in , , , ,

7 Παράξενες Δερματικές Παθήσεις που Ίσως Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ

παράξενες δερματικές παθήσεις,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Παράξενες Δερματικές Παθήσεις που Ίσως Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας. Απλά φανταστείτε: τα νεκρά σωματίδια του δέρματος αποτελούν τα δύο τρίτα της σκόνης που βρίσκεται στα σπίτια μας! Το δέρμα μπορεί να είναι πηγή χαράς επειδή είναι σε θέση να “ακούει”, “να μυρίζει” και να “αισθάνεται”, αλλά μπορεί επίσης να γίνει έδαφος για δυσάρεστες παθήσεις και ασυνήθιστες καταστάσεις. Υπάρχουν 7 παράξενες δερματικές παθήσεις που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ και ίσως μια μέρα θα μπορέσετε να την αναγνωρίσετε και να βοηθήσετε κάποιον ή ακόμα και τον εαυτό σας. 7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Μανιακή δερματοζωωνίωση

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πρόκειται για μια ψυχοδερματολογική πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να υποφέρει από φανταστικές επιθέσεις παρασίτων. Η δερματοζωωνίωση είναι στην πραγματικότητα κάθε δερματική νόσος που προκαλείται από ζωικό παράσιτο. Προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις derma (δέρμα), zoon (ζώο) και nosos (ασθένεια).

Περιστοματική δερματίτιδα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα άλλο πιο κοινό όνομα για αυτήν την δερματική πάθηση είναι “η ασθένεια της αεροσυνοδού”. Με λίγα λόγια, προκαλείται από υπερβολική ενυδάτωση και διόγκωση των πόρων λόγω υπερβολικής χρήσης μακιγιάζ. Οι αεροσυνοδοί χρησιμοποιούν πολλά μακιγιάζ και ενυδατικές κρέμες για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τον ξηρό αέρα στον οποίο εκτίθενται στα αεροπλάνα. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι η χρήση κορτικοστεροειδών με βάση την κρέμα.

brightside

Η ασθένεια εμφανίζεται σε μικρά κνησμώδη σπυράκια γεμάτα με υγρό γύρω από το στόμα (αλλά ο χώρος ακριβώς γύρω από τα χείλη παραμένει καθαρός), το πηγούνι, τα βλέφαρα ή τη ρινοχειλική πτυχή.

Όσοι ασχολούνται με τηλεόραση και κινηματογράφο καλύπτουν το πρόσωπό τους με όλα τα είδη καλλυντικών – τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες ελαίων σιλικόνης που φράζουν τους πόρους και προκαλούν την εμφάνιση σπυριων. Έτσι, η ασθένεια της αεροσυνοδού έχει εξαπλωθεί και στη ζωή των σταρ του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών παρουσιαστών.

Υπεριδρωσία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτή είναι μια πάθηση όπου ένα άτομο βιώνει υπερβολική εφίδρωση σε ολόκληρο το σώμα του ή σε ορισμένα μέρη του. Εάν ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξυπνάτε με νωπές πιτζάμες, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε το γιατρό σας για έλεγχο. Ορισμένοι λόγοι για αυτήν την υπερβολική εφίδρωση θα μπορούσαν να οφείλονται σε προβλήματα θυρεοειδούς αδένα, διαβήτη, καρκίνο, φλεγμονώδεις διεργασίες ή λοιμώξεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όταν ένα άτομο ιδρώνει πάρα πολύ συνεχώς, το προστατευτικό του φράγμα του δέρματος είναι συνεχώς υπερ-ενυδατωμένο. Έτσι δημιουργείται το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για την παραγωγή βακτηρίων. Ο φρέσκος ιδρώτας δεν μυρίζει. Αρχίζει να μυρίζει άσχημα αφού τα βακτήρια εμφανίσουν ιογενή δραστηριότητα.

Η πρώτη θεραπεία που θα σας προτείνει ένας γιατρός κατά την καταπολέμηση της υπεριδρωσίας είναι τα αντιιδρωτικά που περιέχουν χλωριούχο αργίλιο. Στενεύουν τους απεκκριτικούς αγωγούς των ιδρωτοποιών αδένων.

Ερυθροφοβία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το κοκκίνισμα είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος. Πολλές αιτίες μπορεί να το προκαλέσουν όπως άσκηση, αθλητική δραστηριότητα, υψηλές θερμοκρασίες, σεξουαλική κορύφωση, κατανάλωση αλκοόλ και λήψη χαπιών. Μπορεί να προκληθεί και από ψυχολογικούς λόγους όπως χαρά, υψηλή συγκέντρωση, ενθουσιασμό, οργή, ντροπή ή φόβο.

Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το κοκκίνισμα είναι σαν τιμωρία. Η κατάστασή τους ονομάζεται ερυθροφοβία. Φοβούνται τόσο να κοκκινίσουν και το σκέφτονται ως μια μορφή βασανιστηρίου, που κοκκινίζουν από τον απλό φόβο να το κάνουν. Έχουν έντονο πονοκέφαλο και κρύο ιδρώτα, αισθάνονται ζάλη και μερικές φορές λιποθυμούν. Σε τέτοιες στιγμές το αίμα τους είναι γεμάτο κορτιζόλη και φλεγμονώδεις νευροδιαβιβαστές.

Δείτε ακόμα Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Τριχοτιλλομανία

© Depositphotos.com

Μια ειδική μορφή αλωπεκίας (μια ακραία κατάσταση όπου χάνετε τα μαλλιά σας) ονομάζεται τριχοτιλλομανία και προκαλείται από νευρωτικά προβλήματα. Τα άτομα που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια ξεριζώνουν τα μαλλιά τους μέχρι να γίνουν εντελώς φαλακρά. Μερικές φορές συμβαίνει σε συγκεκριμένα σημεία, οπότε οι άνθρωποι μπορεί να υποθέσουν ότι είναι ένα φλεγμονώδες ζήτημα με την πρώτη ματιά. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε νέες κοντές και υγιείς τρίχες σε αυτά τα σημεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το να είστε σωματικά άρρωστοι.

Αυτή η πάθηση δεν κανει τις τρίχες να πέσουν φυσικά, αλλά προκαλεί ένα άτομο να βγάλει τις τρίχες του επίτηδες. Η διαβούλευση με έναν ψυχοθεραπευτή θα ήταν πιο καλό εδώ από το να πάτε σε έναν δερματολόγο.

Δυσμορφοφοβία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η δυσμορφοφοβία είναι να φοβάστε τα δικά σας ελαττώματα. Ένα τέτοιο άτομο παθαίνει εμμονή με οποιοδήποτε πραγματικό ή φανταστικό ελάττωμα στο σώμα, το δέρμα ή τα μαλλιά του.

Το συνεχές άγχος είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς δημιουργεί επιπλέον πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ψυχική υγεία και μειώνει επίσης τη σεξουαλική επιθυμία. Φροντίστε να βοηθήσετε οποιονδήποτε νομίζετε ότι βιώνει αυτήν την άτυχη κατάσταση.

Δερματιομανία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το «Acne excoriee des jeunes filles», το οποίο όταν μεταφράζεται από τα γαλλικά σημαίνει «μαύρα στίγματα που γδάρθηκαν», είναι ένα φαινόμενο που συνήθως είναι χαρακτηριστικό στις νεαρές γυναίκες. Φανταστείτε μια αγχωτική κατάσταση όπως να περάσετε μια εξέταση ή να ερωτευτείτε. Αυτά είναι μερικά στρεσογόνα που μπορούν να πυροδοτήσουν αυτήν την πάθηση.

Το να βιώνετε πολύ άγχος έχει ως αποτέλεσμα την προσπάθεια ανακατεύθυνσης της ψυχικής πίεσης, αλλά όχι με επιθετική συμπεριφορά στους άλλους. Αντίθετα, όσοι πάσχουν από αυτήν την ασθένεια αρχίζουν να επιτίθενται στον εαυτό τους. Απλώς δεν μπορούν να σταματήσουν να αγγίζουν τα πρόσωπά τους. Κάθε πόρος δέχεται επίθεση και στη συνέχεια επουλώνεται πολύ αργά γιατί απλά δεν έχει αρκετό χρόνο. Τα άτομα αυτά καταλήγουν με πολλές μικρές ουλές, ξηρό και κόκκινο δέρμα. Κάθε πληγή αφήνει ένα καφέ σημείο πίσω.

Δείτε επίσης 10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πράγματα που φράζουν την λεκάνη τουαλέτας,συμβουλές για το σπίτι,φράξιμο τουαλέτας,φράξιμο αποχέτευσης,χρήσιμα

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίξετε στην Λεκάνη Τουαλέτας

αφαίρεση λειωμένου κεριού από πλακάκια,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός πατώματος

Πώς να Αφαιρέσετε Λειωμένο Κερί από Πλακάκια