in , ,

8 Φυσικοί Τρόποι Ρινικής Αποσυμφόρησης Όταν Υποφέρετε από Κρυολόγημα

φυσικοί τρόποι ρινικής αποσυμφόρησης,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Φυσικοί Τρόποι Ρινικής Αποσυμφόρησης Όταν Υποφέρετε από Κρυολόγημα

Η ρινική συμφόρηση είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Υπάρχουν 8 επιστημονικά αποδεδειγμένοι, φυσικοί τρόποι για να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. 10 Τρόποι για να Μειώσετε το Φούσκωμα στο Στομάχι

Κοιμηθείτε στο πλάι.

brightside

Η φραγμένη μύτη σημαίνει ότι υπάρχει πολλή βλέννα παγιδευμένη στους ρινικούς κόλπα που σας εμποδίζει να αναπνεύσετε σωστά. Είναι λοιπόν σημαντικό να κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά κατά τη διάρκεια της νύχτας προσθέτοντας ένα δεύτερο μαξιλάρι. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε στο πλάι και όχι ανάσκελα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει με τη συμφόρηση. Η μύτη σας θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να «στραγγίσει» κατά τη διάρκεια της νύχτας αντί να συσσωρεύσει ακόμη περισσότερη βλέννα.

Ενυδατωθείτε με ζεστές σούπες και τσάγια.

© Shutterstock.com

Η κατανάλωση ζεστών υγρών μπορεί να μην σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρηγορότερα από το κρυολόγημα, αλλά θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν ζεστά ροφήματα αισθάνονται πολύ καλύτερα. Χαμομήλι, πράσινο τσάι, σούπα κοτόπουλου και ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι μπορούν να σας ανακουφίσουν αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα στα ιγμόρεια.

© Depositphotos.com

Μια ζεστή κομπρέσα μειώνει τη φλεγμονή στα ιγμόρεια και ξεμπλοκάρει τους ρινικούς αεραγωγούς. Πάρτε ένα καθαρό πανί, βουτήξτε το σε ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό και τοποθετήστε το στην πάνω μύτη και στο κάτω μέτωπο. Η ζεστασιά της κομπρέσας θα κάνει τα ρουθούνια να ανοίξουν και θα αναπνεύσετε ευκολότερα. Μην αφήνετε την κομπρέσα για πολύ ωρα, καθώς μπορεί να κάψετε το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε συσκευή ρινικής πλύσης.

© Shutterstock.com

Αυτό μπορεί να μην είναι το πιο άνετο πράγμα, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στον καθαρισμό των ρινικών κόλπων. Σταθείτε πάνω από ένα νεροχύτη και τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα από τα ρουθούνια σας. Το ρυθμιστικό αλάτι θα μπει και θα βγει έξω από το άλλο ρουθούνι. Μπορείτε να το κάνετε για 1 λεπτό σε κάθε ρουθούνι.

Δείτε ακόμη 7 Παράξενες Δερματικές Παθήσεις που Ίσως Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αγοράστε έναν υγραντήρα.

© Shutterstock.com

Ο κρύος, ξηρός αέρας που υπάρχει συνήθως στα σπίτια είναι ακόμα χειρότερος για τη βουλωμένη μύτη. Και εκεί είναι που είναι χρήσιμος ένας υγραντήρας, αφού απελευθερώνει την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο. Μπορείτε να τον λειτουργείτε, μέρα και νύχτα, αλλά είναι πιο χρήσιμο ενώ κοιμάστε αφού σας βοηθά να ξεκουραστείτε και να νιώσετε πιο άνετα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σοβαρούς κινδύνους και θα παρατηρήσετε πολύ μεγάλη βελτίωση στη βουλωμένη μύτη σας πολύ γρήγορα.

Εισπνεύστε τον ατμό από βράσιμο σκόρδου.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες και μπορεί να κάνει πολλά καλά όταν κρυώνετε. Μπορείτε είτε να το φάτε είτε (κατά προτίμηση) να το βράσετε σε λίγο νερό και να εισπνεύσετε τον ατμό του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ατμό παγιδευμένο. Ωστόσο, δεν θέλετε να πλησιάσετε πολύ τη λεκάνη με σκόρδο – ιδανικά, κρατήστε μια απόσταση από αυτήν.

Φάτε πικάντικο φαγητό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι όταν τρώτε κάτι πικάντικο, η μύτη σας αρχίζει να τρέχει. Έτσι, αυτό μπορεί να είναι μια καλή προσωρινή λύση για να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να προσθέτετε μπαχαρικά στα φαγητά σας, όπως κόκκινες καυτερές πιπεριές, σκόρδο, τζίντζερ και κουρκουμά. Ο κουρκουμάς μπορεί να μην ξεμπλοκάρει τη μύτη σας, αλλά έχει πολύ σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν γενικά με το κρυολόγημα.

Εισπνεύστε ειδικά αιθέρια έλαια.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Η μέντα και ο ευκάλυπτος είναι 2 φυτά που περιέχουν μενθόλη, η οποία είναι ένα φυσικό αποσυμφορητικό. Μπορείτε να πιείτε τσάι με οποιοδήποτε από αυτά, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαιά τους. Για το έλαιο μέντας, θα ήταν καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε για τρίψιμο στο στήθος αφού το αναμίξετε με λάδι φορέα για να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα στο δέρμα. Χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες μέντα και μια 30ml λάδι φορέα, όπως καρύδας.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να εισπνεύσετε λάδι ευκαλύπτου διαβρέχοντας χαρτομάντηλο με μερικές σταγόνες και αφήνοντάς το κοντά στο κεφάλι σας τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να βράσετε λίγο νερό με μερικές σταγόνες από το λάδι και να αναπνεύσετε τον ατμό. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Δείτε επίσης 10 Συμβουλές Οδοντιατρικής Φροντίδας και Δεν θα Χρειαστείτε Οδοντίατρο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εσωτερικοί κήποι σε σκάλες,φυτά σε σκάλες,διακόσμηση εσωτερικής σκάλας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

18 Ιδέες για Εσωτερικούς Κήπους σε Σκάλες

καθαρισμός λεκέδων νερού από στρώμα,καθαρισμός στρώματος,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Νερού από Στρώμα