in , , ,

10 Συμβουλές Eιδικών για Αντιμετώπιση της Αιμορραγίας των Ούλων

αιμορραγία ούλων,αντιμετώπιση αιμορραγίας ούλων,φροντίδα ούλων,στοματική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία,
αιμορραγία ούλων,αντιμετώπιση αιμορραγίας ούλων,φροντίδα ούλων,στοματική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο είδος προβλήματος των ούλων στη διάρκεια της ζωής τους. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούν να θεραπευτούν στο σπίτι. Και η αιμορραγία των ούλων είναι το πρώτο σημάδι ασθενειών των ούλων όπως η ουλίτιδα και η πιο σοβαρή περιοδοντίτιδα. Υπάρχουν μερικές συμβουλές ειδικών για να θεραπεύσετε την αιμορραγία των ούλων καθώς και να την αποτρέψετε εντελώς. Ούλα που ματώνουν: 6 φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα των ευαίσθητων ούλων και των χαλαρών δοντιών

Αιμορραγία των Ούλων

Χρησιμοποιήστε γάζα.

© depositphotos.com

Ακριβώς όπως με κάθε αιμορραγία, κρατώντας ένα υγρό κομμάτι γάζας στο ούλο που αιμορραγεί θα σταματήσει την αιμορραγία. Αλλά εάν η αιμορραγία είναι τακτικό πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο.

Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε το πρήξιμο και μια ζεστή κομπρέσα για ανακούφιση από τον πόνο.

brightside

Κρατήστε μια κρύα κομπρέσα ή ακόμα και ένα παγάκι στα πρησμένα, αιμορραγικά ούλα για να σταματήσετε αμέσως την αιμορραγία. Κρατήστε μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία, αλλά αν το αίμα συνεχίζει να τρέχει ακόμα και μετά από 10 λεπτά από την εφαρμογή της κομπρέσας ή του πάγου, σκεφτείτε να καλέσετε έναν γιατρό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή κομπρέσα αργότερα για να ανακουφίσετε τον πόνο. Αλλά χρησιμοποιήστε το μόνο αφού φύγει η φλεγμονή.

Ούλα που ματώνουν

Χρησιμοποιήστε αλμυρό νερό ως στοματικό διάλυμα.

© Shutterstock.com

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατέψτε να διαλυθεί το αλάτι. Κάντε γαργάρα μια γουλιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα και φτύστε τη. Κάντε αυτό 4-5 φορές, δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο. Το αλμυρό νερό μειώνει το πρήξιμο στα ούλα και βοηθά στο σταμάτημα της αιμορραγίας των ούλων. Δημιουργεί επίσης ένα προσωρινό υψηλό αλκαλικό περιβάλλον μέσα στο στόμα, καθιστώντας έτσι δύσκολη την επιβίωση των βακτηρίων.

Δοκιμάστε ένα σύστημα οδοντικού καταιονισμού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το σύστημα οδοντικού καταιονισμού είναι μια συσκευή που εκτοξεύει πίδακες νερού για να καθαρίσει καλά τα ούλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στοματικό διάλυμα για καλύτερη αντιβακτηριακή δράση. Η καθαριότητα των ούλων μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης που μπορεί να κάνει τα ούλα σας να αιμορραγούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα.

© depositphotos.com

Η χρήση στοματικού διαλύματος χωρίς οινόπνευμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη της φλεγμονής των ούλων που προκαλεί αιμορραγία και εξαλείφει τα βακτήρια από το στόμα.

Δείτε ακόμη Ξηροστομία και 7 Τρόποι Αντιμετώπισης

Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού.

brightside

Βάλτε ένα φακελάκι τσαγιού σε βραστό νερό. Μετά από 2 λεπτά, αφαιρέστε το και αφήστε το να κρυώσει. Τώρα εφαρμόστε το φακελάκι τσαγιού στην πληγείσα περιοχή των ούλων σας. Αφήστε το για 5 λεπτά. Το τσάι περιέχει ταννικό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μολύνσεις των ούλων.

Καταναλώστε τραγανά λαχανικά.

© depositphotos.com

Η κατανάλωση τραγανών λαχανικών, όπως το σέλινο και τα καρότα, μεταξύ των γευμάτων βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφής από τα δόντια και έτσι προλαμβάνει τις ασθένειες των ούλων. Η κατανάλωσή τους βοηθά επίσης στη δημιουργία σάλιου που καθαρίζει περαιτέρω το στόμα. Επίσης, επειδή περιέχουν χαμηλές ποσότητες ζάχαρης και υδατανθράκων, δεν συμβάλλουν στην τερηδόνα.

Τρώτε περισσότερα φυλλώδη χόρτα.

© pixabay.com

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Κ μπορεί να κάνει περισσότερο χρόνο για να πήξει το αίμα σας. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η αιμορραγία των ούλων καθυστερεί να σταματήσει περισσότερο από το συνηθισμένο. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ. Η συμπερίληψή τους στη διατροφή σας θα σας βοηθήσει.

Ρίξτε χαμομήλι γύρω από το στόμα σας.

© John-lovestosposh / Reddit

Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και βάλτε μέσα ένα φακελάκι χαμομήλι. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Περάστε το χαμομήλι στο στόμα σας και πιείτε το. Το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Επίσης, καταπραΰνει τις ξινίλες στο στομάχι και μπορεί να ηρεμήσει τις πληγές.

Εφαρμόστε μέλι.

brightside

Ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε μέλι για να κάνετε μασάζ στα ούλα σας για 10 λεπτά κάθε πρωί. Το μέλι έχει φυσικές αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες λόγω μιας ουσίας που ονομάζεται πρόπολη. Αλλά θυμηθείτε να εφαρμόζετε μέλι μόνο στα ούλα σας και όχι στα δόντια σας, ειδικά εάν έχετε τερηδόνα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Δείτε επίσης 9 Συμβουλές για τη Φροντίδα των Δοντιών από Οδοντιάτρους που Δεν Πρέπει να Αγνοηθούν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κάπνισμα, ασθένειες καπνίσματος

Τα 22 συμπτώματα θανατηφόρων ασθενειών που κανένας καπνιστής δεν πρέπει να αγνοήσει

έξυπνα κόλπα,κόλπα για το σπίτι

15 έξυπνα κόλπα από χρήστες του διαδικτύου που δουλεύουν