in , ,

6 Φυσικοί Τρόποι για να Αποτρέψετε την Τριχοφυΐα του Προσώπου

τριχοφυΐα προσώπου,αντιμετώπιση τριχοφυΐας προσώπου,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
6 Φυσικοί Τρόποι για να Αποτρέψετε την Τριχοφυΐα του Προσώπου

Το να έχετε λίγη τρίχα στο πρόσωπο είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν σκούρες, τραχιές τρίχες στο πρόσωπό σας. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση ονομάζεται υπερτρίχωση και συχνά προκαλείται από ορμονική ανισορροπία. Αν και η αποτρίχωση με κερί ή με λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να την μειώσετε που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικοί. 9 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από την Τριχοφυΐα στο Πρόσωπο

Πιείτε τσάι δυόσμου.

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Το τσάι δυόσμου έχει υπέροχη γεύση και εκτός από το να ηρεμεί τα νεύρα σας, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ανδρικών ορμονών που στο αίμα σας. Επειδή αυτές είναι υπεύθυνες για τις ανεπιθύμητες σκούρες τρίχες στο πρόσωπο, η μείωση των επιπέδων τους μπορεί να μειώσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 2 φλιτζανιών τσαγιού δυόσμου την ημέρα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών στο πρόσωπο.

Δοκιμάστε τα έλαια λεβάντας και τεϊόδεντρου.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στην περιποίηση του δέρματος και στην ομορφιά και μερικά από αυτά μπορούν να είναι αρκετά αποτελεσματικά ενάντια στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του προσώπου. Η τοπική εφαρμογή ελαίων λεβάντας και τεϊόδεντρου έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την ποσότητα της υπερβολικής τριχοφυΐας.

Μην καταναλώνετε τρανς λιπαρά.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Εκτός από την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και την αύξηση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, τα τρανς λιπαρά μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ανεπιθύμητης τριχοφυΐας του προσώπου. Το να τα κόψετε είναι μια απόφαση για την οποία σίγουρα θα σας ευχαριστούσε το σώμα σας.

Δείτε ακόμη Πώς θα καλύψετε τις γκρίζες τρίχες με φυσικό τρόπο – με χυμό πατάτας και το φυσικό χρωστικό της.

Βρείτε χρόνο για άσκηση.

© Pexels.com, © Pexels.com

Το να παραμείνετε δραστήριοι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη συνολική σας ευεξία και επενδύοντας περίπου 30 λεπτά την ημέρα σε μέτριας έντασης άσκηση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να κρατήσετε μακριά τις ενοχλητικές τρίχες στο πρόσωπο. Επειδή το υπερβολικό βάρος συμβάλλει στην υπερβολική τριχοφυΐα του προσώπου, η απώλεια μόλις 5% του σωματικού βάρους μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες και να μειώσει τις τρίχες στο πρόσωπο. Φροντίστε όμως να επιλέξετε τον τύπο άσκησης που δεν αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως η καρδιαγγειακή άσκηση, και αποφύγετε τις προπονήσεις υψηλής έντασης, όπως η άρση βαρών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σκεφτείτε τον βελονισμό.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ο βελονισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να ανακουφίσετε το στρες, και εκτός από το να σας κάνει να νιώθετε ανανεωμένοι, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την πυκνότητα και το μήκος των ανεπιθύμητων τριχών καθώς και τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών.

Πίνετε αρκετό νερό.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και την ομορφιά σας. Το να πίνετε αρκετό νερό βελτιώνει τον μεταβολισμό σας, βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προσφέρει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της υπερβολικής τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Η κατανάλωση 6 έως 8 ποτηριών νερού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης.

Δείτε επίσης 10 Γρήγοροι και Εύκολοι Τρόποι για να Μεγαλώσετε Όμορφα Φρύδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάδια για βελτίωση εμφάνισης,λάδια για ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Λάδια που θα Βελτιώσουν την Εμφάνισή σας σε 7 Ημέρες

Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τα Ιδια Ρούχα 2 Μέρες Συνεχόμενα