικά με αντιβακτηριακά συστατικά και μην τα μοιράζεστε, ακόμη και με την οικογένειά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τα Ιδια Ρούχα 2 Μέρες Συνεχόμενα

Σαπούνι μπάρα

© Depositphotos.com

Οι μικροοργανισμοί καλύπτουν μια μπάρα σαπουνιού μετά από κάθε χρήση — όχι μόνο αβλαβή μικρόβια αλλά και επικίνδυνους ιούς. Το χειρότερο από όλα είναι όταν το σαπούνι βρίσκεται σε μια βρεγμένη σαπουνοθήκη. Η υγρασία δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ιών. Για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης, χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι από διανομέα.

Βούρτσες μαλλιών

© Depositphotos.com

Μην δίνετε ποτέ τη βούρτσα μαλλιών σας σε κανέναν και μην χρησιμοποιείτε τη βούρτσα κάποιου άλλου. Αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς παρασίτων όπως οι ψείρες, η ψώρα, ακόμη και οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο. Εάν έχετε κοινή βούρτσα μαλλιών, καθαρίστε την αμέσως με ένα απολυμαντικό. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να μην μοιράζεστε καθόλου τη βούρτσα μαλλιών.

Πετσέτες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η πετσέτα είναι πρόσφορο έδαφος για μικρόβια, ειδικά όταν κρέμεται σε μπάνιο με υψηλή υγρασία. Εάν η πετσέτα σας μυρίζει σημαίνει ότι υπάρχει ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Μια τέτοια πετσέτα μπορεί να μολύνει με μυκητιάσεις και βακτήρια που προκαλούν εξανθήματα, ακμή και επιπεφυκίτιδα. Για να εξαλείψετε αυτόν τον κίνδυνο, πλύνετε την πετσέτα σας μετά από 4-5 χρήσεις και αφήστε την πάντα να στεγνώσει εντελώς.

Λούφα

© Depositphotos.com

Μια λούφα δεν έχει χρόνο να στεγνώσει τελείως μεταξύ των χρήσεων. Ως εκ τούτου, είναι ένα εξαιρετικό έδαφος μικροβίων. Στεγνώστε καλά τη λούφα, μην τη μοιράζεστε με κανέναν και αερίζετε το μπάνιο κάθε μέρα.

Πινέλα μακιγιάζ

© Malvestida Magazine / Unsplash, © Makhmutova Dina / Unsplash

Αποφύγετε να μοιράζεστε προϊόντα μακιγιάζ που έρχονται σε επαφή με σωματικά υγρά όπως δάκρυα, ρινικός βλεννογόνος, σάλιο, αίμα ή πύον ακμή. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να μην μοιράζεστε eyeliner, σκιά ματιών, μάσκαρα, concealer, βάση μακιγιάζ, κραγιόν και ρουζ. Επίσης, μην δίνετε σε κανέναν τα πινέλα μακιγιάζ σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ δείγματα στα καταστήματα καλλυντικών.

Ακουστικά

brightside

Τα ακουστικά άλλων ανθρώπων μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη βακτηρίων στα αυτιά. Ο κίνδυνος αυξάνεται εάν τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια άσκησης: η πρόσθετη θερμότητα και η υγρασία συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Επιπλέον, εάν μοιράζεστε ακουστικά, να είστε προετοιμασμένοι για τα βακτήρια όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος να εισχωρήσουν στο αυτί και να προκαλέσουν λοιμώξεις και φλύκταινες. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μοιραστείτε αυτό το αξεσουάρ με κάποιον ή να το δανειστείτε, σκουπίστε τα ακουστικά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα.

Δείτε επίσης Πολλοί άνθρωποι σταματούν να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας και λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μόδα από το παρελθόν,τάσεις μόδας,μόδα,συμβουλές μόδας,ρούχα,συμβουλές για ρούχα

13 Ρούχα που Αποδεικνύουν ότι η Μόδα Επαναλαμβάνεται

DIY ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων,DIY καθαριστικά,χρήσιμα,καθαρισμός

Φτιάξε τις δικές σου Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων, οικονομικά με Υλικά που έχεις σπίτι σου!