in , ,

8 Φυσικές Θεραπείες για την Ανάπτυξη των Μαλλιών

Τα μαλλιά διαδραματίζουν τεράστια σημασία στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων και για διάφορους λόγους επηρεάζει και τα δυο φύλα. Το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα βιώσει τριχόπτωση ή αλωπεκία κάποια στιγμή στη ζωή του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φυσικά συστατικά έχουν εξαιρετικές ιδιότητες για την ομορφιά, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με βότανα και έλαια που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε όμορφα και πλούσια μαλλιά. 10 Φυσικές Μάσκες για τα Μαλλιά

Πράσινο τσάι

© Shutterstock.com

Εκτός από το ότι έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Μια μελέτη με ποντίκια έδειξε ότι το ρόφημα πράσινου τσαγιού αύξησε σημαντικά την ανάπτυξη των μαλλιών μετά από 6 μήνες. Εάν σκοπεύετε να μεγαλώσετε τα μαλλιά σας, η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές για πλούσια μαλλιά.

Πικραλίδα

brightside

Η πικραλίδα είναι ένα φυτό που περιέχει μέταλλα, βιταμίνες και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Εάν θέλετε υγιή μαλλιά, υπάρχει μια συνταγή που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.

  • Βράστε ένα φακελάκι ρίζας πικραλίδας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
  • Βράστε 2 κουταλιές σπόρων λιναριού σε νερό για 5 λεπτά
  • Αφού βράσει, αφαιρέστε τους λιναρόσπορους από το νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Αφήστε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπουκάλι, συνδυάστε το τσάι πικραλίδας, το νερό λιναρόσπορου και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ανακινήστε καλά.

Αφού πλύνετε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, ρίξτε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για 10 λεπτά με ένα σκουφάκι ντους στα μαλλιά σας. Μετά ξεπλύνετε.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα άλλο παραδοσιακό φυτό που έχει γίνει διάσημο για τα πολλά οφέλη του για το δέρμα και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μπορεί να αφαιρέσει υπολείμματα από άλλα προϊόντα και την υπερβολική λιπαρότητα από τα μαλλιά σας. Περιέχει βιταμίνες που μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική ενυδατική κρέμα μαλλιών από αλόη βέρα. Σε ένα μπουκάλι, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι χυμό αλόης βέρα. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε τα στα μαλλιά σας πριν από τα χτενίσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έλαιο μέντας

brightside

Μια μελέτη έδειξε ότι το έλαιο μέντας μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών προωθώντας την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό που γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι είναι ότι το έλαιο μέντας πρέπει να αραιωθεί σε καλής ποιότητας έλαιο jojoba ή σταφυλιού. Η αναλογία πρέπει να είναι 6 σταγόνες λάδι μέντας προς ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο jojoba. Ανακατέψτε και μετά απλώστε το στις ρίζες.

Δείτε ακόμη Γιατί το Ρυζόνερο Μπορεί να Σώσει Κατεστραμμένα Μαλλιά

Έλαιο δενδρολίβανου

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το έλαιο δενδρολίβανου, σε σύγκριση με μια συνήθη θεραπεία για την τριχόπτωση, παρουσίασε τα ίδια αποτελέσματα μετά από 6 μήνες. Ως αιθέριο έλαιο, 10 έως 12 σταγόνες δενδρολίβανο θα πρέπει να αραιώνονται στο σαμπουάν. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά για να έχετε πλούσια, υγιή μαλλιά.

Χυμός κρεμμυδιού

brightside

Ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Σε μια μελέτη όπου οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν ανεπεξέργαστο χυμό κρεμμυδιού, τα μαλλιά αναγεννήθηκαν.

Για να φτιάξετε χυμό κρεμμυδιού:

  • Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  • Με αποχυμωτή ή μπλέντερ, εξαγάγετε το χυμό. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα τουλουπάνι.
  • Απλώστε το χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής.

Η εφαρμογή χυμού κρεμμυδιού δύο φορές την ημέρα στα μαλλιά για περίπου 6 εβδομάδες μπορεί να σας δώσει παρόμοια αποτελέσματα.

Λάδι καρύδας

brightside

Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι καρύδας πριν λούσετε τα μαλλιά σας ή μετά. Αν θέλετε υγιή, μακριά μαλλιά, το λάδι καρύδας είναι το ιδανικό!

Έλαιο λεβάντας

© Shutterstock.com

Το έλαιο λεβάντας είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Μια μελέτη έδειξε ότι το αραιωμένο έλαιο λεβάντας, όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά μία φορά την ημέρα για περίπου 4 εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα πυκνότερα μαλλιά και μεγαλύτερο αριθμό θυλακίων.

Καθώς είναι αιθέριο έλαιο, πρέπει πάντα να αραιώνεται σε ένα άλλο έλαιο όπως jojoba ή ακόμα και το σαμπουάν και στη συνέχεια να εφαρμόζεται στις ρίζες των μαλλιών.

Δείτε επίσης 6 Σπιτικά Σαμπουάν για Υγιή Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτή η γυναίκα δοκιμάζει τα ίδια ρούχα σε 11 δοκιμαστήρια καταστημάτων και θα εκπλαγείτε με τις διαφορές

Αυτή η γυναίκα δοκιμάζει τα ίδια ρούχα σε 11 δοκιμαστήρια καταστημάτων και θα εκπλαγείτε με τις διαφορές!

φάγωμα νυχιών,συνέπειες φαγώματος νυχιών,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Τρώτε τα Νύχια σας