in , ,

Πώς να Αφαιρέσετε Οσμές Μούχλας από Συρτάρια Επίπλων

αφαίρεση οσμών μούχλας από συρτάρια επίπλων,καθαρισμός επίπλων,συμβουλές καθαρισμού επίπλων,καθαρισμός
Πώς να Αφαιρέσετε Οσμές Μούχλας από Συρτάρια Επίπλων

Η υπερβολική υγρασία έχει ως αποτέλεσμα οσμή μούχλας στα έπιπλα που τείνει να συγκεντρώνεται στα συρτάρια, τα οποία δεν έχουν πολύ φως ή αερισμό. Ο σχολαστικός καθαρισμός των συρταριών συνήθως λύνει το πρόβλημα, αν και πολύ παλιά έπιπλα που είναι εκτεθειμένα στην υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να απαιτούν λουστράρισμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, καθαρίστε ολόκληρο το έπιπλο, όχι μόνο τα συρτάρια, και διατηρήστε ένα επίπεδο υγρασίας φιλικό προς το ξύλο 55 % στο δωμάτιο. Πώς να Καθαρίσετε Κολλώδη Δερμάτινα Έπιπλα

Πώς να Αφαιρέσετε Οσμές Μούχλας από Συρτάρια Επίπλων

Πλήρης καθαρισμός

Αδειάστε τα συρτάρια και αφήστε στην άκρη το περιεχόμενο. Τραβήξτε τα συρτάρια και τοποθετήστε τα σε ένα τραπέζι έξω σε ήλιο. Περιμένετε για δύο έως τρεις ώρες ώστε να στεγνώσει το ξύλο. Μην αφήνετε τα συρτάρια έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να παραμορφώσει και να ξεθωριάσει το ξύλο.

Μετακινήστε τα συρτάρια σε καλά αεριζόμενο χώρο. Ψεκάστε ομοιόμορφα το εσωτερικό των συρταριών με σαπούνι ελαιόλαδου ή αδιάλυτο λευκό ξύδι. Τρίψτε απαλά το ξύλο με ένα υγρό πανί χωρίς χνούδι. Ξεπλύνετε συχνά το πανί αλλά μην το χρησιμοποιείτε όταν είναι εντελώς βρεγμένο. Θέλετε να καθαρίσετε το ξύλο χωρίς να το μουσκέψετε. Επαναλάβετε μέχρι το πανί να βγει καθαρό όταν σκουπίζετε το εσωτερικό του συρταριού.

Πασπαλίστε τα νωπά συρτάρια ομοιόμορφα με μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος και στα πλάγια. Αφήστε για 24 ώρες. Βουρτσίστε τη στεγνή μαγειρική σόδα με ένα πινέλο μαλακής τρίχας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα συρτάρια.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Λαδιού σε Ξύλο

Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ σε κάθε συρτάρι και γεμίστε το με μαγειρική σόδα ή κάρβουνο. Τοποθετήστε ξανά τα συρτάρια στις ράγες και κλείστε τα. Αντικαταστήστε τη μαγειρική σόδα ή τον άνθρακα κάθε δύο έως τρεις ημέρες μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά του μούχλας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απλό φινίρισμα

Αφαιρέστε τις λάβες και μετακινήστε τα άδεια, καθαρά συρτάρια σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Τρίψτε το εσωτερικό των συρταριών με γυαλόχαρτο Νο. 180. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ίχνος σκόνης και αφήστε να στεγνώσουν καλά. Περιμένετε τρεις ημέρες για να αφήσετε το ξύλο να “αναπνεύσει”.

Βρέξτε ένα πανί χωρίς χνούδι με λάδι λεμονιού. Λουστράρετε το ξύλο, βρέχοντας το πανί όσο χρειάζεται. Αφήστε το λάδι για μία ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό των συρταριών με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα λαδιού. Τοποθετήστε ξανά τις λάβες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήσιμες γλυκιές τροφές,γλυκιές τροφές και αύξηση βάρους,συμβουλές διατροφής,διατροφή

Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

διαφορές στις κρέμες BB, CC, DD, EE και PP,επιλογή ιδανικής κρέμας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Οι Σημαντικές Διαφορές στις Κρέμες BB, CC, DD, EE και PP και πώς να Επιλέξετε την Ιδανική