in , ,

14 ύπουλα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είστε όσο υγιείς νομίζετε

14 ύπουλα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είστε όσο υγιείς νομίζετε
14 ύπουλα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είστε όσο υγιείς νομίζετε

Πόσο χρόνο ξοδεύουμε μπροστά στον καθρέφτη; Σκεφτείτε τις ατελείωτες ώρες του μακιγιάζ, τις κρέμες που απλώνουμε, το αντιαισθητικό σπυράκι ή απλά τον χρόνο που περνάμε για να περιεργαστούμε τον εαυτό μας. Όμως, αλήθεια, κοιτάμε στα σωστά μέρη;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ψάχνουμε όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Υπάρχουν πολλά σημάδια και συμπτώματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν.

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Φοράτε Σουτιέν Καθημερινά

Αν και όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα σημάδια που θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν κακή υγεία, όπως η υψηλή χοληστερίνη, η υψηλή αρτηριακή πίεση, κλπ, υπάρχουν και άλλα ύπουλα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε υγιείς.

Από ασυνήθιστα κρύα πόδια και τραχύ, ξηρό δέρμα, μέχρι και άδεια φρύδια, ίσως ποτέ δεν θα είχατε συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι σημάδια για κάτι πιο σοβαρό.

Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε 14 ύπουλα σημάδια ότι δεν είστε υγιείς.

Τι να κοιτάξετε

Αν δεν έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την υγεία, οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε ότι είμαστε σχετικά υγιείς. Όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη, το κάνουμε σε γενικές γραμμές για να διορθώσουμε το μακιγιάζ και να κοιτάξουμε τα σπυράκια.

Αλλά προφανώς, θα πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας τα λευκά μέρη των ματιών μας, το μήκος των φρυδιών μας και τον αριθμό των γκρίζων τριχών που βρίσκουμε, μιας και αυτά θα μπορούσαν να είναι σημάδια ότι είμαστε λιγότερο υγιείς απ’ ό,τι νομίζουμε ότι είμαστε…

#1 Γκρίζα μαλλιά πριν τα 40

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα γκρίζα μαλλιά δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας, καθώς αυτό είναι συνήθως απλά ένα φυσικό μέρος της γήρανσης.

Ωστόσο, ο David Bank, MD, εξήγησε στο WebMD ότι το πρόωρο γκριζάρισμα μπορεί επίσης να σχετίζεται με αναιμία, διαταραχές του θυρεοειδούς, ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και λεύκη.

#2 Ζάρες στο λοβό του αυτιού

Οι ζάρες στους λοβούς των αυτιών, είναι συχνά απλώς ένα σημάδι της γήρανσης του ανθρώπου, αλλά υπάρχει κάποια έρευνα που λέει ότι οι ζάρες στους λοβούς των αυτιών μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Σύμφωνα με το Healthline, αν το αυτί σας έχει μια ρυτίδα ή πτύχωση και δεν είναι εντελώς λείο, είναι ένας πιθανός δείκτης νόσου της στεφανιαίας αρτηρίας.

#3 Μάτια με πεσμένα βλέφαρα

Τα πεσμένα βλέφαρα, μερικές φορές φαίνονται σέξι και πανέμορφα, αλλά θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να οφείλονται σε κάτι περισσότερο από τη γήρανση.

Αν και τα πεσμένα βλέφαρα οφείλονται συνήθως στη γήρανση, το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας εξηγεί ότι μερικές άλλες αιτίες μπορεί να είναι νευρικά προβλήματα, ασθένεια ή τραυματισμός, καθώς και η έκθεση στον ήλιο.

Μερικές φορές, τα πεσμένα βλέφαρα γέρνουν τόσο πολύ, που εμποδίζουν την όραση – αν αυτό συμβεί σε σας, μπορεί να πληρείτε τις προϋποθέσεις για ένα λίφτινγκ ματιών με την ασφάλισή σας.

#4 Πρησμένος λαιμός

Μπορεί να σκεφτείτε ότι ο λαιμό σας είναι πρησμένος, γιατί κοιμηθήκατε παράξενα ή για κάποιον άλλο απλό λόγο.

Ωστόσο, αν έχετε έναν ασυνήθιστα πρησμένο λαιμό, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη προβλήματος του θυρεοειδούς.

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τα επίπεδα του στρες, τη διάθεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του σώματος, εξηγεί το OnHealth.

Τέλειο Σώμα Χωρίς Δίαιτα και Γυμναστική

#5 Άσχημα νύχια

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας εξηγεί ότι τα νύχια σας μπορεί να σας πουν πολλά για την υγεία σας. Δώστε προσοχή αν αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα ή σχήμα.

Σύμφωνα με αυτό, αν τα νύχια σας έχουν μια οριζόντια γραμμή, μπορεί να είναι σημάδι κακής διατροφής ή προηγούμενης ασθένειας.

Αναφέρει, επίσης, ότι αν έχετε νύχια σε σχήμα κουτάλι με καμπύλη προς τα έξω, μπορεί να είναι σύμπτωμα αναιμίας.

#6 Κοντά φρύδια

Μπορεί να σκεφτείτε ότι η λέπτυνση και η μείωσή τους, είναι ένα σημάδι κανονικής γήρανσης.

Αλλά αν έχετε χάσει τις τρίχες από την εξωτερική άκρη των φρυδιών σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι υπολειτουργίας του θυρεοειδούς, εξηγεί το WebMD.

Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς ή υποθυρεοειδισμός, επηρεάζει τις ορμόνες και τον μεταβολισμό σας.

Ανάλογα με την ακριβή περίπτωση του υποθυρεοειδισμού σας, υπάρχει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

#7 Όχι και τόσο άσπρα μάτια

Συχνά, τα κιτρινωπά μάτια μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι της κούρασής σας.

Αλλά αν τα μάτια σας παραμένουν κίτρινα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνήθως ή εάν τα μάτια σας κιτρινίζουν όταν κουράζεστε, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ίκτερου, εξηγεί το MedicineNet.

Σύμφωνα με αυτό: «Ο Ίκτερος, είναι το κιτρίνισμα στο δέρμα και το ασπράδι του ματιού λόγω αφύσικων υψηλών επιπέδων της χολερυθρίνης.»

Στους ενήλικες, υπάρχουν πολλά που μπορεί να προκαλέσουν ίκτερο, έτσι ο γιατρός θα πρέπει να κάνει πολλές γενικές εξετάσεις για να δει τι συμβαίνει.

#8 Μαύρισμα χωρίς ήλιο

Αν το δέρμα σας σκουραίνει ακόμα κι αν δεν έχετε καθίσει στον ήλιο καθόλου, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας σπάνιας πάθησης, που ονομάζεται νόσος του Addison, η οποία μπορεί επίσης να σας κάνει να έχετε πόνους, να νιώθετε κουρασμένοι και άρρωστοι, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Ευτυχώς, είναι θεραπεύσιμη.

#9 Σκληρά σημεία

Η Κεράτωση, δηλαδή τραχιά μπαλώματα στο δέρμα, συνήθως δεν είναι καρκινώματα. Ωστόσο, αν προκλήθηκαν από βλάβη από τον ήλιο, υπάρχει μια πιθανότητα να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του δέρματος.

Υπάρχουν δύο τύποι Κεράτωσης, η Σμηγματορροϊκή Κεράτωση και η Ακτινική Κεράτωση, που είναι κοινές στους ενήλικες, αλλά αντιμετωπίζονται πολύ διαφορετικά.

Η Σμηγματορροϊκή Κεράτωση είναι μια μη καρκινική ανάπτυξη του δέρματος που επηρεάζει πολλούς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, εξηγεί η Mayo Clinic. Αυτό το είδος της Κεράτωσης συνήθως δεν αφαιρείται, εκτός αν κάποιος επιλέγει να το αφαιρέσετε για αισθητικούς λόγους.

Η Ακτινική Κεράτωση μπορεί να αναπτύξει καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων, μια μορφή καρκίνου. Αυτά τα τραχιά σημεία σε γενικές γραμμές πρέπει να αφαιρεθούν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του καρκίνου, εξηγεί το Skin Foundation Cancer.

#10 Σκασμένα χείλη

Τα ραγισμένα, σκασμένα χείλη, είναι συχνά αποτέλεσμα του χειμώνα.

Αλλά οι ρωγμές στις γωνίες του στόματός σας μπορεί να προκλήθηκαν από χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου ή βιταμίνης Β.

Είναι, επίσης, πιθανό να έχετε πάρει υπερβολική βιταμίνη Α, εξηγεί το Bustle.

#11 Κόκκινο πρόσωπο

Η Rosacea, ή τα ρόδινα κόκκινα μάγουλα και η μύτη, επηρεάζει πολλές γυναίκες ηλικίας 30 έως 55. Σύμφωνα με τον Rosacea.Org, περίπου 16 εκατομμύρια στην Αμερική πάσχουν από την ροδόχρους ακμή.

Η Rosacea μπορεί να επιδεινωθεί με το άγχος, τα πικάντικα τρόφιμα και με τις πολλές ώρες στον ήλιο. Έτσι, ο περιορισμός της έκθεσής σας σε αυτά τα πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει.

Μπορείτε, επίσης, να μιλήσετε με έναν γιατρό για να πάρετε αντιβιοτικά.

#12 Μακρύτερος παράμεσος

Αν ο δείκτης σας είναι μικρότερος από τον παράμεσό σας, αυτό σημαίνει ότι πιθανώς υπήρχαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης όταν βρισκόσασταν στη μήτρα της μητέρας σας.

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να σας επηρεάσουν με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σας δώσουν μια μεγάλη σεξουαλική ορμή και επιπλέον φιλοδοξία, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνουν πιο ευάλωτους στην αρθρίτιδα στο γόνατο, εξηγεί το Discover Magazine.

Για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών των ορμονών, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να λαμβάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Υπάρχει μια σειρά από επιλογές σε αυτό το χώρο, εξηγεί το Women In Balance Institute.

#13 Δέρμα κότας

Το δέρμα κότας ή Ketosis Pilaris, προκαλείται από την υπερβολική κερατίνη και είναι κάτι πολύ κοινό. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτά τα μικρά εξογκώματα στο πίσω μέρος στα μπράτσα ή τους μηρούς.

Το WebMD εξηγεί ότι κερατίνη, η οποία προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις και άλλα επιβλαβή πράγματα, μπορεί να συσσωρευτεί και να μπλοκάρει τους θύλακες των τριχών και να προκαλέσει τα μικρά αυτά εξογκώματα.

Αν και είναι εντελώς ακίνδυνο, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις λύσεις.

#14 Κρύα πόδια

Εάν τα πόδια σας είναι ασυνήθιστα κρύα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αγγειακής νόσου.

Επιπλέον, αν και τα δύο χέρια και τα πόδια σας είναι παράξενα κρύα, θα μπορούσε να συνδεθεί με το σύνδρομο Raynaud, που μπορεί να είναι σημάδι πολλών αυτοάνοσων παθήσεων.

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν πρέπει να σας προκαλέσει άμεση ανησυχία, αλλά θα πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας στην επόμενη επίσκεψή σας.

Σταματήσετε το Ροχαλητό με Φυσικούς Τρόπους

12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

via citypatras

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

κοριτσίστικα βρεφικά δωμάτια,ιδέες για κοριτσίστικα βρεφικά δωμάτια,διακόσμηση βρεφικού δωματίου,ιδέες διακόσμησης βρεφικού δωματίου

60 Ιδέες για Κοριτσίστικα Βρεφικά Δωμάτια

πινακίδες νέον,φωτιστικά νέον,διακόσμηση με φωτιστικά νέον,διακόσμηση με πινακίδες νέον,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

35 Ιδέες για Φώτα και Πινακίδες Νέον