in , , , ,

10 Τρόποι για να Αναγνωρίσετε τα Φρέσκα Προϊόντα

τρόποι αναγνώρισης φρέσκων προϊόντών,κόλπα για φρέσκα προϊόντα,συμβουλές για φρέσκα προϊόντα,χρήσιμα
10 Τρόποι για να Αναγνωρίσετε τα Φρέσκα Προϊόντα

Όταν πηγαίνετε σε ένα σούπερ μάρκετ, μπορεί να χαθείτε στην ποικιλία των προσφερόμενων προϊόντων. Μπορείτε να αξιολογήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα ορισμένων προϊόντων απευθείας στο σούπερ μάρκετ ενώ άλλα να τα ελέγξετε μόνο αφού επιστρέψετε στο σπίτι. Υπάρχουν 10 τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αγοράσετε φρέσκα προϊόντα. 10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα στο Σούπερ Μάρκετ

Ένα αυγό είναι φρέσκο αν ο κρόκος είναι στη μέση.

brightside

Όταν σπάτε ένα αυγό, κοιτάξτε τον κρόκο. Αν βρίσκεται στη μέση και γύρω του υπάρχει ένας κύκλος ασπραδιού, σημαίνει ότι αυτό το αυγό είναι φρέσκο. Επίσης, ο ίδιος ο κρόκος πρέπει να είναι ογκώδης. Αν είναι επίπεδος, μην το φάτε. Αν το ασπράδι δεν έχει ξεκάθαρα όρια και αν το αυγό απλώνεται, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε να κάνετε με χαλασμένο τρόφιμο.

Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την ποιότητα ενός αυγού: τοποθετήστε ένα ωμό αυγό (με το τσόφλι) σε νερό. Αν μείνει στον πάτο, καλό είναι να καταναλωθεί. Εάν η μία από τις πλευρές του ανέβει, σημαίνει ότι το αυγό δεν είναι τόσο φρέσκο, αλλά ακόμα βρώσιμο. Εάν ανέβει στην επιφάνεια του νερού, πρέπει να το πετάξετε.

Η φρεσκάδα ενός αβοκάντο μπορεί να ελεγχθεί από την «ουρά» του.

© Pexels.com

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε και να δείτε πόσο φρέσκο είναι ένα αβοκάντο. Κοιτάξτε την «ουρά» του. Προσπαθήστε να το αφαιρέσετε – αν είναι εύκολο να το κάνετε, αυτό σημαίνει ότι το αβοκάντο είναι φρέσκο. Εάν η «ουρά» είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, αυτό σημαίνει ότι ο καρπός δεν είναι ακόμη ώριμος.

Μια καλή κολοκύθα ακούγεται «κενή».

© Depositphotos.сom

Για να μάθετε πόσο καλή είναι η κολοκύθα που κρατάτε, χτυπήστε την. Ακούστε τον ήχο. Αν ακούγεται σαν να είναι άδεια μέσα, αξίζει να την αγοράσετε. Στην εξωτερική πλευρά, ο καρπός πρέπει να φαίνεται συμπαγής.

Το γιαούρτι που έχει υγρό από πάνω δεν πρέπει να πετιέται.

© Depositphotos.сom

Μερικές φορές πετάμε προϊόντα που είναι ακόμα βρώσιμα. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει ένα στρώμα υγρού που εμφανίζεται πάνω από το γιαούρτι – μπορεί να καταναλωθεί. Αυτός είναι ο ορός γάλακτος που έχει θρεπτικά συστατικά. Είναι ασφαλές για κατανάλωση, οπότε μπορείτε απλά να ανακατέψετε το γιαούρτι για πιο απαλή σύσταση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα ψάρια πρέπει να είναι σφιχτά.

© Depositphotos.сom

Ελέγχετε πάντα την υφή του φρέσκου ψαριού. Πιέστε προς τα κάτω το σώμα του με το δάχτυλό σας. Η σαρκία πρέπει να επιστρέψει στο προηγούμενο σχήμα και τα λέπια να είναι σφιχτά. Επίσης, φροντίστε να κοιτάξετε στα μάτια του ψαριού: δεν πρέπει να έχουν λευκό στρώμα και όχι προς τα μέσα.

Δείτε ακόμη 11 Μυστικά όταν Ψωνίζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Δεν πρέπει να υπάρχει υγρό γύρω από το κοτόπουλο.

© Depositphotos.сom

Όταν επιλέγετε ένα κοτόπουλο, επιλέξτε τα κομμάτια που δεν έχουν πολλά υγρά γύρω τους. Εάν βγάλετε ένα κατεψυγμένο κοτόπουλο από την κατάψυξη και υπάρχει πολύς πάγος γύρω του δεν είναι ασφαλές να το φάτε. Επίσης, φροντίστε να αποφύγετε το κοτόπουλο με δέρμα που είναι πολύ κόκκινο.

Είναι εύκολο να εντοπίσετε νοθευμένο λάδι καρύδας.

© Depositphotos.сom

Είναι εύκολο να ανιχνευθεί η νοθεία στο λάδι καρύδας. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το λάδι καρύδας θα γίνει στερεό και τα νοθευμένα έλαια θα αποκολληθούν και θα εμφανιστούν ως ξεχωριστό στρώμα.

Δεν πρέπει να υπάρχουν κηλίδες κάτω από την πρώτη στρώση φλούδας κρεμμυδιού.

© Depositphotos.сom

Πάρτε ένα κρεμμύδι και ελέγξτε για να δείτε πώς φαίνεται κάτω από την πρώτη στρώση φλούδας. Αν δείτε κηλίδες που φαίνονται σαν να έχει ξεθωριάσει η φλούδα, σημαίνει ότι υπάρχει μούχλα στο κρεμμύδι. Καλύτερα να μην το αγοράσετε.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ώριμα κίτρινα λεμόνια.

© Depositphotos.сom, © Depositphotos.сom

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε την ωριμότητα ενός λεμονιού με το μάτι. Το πλούσιο κίτρινο χρώμα και η απαλότητα της φλούδας είναι σημάδια με τα οποία μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι είναι ώριμο. Ένα απαλό κίτρινο χρώμα και πρασινωπή απόχρωση σημαίνουν ότι καλύτερα να μην αγοράσετε το λεμόνι.

Αγοράστε καφέ σε κόκκους.

© Depositphotos.сom, © Depositphotos.сom

Συνιστάται στους λάτρεις του καφέ να μην αγοράζουν αλεσμένο καφέ γιατί αυτό το προϊόν, που αγαπούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, μπορεί να είναι συχνά νοθευμένος. Είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς υπάρχει σε αυτόν. Βελανίδια, ποπ κορν και πριονίδι μπορούν να προστεθούν στον αλεσμένο καφέ. Και δύσκολα θα θέλατε να αγοράσετε ένα προϊόν σαν αυτό. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να αγοράσετε κόκκους καφέ και να τους αλέσετε μόνοι σας ή στο κατάστημα όπου τους αγοράσατε.

Δείτε επίσης Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Jennifer Aniston: Φωτογραφίες από το μοναδικά διακοσμημένο σπίτι της στο Beverly Hills! Τρυπώσαμε και σας το παρουσιάζουμε

Jennifer Aniston: Φωτογραφίες από το μοναδικά διακοσμημένο σπίτι της στο Beverly Hills! Τρυπώσαμε και σας το παρουσιάζουμε

καθαρισμός λεκέδων βαζελίνης σε ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε Λεκέδες Βαζελίνης από Ρούχα