in ,

8 Απίστευτα Οφέλη του Γιασεμιού

οφέλη του γιασεμιού,χρήσεις του γιασεμιού,γιατροσόφια,χρήσιμα
8 Απίστευτα Οφέλη του Γιασεμιού

Τα γιασεμιά είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια, είναι σύμβολο αγνότητας και δύναμης. Εκτός από το όμορφο και ευχάριστο άρωμα τους, έχουν πολλά οφέλη για την καθημερινότητά σας. 14 Χρήσεις Φλουδών Μπανάνας στην Κηπουρική

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Healthline

Εάν θέλετε να διαχειριστείτε το βάρος σας, μπορείτε να προσθέσετε άνθη γιασεμιού στο τσάι. Απλώς βράστε μερικά λουλούδια σε ζεστό νερό μαζί με φύλλα τσαγιού και πιείτε τσάι, τρεις φορές την ημέρα, για να βοηθήσετε το μεταβολισμό σας.

Χαλαρώνει και ανακουφίζει από το στρες

101productivity

Τα άνθη του γιασεμιού φημίζονται για το μαγευτικό τους άρωμα. Η μυρωδιά τους μπορεί να σας χαλαρώσει σε ελάχιστο χρόνο και να εξαφανίσει το στρες.

Καθαρίζει τον αέρα

Waitrosegarden

Τα γιασεμιά είναι γνωστά ως οι καλύτεροι φυσικοί καθαριστές αέρα που μπορείτε να έχετε, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. Η καταπραϋντική μυρωδιά τους εξαλείφει και την πιο άσχημη οσμή.

Βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα

Freepik

Το άρωμα του φυτού γιασεμιού έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που προάγουν τον ύπνο χωρίς άγχος.

Δείτε ακόμη Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες

Whiteflowerfarm

Το γιασεμί περιέχει βενζοϊκό βενζύλιο, βενζοϊκό οξύ και βενζαλδεΰδη, αυτά είναι αντισηπτικά, επομένως είναι ένα εξαιρετικό φυσικό επουλωτικό πληγών. Η εφαρμογή φρέσκου ελαίου γιασεμιού σε μικρές πληγές και κοψίματα θα προσφέρει άμεση ανακούφιση. Επίσης, εάν έχετε μικρές λοιμώξεις ή παθήσεις του αναπνευστικού, η εισπνοή λαδιού γιασεμιού βοηθά. Όχι μόνο αυτό, είναι χρήσιμο στον βήχα και το κρυολόγημα.

Φροντίζει το δέρμα

Notonthehighstreet

Η χρήση του αιθέριου ελαίου γιασεμιού όχι μόνο βοηθά να μυρίζετε υπέροχα αλλά διατηρεί το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο όταν προστίθεται στο μπάνιο. Είναι επίσης εξαιρετικό για τη θεραπεία ραγάδων και ουλών. Απλώς, συνθλίψτε τα άνθη γιασεμιού και εφαρμόστε την πάστα του με λάδι καρύδας για να τονώσετε το δέρμα και να ενισχύσετε την ελαστικότητά του.

Χρήσιμο σε μυϊκούς σπασμούς

Ourhouseplants

Το γιασεμί είναι ένα φυσικό αντισπασμωδικό, που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στους μυϊκούς πόνους. Η εφαρμογή αιθέριου ελαίου γιασεμιού είναι ένα ισχυρό φάρμακο για να χαλαρώσει έναν πόνο ή μυ με διάστρεμμα.

Ανακουφίζει από τον πόνο της περιόδου

Gardeningknowhow

Το έλαιο γιασεμιού είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εμμηναγωγό, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου. Η ανάμειξη λίγων σταγόνων αιθέριου ελαίου γιασεμιού μαζί με σησαμέλαιο και τρίψιμο στο κάτω μέρος των κοιλιακών μειώνει σημαντικά τον πόνο.

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

IKEA Hacks,IKEA Hacks για γλάστρες,DIY γλάστρες,για τον κήπο

11 IKEA Hacks για DIY Γλάστρες

Τα λάθη που κάνουμε όταν τρώμε φρούτα και “πετάμε” πολλές από τις θρεπτικές τους ουσίες

Τα λάθη που κάνουμε όταν τρώμε φρούτα και “πετάμε” πολλές από τις θρεπτικές τους ουσίες