in , ,

10 Φανταστικές Χρήσεις της Μπύρας που Λίγοι Γνωρίζουν

φανταστικές χρήσεις της μπύρας,χρήσιμα,χρήσιμες συμβουλές,ομορφιά
10 Φανταστικές Χρήσεις της Μπύρας που Λίγοι Γνωρίζουν

Συνήθως όταν ακούμε τη λέξη «μπύρα» σκεφτόμαστε αμέσως το αφρώδες χρυσαφένιο ποτό με μια αφρώδη λευκή κεφαλή αφρού. Και, φυσικά, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι πόσο ωραίο θα ήταν να αρπάξετε μια αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μερικές απροσδόκητες χρήσεις και εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει η μπύρα. Σπιτικό Παρασιτοκτόνο Μπύρας

Θρέφει τα μαλλιά και προωθεί την ανάπτυξη τους

© pixabay

Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και πυρίτιο, τα βασικά συστατικά για υγιή μαλλιά που διεγείρουν επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών. Απλώς ρίξτε ένα ποτήρι μπύρα στα μαλλιά σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τα μαλλιά σας θα λάμπουν όπως ποτέ πριν.

Κάνει το δέρμα σφριγηλό και λείο

© pexels

Η μπύρα περιέχει αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τη γήρανση του δέρματος. Αλλά, παραδόξως, αυτό το αλκοολούχο ποτό έχει ένα άλλο εκπληκτικό πλεονέκτημα: ενισχύει τις ικανότητες επιδιόρθωσης του δέρματος, βοηθά στη σύσφιξή του και έτσι μειώνει τις μικρές ρυτίδες.

Δοκιμάστε αυτή τη μάσκα προσώπου: ανακατέψτε μαζί 1 κουταλιά της σούπας μπύρα, ένα ασπράδι αυγού και 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο, και αφήστε για 10 λεπτά.

Βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

© pexels

Ο άνθος λυκίσκου, ως ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας, είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό γνωστό ως αποτελεσματικό φυτικό φάρμακο για την αϋπνία.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το απλό κόλπο: πλύνετε τις μαξιλαροθήκες σας με ίση ποσότητα νερού και μπύρας. Το ύφασμα θα απορροφήσει το άρωμα του λυκίσκου και θα σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Περιποιείται τα κουρασμένα πόδια

© pexels

Γεμίστε ένα μπολ με κρύα μπύρα και μουλιάστε τα πόδια σας για μερικά λεπτά. Το αναζωογονητικό αναβράζον αποτέλεσμα της μπύρας θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

© pexels

Εκτός από το να τονώνει το δέρμα η μπύρα βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο ομοιόμορφος και λαμπερός.

Πάρτε μια χούφτα φράουλες και μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια πάστα. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους και να τονώσετε την αναγέννηση των κυττάρων.

Δείτε ακόμη Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Μια μαρινάδα μπύρας μαλακώνει το κρέας

© pixabay

Η μπύρα είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να μαλακώσετε το κρέας χωρίς να αλλάξετε τη γεύση του. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα πλαστικό δοχείο και προσθέστε λίγη μπύρα. Μαρινάρετε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα θα μπορείτε να απολαύσετε την τρυφερότητα και τη λαχταριστή γεύση του κρέατός σας.

Προσθέτει λάμψη στα ξύλινα έπιπλα

© pixabay

Ρίξτε λίγη ζεστή μπύρα σε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα και τρίψτε οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια. Αποτέλεσμα: τα έπιπλά σας θα αποκτήσουν επιπλέον λάμψη και θα φαίνονται σαν καινούργια.

Βοηθά στην απώθηση των παρασίτων

© pixabay

Η μπύρα κρατά τις ενοχλητικές μύγες μακριά από το φαγητό σας. Απλώς ρίξτε λίγη σε ένα ποτήρι, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και κάντε μερικές μικρές τρύπες. Οι μύγες, ελκόμενες από τη μυρωδιά της μπύρας, θα μπουν μέσα, αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν έξω. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο σε γυμνοσάλιαγκες και κατσαρίδες.

Κάνει κάθε μεταλλικό αντικείμενο να φαίνεται πιο λαμπερό

© pixabay

Η μπύρα έχει χαμηλό επίπεδο οξύτητας που είναι απλά τέλεια για το γυάλισμα οποιουδήποτε μεταλλικού αντικειμένου, όπως γλάστρες και κοσμήματα.

Απλώς ρίξτε λίγη μπύρα σε ένα πανί και τρίψτε το μεταλλικό αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μουλιάσετε τα αντικείμενα για λίγα λεπτά. Αφού στεγνώσετε με ένα κομμάτι ύφασμα, θα εκπλαγείτε με το πώς τα μεταλλικά σας αντικείμενα γίνονται ξανά γυαλιστερά.

Βοηθά στην αφαίρεση σκουριασμένων βιδών

© pixabay

Τα οξέα της μπύρας μπορούν να διασπάσουν τη σκουριά, κάτι που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις βίδες πιο εύκολα. Ρίξτε λίγη μπύρα από πάνω τους, περιμένετε λίγα λεπτά και δοκιμάστε ξανά.

Δείτε επίσης 12 Τρόποι να Καθαρίσετε Σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μαθήματα μόδας από διασημότητες,συμβουλές μόδας,μόδα,lifestyle,συμβουλές για ρούχα,ρούχα

10 Μαθήματα Μόδας από τις Διασημότητες

λόγοι μείωσης όρασης,εκφυλισμός όρασης,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Λόγοι Μείωσης Όρασης που Πρέπει να Ξέρετε Νέοι