in , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Τρώτε τα Νύχια σας

φάγωμα νυχιών,συνέπειες φαγώματος νυχιών,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Τι Μπορεί να Συμβεί αν Τρώτε τα Νύχια σας

Τρώμε συχνά τα νύχια μας όταν αισθανόμαστε άγχος, βαριόμαστε ή απλά πρέπει να κρατήσουμε τα χέρια μας απασχολημένα. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι έως και το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού τείνει να το κάνει αυτό. Δυστυχώς, υπάρχουν στιγμές που το μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. 7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια

Μπορεί να βλάψει τα δόντια.

brightside

Τα δόντια μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρά από τα νύχια, αλλά το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στα δόντια, ακόμη και στα ούλα. Η συχνή τριβή μεταξύ των δοντιών και των νυχιών μπορεί να προκαλέσει θραύση ή ράγισμα των δοντιών. Μπορεί επίσης τα δόντια να μετατοπιστούν από τη θέση τους ή να χαλαρώσουν και να πέσουν.

Μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή.

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε όλα τα μικρόβια και τη βρωμιά από τα νύχια, ακόμη και με συχνό πλύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι τα μικρόβια έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο στόμα όταν τρώμε τα νύχια. Μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο στόμα, προκαλώντας ουλίτιδα ή κακή αναπνοή.

Μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια.

© Depositphotos.com

Τα βακτήρια που ζουν στο στόμα είναι αρκετά κακά, αλλά τα μικρόβια που παίρνουμε από το συχνό φάγωμα των νυχιών θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν στο έντερο. Μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές λοιμώξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κοιλιακό άλγος και διάρροια.

Δείτε ακόμη Γιατί το Σκάλισμα της Μύτης Μπορεί να Είναι Επιβλαβές

Μπορεί να κρυολογείτε πιο εύκολα.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει το άγγιγμα του προσώπου αυξάνει τις πιθανότητες ασθενειών. Πολλοί άνθρωποι τρώνε τα νύχια τους ασυνείδητα και δεν το συνειδητοποιούν αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπείς σε μικροβιακή επαφή, όπως με τον ιό του κοινού κρυολογήματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο πρόσωπο.

© Depositphotos.com

Το φάγωμα των νυχιών μπορεί επίσης να προκαλέσει μικροσκοπικά σπασίματα στο δέρμα γύρω από τα νύχια όπου μπορούν να εισέλθουν ιοί που προκαλούν κονδυλώματα. Ο ιός μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί από τα δάχτυλα ή τα νύχια, στο πρόσωπο μέσω αφής ή όταν τρώτε τα νύχια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κονδυλώματα του προσώπου, ειδικά κοντά στα χείλη.

Μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιους πονοκεφάλους.

© Depositphotos.com

Οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους έχουν επίσης αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν βρουξισμό. Μπορεί να παρουσιαστούν πόνοι στη γνάθο, τεντωμένοι γναθικοί μύες, πόνοι στο πρόσωπο και χρόνιοι πονοκέφαλοι.

Δείτε επίσης 10 Συμβουλές για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να Τρώτε τα Νύχια σας για ΠΑΝΤΑ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Φυσικές Θεραπείες για την Ανάπτυξη των Μαλλιών

Tie Dyeing Shibori,τεχνική βαψίματος Shibori,βάψιμο υφασμάτων,diy κατασκευές,χρήσιμα

Τεχνική Βαψίματος Tie Dyeing Shibori