10 Σούπερ Τροφές για Ομορφότερη Επιδερμίδα

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών παίζει ζωτικό ρόλο όχι μόνο στη υγεία αλλά και στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένες τροφές βοηθούν αποτελεσματικά αν θέλετε υγιές, λαμπερό δέρμα. 17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

Σούπερ Τροφές για Ομορφότερη Επιδερμίδα

Μύρτιλα

10 Τροφές για Ομορφότερη Επιδερμίδα

Μια φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C. Η προσθήκη τους στη διατροφή σας θα έχει υπέροχα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας.

Μήλα

Μπορεί να μην είναι μια μοντέρνα νέα υπερτροφή, αλλά το μήλο εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα του δέρματός σας για καλό λόγο. Για νεανικό δέρμα επιλέξτε την ποικιλία Red Delicious, η οποία περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο για την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

Καρπούζι

Γλυκό και δροσιστικό με πάνω από 90% περιεκτικότητα σε νερό, η κατανάλωση αυτού του νόστιμου φρούτου θα ενυδατώσει το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μία από τις καλύτερες πηγές καλίου, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος. Η έντονη ξηροδερμία είναι ένα κλασικό σύμπτωμα έλλειψης καλίου, οπότε προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια μπανάνα ως μέρος της καθημερινής σας κατανάλωσης φρούτων.

Ανανάς

Οι ανανάδες χρησιμοποιούνται σε ορισμένους πολιτισμούς ως φαρμακευτικό φυτό εδώ και χρόνια. Είναι το μόνο φρούτο που είναι γνωστό ότι περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή και το πρήξιμο του δέρματος.

Δείτε ακόμη 11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

Related Post

Φράουλες

Απείρως ορεκτικό, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ με ώριμες φράουλες; Καταβροχθίστε τις, γνωρίζοντας ότι το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει για αυτό. Έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ελλαγικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ρυτίδες.

Παπάγια

Η παπάγια είναι ένα φρούτο που περιέχει τη μέγιστη ποσότητα βιταμίνης Α και το ένζυμο παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των ανενεργών πρωτεϊνών και στην απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ακτινίδια

Είναι επίσημα το φρούτο που περιέχει την περισσότερη βιταμίνη C, το βασικό συστατικό του δέρματος για ζωντάνια και λάμψη.

Ρόδι

Τα ρόδια έχουν επίσης προικιστεί με τον τίτλο της «υπερτροφής». Περιέχουν ισχυρές αντιγηραντικές ενώσεις που βοηθούν στην τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος.

Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Τροφές που Βοηθούν στην Καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα