in , ,

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

συχνότητα πλυσίματος προσώπου,πλύσιμο προσώπου,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Εάν ρωτήσετε τις φίλες σας πόσο συχνά πλένουν το πρόσωπό τους, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρετε πολύ διαφορετικές απαντήσεις με βάση τον τύπο του δέρματός τους και τη ρουτίνα του μακιγιάζ τους. Αν και πιστεύεται ότι το πλύσιμο του προσώπου μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ θα πρέπει να είναι αρκετό, μπορεί να είναι ιδανικό σε μερικούς ανθρώπους και να είναι υπερβολικό ή όχι αρκετό για άλλους. 7 Τρόποι για να Διατηρήσετε το Πρόσωπό σας Νεανικό και Τονωμένο

Ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

© Edwin Tan / E+ / Getty Images, © Shutterstock.com

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να πιτσιλάτε νερό σε ξηρό δέρμα, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και υπερβολικά ευαίσθητο, το πλύσιμο δύο φορές την ημέρα μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό και είναι καλύτερα να το ξεπλύνετε με ζεστό νερό το πρωί χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα προϊόν. Η χρήση απαλών προϊόντων με βάση το λάδι τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών χωρίς να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα.

Δέρμα λιπαρό και επιρρεπές σε σπυράκια.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν το δέρμα σας γυαλίζει εύκολα και φαίνεται ότι, κυριολεκτικά, όλα μπορούν να του προκαλέσουν σπυράκια, είναι απολύτως κατανοητό ότι θα θέλατε να το καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα μπορεί στην πραγματικότητα να υπονομεύσει όλες τις προσπάθειές σας, γιατί θα αυξήσει την παραγωγή σμήγματος, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ακμή. Για να βοηθήσετε το λιπαρό δέρμα να παραμείνει ματ για περισσότερο, επιλέξτε όξινα καθαριστικά και μην καθαρίζετε υπερβολικά το πρόσωπό σας.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Πλένετε το Πρόσωπό σας Μόνο με Νερό

Για βαρύ μακιγιάζ.

© Unsplash.com

Τίποτα δεν μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να ανανεώσει την εμφάνισή σας πιο γρήγορα από το καλοφτιαγμένο μακιγιάζ, αλλά τα καλλυντικά προϊόντα συσσωρεύονται εύκολα στο δέρμα σας και μπορεί να προκαλέσουν φραγμένους πόρους και ακόμη και πρόωρες ρυτίδες. Ο σωστός καθαρισμός είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την αφαίρεση του μακιγιάζ και το πλύσιμο του προσώπου σας καθημερινά θα βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει φρέσκο και νεανικό για περισσότερο.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο σχεδόν καθημερινά.

© Tara Moore / Stone / Getty Images, © Shutterstock.com

Το να παραμείνετε δραστήριοι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο και να σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, αλλά το πλύσιμο του προσώπου σας πριν και μετά την άσκηση είναι ένας κανόνας φροντίδας του δέρματος που δεν πρέπει να παραβιάζετε. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από την άσκηση θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους φραγμένους πόρους που εμφανίζονται όταν τα βακτήρια συνδυάζονται με τον ιδρώτα και το νεκρό δέρμα στο πρόσωπό σας. Το πλύσιμο του δέρματός σας αμέσως μετά το τέλος της άσκησης μπορεί να ξεπλύνει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το δέρμα σας αλλάζει με τις εποχές.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Όταν βρίσκετε ένα προϊόν που κάνει θαύματα στο δέρμα σας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αλλά η προσαρμογή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας σε διαφορετικές εποχές μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει πολλές ενοχλητικές δερματικές παθήσεις και να βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει χωρίς ρυτίδες για περισσότερο. Το χειμώνα, όταν ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και ξηρότερος, είναι καλύτερα να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά την ημέρα και να χρησιμοποιείτε έντονες κρέμες και ορούς για να διατηρήσετε την τόσο απαραίτητη υγρασία.

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας για Τουλάχιστον 1 Λεπτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για την κουζίνα,συμβουλές για την κουζίνα,χρήσιμα

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

καθαρισμός λεκέδων σκουριάς στο μπάνιο,καθαρισμός λεκέδων σκουριάς στο ντους,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Σκουριάς στο Μπάνιο και το Ντους