in , , ,

Καθαρίστε Πανεύκολα το Φούρνο Μικροκυμάτων σας

Καθαρίστε Πανεύκολα το Φούρνο Μικροκυμάτων σας GETTY IMAGES
Καθαρίστε Πανεύκολα το Φούρνο Μικροκυμάτων σας

Ο καθαρισμός το φούρνου μικροκυμάτων συχνά παραβλέπεται. Σε αντίθεση με τις ορατές περιοχές όπως ο νεροχύτης και οι πάγκοι, μπορείτε απλά να κλείσετε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και να προσποιηθείτε ότι δεν χρειάζεται! Δηλαδή, έως ότου πάτε να ζεστάνετε κάτι και δείτε ένα χάος με λάδια μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τον καθαρίσετε πανεύκολα με τρία φυσικά συστατικά. Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

Καθαρίστε Πανεύκολα το Φούρνο Μικροκυμάτων σας

Θα χρειαστείτε
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο άσπρο ξύδι
Μπολ για φούρνο μικροκυμάτων
Πανί

Αναμείξτε το νερό και το αποσταγμένο λευκό ξύδι στο μπολ. Το ξίδι είναι το απόλυτο φυσικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Το οξικό οξύ σκοτώνει τα μικρόβια, εξουδετερώνει τις μυρωδιές και βοηθά στον καθαρισμό των κολλημένων υπολειμμάτων τροφών.

Στύψτε το χυμό από τα δύο μισά λεμόνι και ρίξτε τον στο μπολ. Ο χυμός λεμονιού δρα ως ένα φυσικό αντιλιπαντικό για να καθαρίσει τα συσσωρευμένα λίπη ακόμη και σε δύσκολα σημεία. Και το άρωμα φρεσκάδας είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Δείτε ακόμη Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σχάρες Κουζίνας

Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον τρία λεπτά. Το νερό χρειάζεται χρόνο για να βράσει και να γεμίσει το εσωτερικό του φούρνου με ατμό, οπότε προσθέστε επιπλέον χρόνο εάν χρειαστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν το φούρνο μικροκυμάτων σας διαθέτει δίσκο, βγάλτε το πριν από τον καθαρισμό, ώστε ο ατμός να λειτουργήσει και στους λεκέδες από κάτω.

Αφού σταματήσει ο φούρνο μικροκυμάτων, αφήστε το μπολ μέσα για άλλα τρία έως πέντε λεπτά για να αφήσετε τον ατμό να συνεχίσει να μαλακώνει τις κολλημένες τροφές και τα λίπη.

Βγάλτε το μπολ και χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, βρεγμένο μαλακό πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του φούρνου και της πόρτας.

Για να αφαιρέσετε τυχόν επίμονους λεκέδες, προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων στο μπολ, βουτήξτε το πανί και τρίψτε μέχρι να καθαριστούν. Καθαρίστε και στεγνώστε το περιστρεφόμενο δίσκο και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κλείστε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και σκουπίστε το εξωτερικό με καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες ή καθαριστικό για πάγκους κουζίνας.

Επαναλάβετε τον καθαρισμό όσο συχνά είναι απαραίτητο, αλλά τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες εάν χρησιμοποιείται το φούρνο μικροκυμάτων καθημερινά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ανοξείδωτες Συσκευές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπολειτουργία συκωτιού,συκώτι και υγεία,βελτίωση ηπατικής λειτουργίας,συμβουλές υγείας,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία

6 Σημάδια ότι το Συκώτι σας Δεν Αντέχει τον Τρόπο Ζωής σας

DIY καλοκαιρινά κεριά,DIY διακοσμητικά,κατασκευές για το σπίτι,DIY με κερί

Φτιάξτε Σήμερα αυτά τα Φανταστικά DIY Καλοκαιρινά Κεριά!