in , , ,

9 Λάθη στο Σχεδιασμό της Κουζίνας

σχεδιαστικά λάθη κουζίνας,συμβουλές σχεδίασης κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας
9 Λάθη στο Σχεδιασμό της Κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιήσιμα δωμάτια στο σπίτι σας. Περνάτε πολύ χρόνο εδώ, οπότε θα πρέπει να είναι βολική και πολυλειτουργική. Υπάρχουν όμως αρκετά λάθη στο σχεδιασμό που οδηγούν σε συνεχή προβλήματα. Αν θέλετε την τέλεια κουζίνα δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα αποφύγετε. 14 διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται βρώμικο και ακατάστατο

Δύσχρηστη διάταξη συσκευών κουζίνας

© Depositphotos

Οι συσκευές κουζίνας δεν πρέπει να τοποθετούνται πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Λάβετε υπόψη το ύψος σας. Το ιδανικό είναι ακριβώς στο ύψος της μέσης σας.

Βαριά ντουλάπια σε λεπτούς τοίχους

© Depositphotos

Μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια και ντουλάπια μόνο σε φέροντες τοίχους. Ένας τοίχος από γυψοσανίδα δεν θα αντέχει τόσο μεγάλο βάρος, οπότε μην το ρισκάρετε.

Άβολοι νεροχύτες

© Depositphotos

Τα πιο σημαντικά πράγματα για τους νεροχύτες είναι η ευκολία και η χρηστικότητα. Αν σας άρεσαν πάντα οι στρογγυλοί νεροχύτες, μην αγοράζετε έναν τετράγωνο. Ο νεροχύτης πρέπει να είναι ευρύχωρος και να είναι κατασκευασμένος από υλικά ικανά να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό μέγεθος: οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο βάθος είναι 18 εκατοστά.

Άδειες γωνίες

© Depositphotos, © Depositphotos

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε όλες τις γωνίες, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά δωμάτια. Οι περιστρεφόμενοι δίσκοι μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα άχρηστα συρτάρια. Οι πτυσσόμενες πόρτες είναι μάλλον ακριβές, αλλά είναι πραγματικά απαραίτητες: θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο τον εσωτερικό χώρο. Γωνιακά και διαγώνια συρτάρια είναι επίσης μια εξαιρετική λύση.

Δείτε ακόμη 8 Συμβουλές Διακοσμητών για Μοντέρνο Σπίτι. Οι Interior Designers μιλούν για ποια λάθη Διακόσμησης να αποφύγετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γυάλινη πλάτη κουζίνας (backsplash)

© Depositphotos

Μια γυάλινη πλάτη κουζίνας φαίνεται πραγματικά υπέροχη, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι τη λατρεύουν. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η βρωμιά και η σκόνη θα μπαίνουν πάντα πίσω από το γυαλί. Επιπλέον, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε φθηνό γυαλί, μπορεί να πάθει γρατζουνιές και ρωγμές. Ως αποτέλεσμα, η κουζίνα σας θα φαίνεται ακατάστατη.

Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε γυαλί, παραγγείλετε ένα μακρύ κομμάτι του. Το γυαλί δεν πρέπει να χωρίζεται σε φύλλα.
Η ανθεκτική πλάτη κουζίνας είναι κατασκευασμένη από σκληρυμένο γυαλί. Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε υλικά.

Δεν υπάρχει αρκετό φως

© Depositphotos, © Depositphotos

Το φως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι ανοιχτόχρωμες κουζίνες φαίνονται μεγαλύτερες, αλλά αν τα ντουλάπια σας έχουν πιο σκούρο χρώμα, συνιστάται να εγκαταστήσετε πολλά φωτιστικά: το κύριο φωτιστικό στην οροφή, φωτιστικό ακριβώς πάνω από τον πάγκο και ένα φωτιστικό πάνω από την τραπεζαρία.

Είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε όλες τις πρίζες με τον σωστό και πιο άνετο τρόπο. Όσο περισσότερο φως έχει η κουζίνα σας, τόσο πιο βολικό είναι να μαγειρεύετε.

Χωρίς μπάζες ντουλαπιών κουζίνας

© Depositphotos

Εάν έχετε μια μπάζα, δεν χρειάζεται να καθαρίσετε κάτω από όλα τα ντουλάπια και να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα διάφορα αντικείμενα που χάνονται εκεί. Επιπλέον, η κουζίνα σας φαίνεται πιο τακτοποιημένη με αυτήν την σανίδα.

Χωρίς κενά μεταξύ συσκευών

© Depositphotos

Οι ενδιάμεσες ζώνες είναι οι περιοχές μεταξύ ψυγείου, νεροχύτη και κουζίνας. Είναι απαραίτητα επειδή βγάζετε προϊόντα από το ψυγείο, τα πλένετε και στη συνέχεια μαγειρεύετε.

Επίσης, δεν συνιστάται να τοποθετείτε κουζίνα δίπλα στο ψυγείο: το ψυγείο σας μπορεί χαλάσει γρηγορότερα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το ψυγείο δουλεύει πολύ περισσότερο για να διατηρήσει την κρύα θερμοκρασία του. Για να κρατήσετε την κουζίνα σας μακριά από νερό, μην την τοποθετείτε δίπλα στο νεροχύτη.

Ακατάλληλα δάπεδα στην κουζίνα

© Depositphotos

Αν και το δάπεδο laminate είναι πολύ δημοφιλές, μην το βάζετε στην κουζίνα γιατί μπορεί να φουσκώσει λόγω νερού. Εάν βάλετε πλακάκια, η κουζίνα σας δεν θα είναι ζεστή καθώς τα πόδια σας θα αισθάνονται πάντα κρύα και οι κατσαρόλες και τα τηγάνια μπορεί να τα σπάσουν αν πέσουν κάτω.

Προτείνεται να συνδυάσετε πλακάκια και θερμικά τροποποιημένο ξύλο. Βάλτε πλακάκια ακριβώς κοντά στον πάγκο και βάλτε θερμικά τροποποιημένο ξύλο στην τραπεζαρία.

Δείτε επίσης 10 Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν ένα Σπίτι Παλιομοδίτικο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εύκολη, Πεντανόστιμη Τυρόπιτα Μπουγάτσα. Θα πάθετε πλάκα!

Εύκολη, Πεντανόστιμη Τυρόπιτα Μπουγάτσα. Θα πάθετε πλάκα!

Γκριζάρισμα στα μαλλιά: πώς να το καλύψεις χωρίς να τα βάψεις

Γκριζάρισμα στα μαλλιά: πώς να το καλύψεις χωρίς να τα βάψεις