in , , ,

7 Φυτά με Οφέλη για την Υγεία για Εσωτερικούς Χώρους

φυτά με οφέλη για την υγεία,υγεία,χρήσιμα
7 Φυτά με Οφέλη για την Υγεία για Εσωτερικούς Χώρους

Υπάρχουν περίπου 450.000 είδη φυτών με 35.000 έως 70.000 από αυτά να χρησιμοποιούνται ειδικά στην ιατρική. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε αυτό που θέλετε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους – ειδικά με όλα τα οφέλη που μπορούν να έχουν ορισμένα φυτά. Όμως υπάρχουν 7 δημοφιλή φυτά γνωστά για τα οφέλη στην υγεία που ίσως θέλετε να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε μόνοι σας. Πόσο καλά Κοιμάστε; 9 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για Καλύτερο Ύπνο

Τζίνγκο μπιλόμπα

© chefb0y_rd / Reddit

Ένα από τα παλαιότερα είδη δέντρων και ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα βότανα στην κινεζική ιατρική. Τα οφέλη του πιστεύεται ότι προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για ήπια άνοια, κόπωση και μπορεί επίσης να επηρεάσει την επούλωση των οστών.

Χαμομήλι

© Unsplash.com

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν οφέλη σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η ποιότητα του ύπνου, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ακόμη και ο καρκίνος του θυρεοειδούς.

Εχινάκεια

© raddditttor / Reddit, © Kinetic92 / Reddit

Η εχινάκεια είναι πλούσια σε ενισχυτικά αντιοξειδωτικά και γνωστή για τις ευεργετικές της επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, επομένως, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ιών και λοιμώξεων και να βοηθήσει σε γρηγορότερη ανάρρωση. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

Δείτε ακόμη 7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

Χρυσάνθεμο το Παρθένιο

© myghostfellout / Reddit

Ενώ αυτό το λουλούδι μοιάζει οπτικά με το χαμομήλι, τα οφέλη του είναι αρκετά διαφορετικά. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των πυρετών (εξ ου και το όνομά του), αλλά μελέτες τώρα δείχνουν ότι έχει αναλγητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τζίντζερ

© freja0sunshine / Reddit

Πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει τζίντζερ στη μαγειρική, καθώς προσθέτει γεύση σε διαφορετικά πιάτα – αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη ναυτία που προκαλείται από την εγκυμοσύνη και φαίνεται επίσης να είναι εξίσου αποτελεσματικό με το φάρμακο Novafen, όταν λαμβάνεται από το στόμα για να ανακουφίσει τον πόνο της περιόδου.

Δενδρολίβανο

© AlexBrownThumbs / Reddit, © SeeingSound2991 / Reddit

Εκτός από την μαγειρική έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το άγχος ενώ βελτιώνει τη μνήμη.

Αλόη

© Unsplash.com, © Shutterstock.com, © peaceloveturquoise / Reddit

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι ευεργετικό όταν εφαρμόζεται τοπικά για τη θεραπεία εγκαυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων), καταπραΰνει την ερυθρότητα του δέρματος και τους ερεθισμούς που σχετίζονται με την ακμή.

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυτά για γλάστρες μακραμέ,διακόσμηση με γλάστρες μακραμέ,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

18 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για Γλάστρες Μακραμέ

ξασπρισμένες μονάδες αποθήκευσης,έπιπλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

52 Ξασπρισμένες Μονάδες Αποθήκευσης